Nem olthatjuk 6 havonta az emberiséget – mondja az Oxford vakcina tudósa

Nem olthatjuk 6 havonta az emberiséget – mondja az Oxford vakcina tudósa

Címlap / Életmód / Egészség / Nem olthatjuk 6 havonta az emberiséget – mondja az Oxford vakcina tudósa

Nem olthatjuk be négy-hat havonta a bolygót. Ez nem fenntartható és nem megfizethető” – mondta Andrew Pollard professzor, az Oxford Vaccine Group igazgatója és az Egyesült Királyság vakcinázási és védőoltási bizottságának vezetője a The Daily Telegraphnak adott interjúban.

Pollard azt is hangsúlyozta, hogy a jövőben „a sebezhetőeket kell megcélozni”, ahelyett, hogy minden 12 évesnél idősebb embert beoltanának. Több adatra van szükség annak megállapításához, hogy a nagyobb kockázati csoportba tartozóknak szükségük lesz-e emlékeztető adagokra. Ahogy ahhoz is, mikor és milyen gyakran érdemes beadatni őket – tette hozzá.

Pollard azt is elmondta, hogy szerinte további bizonyítékokra van szükség, mielőtt felajánlják a negyedik Covid-19 elleni oltást az Egyesült Királyságban élőknek. Itt jelenleg a harmadik oltást a 18 év feletti egészséges, valamint a 16 éves vagy annál idősebb veszélyeztetett emberek számára tették elérhetővé.

Egy, a Sky Newsnak adott másik interjúban Pollard az oltások világszinten való elterjedésének szembetűnő egyenetlenségére is hivatkozott.

„Globális szemszögből nézve nem megfizethető, fenntartható vagy szállítható egy újabb adag oltás félévente mindenkinek a bolygón”

– mondta Pollard.

És ne feledjük, hogy máig az alacsony jövedelmű országokban az emberek kevesebb mint 10%-a kapta meg az első adagot, így a rendszeres emlékeztető oltások globális gondolata nem életszerű.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Szasza
  2022.01.08., 11:12

  Az első oltás nem elég, kell a második. A második oltás is csak pár hónapig jó. Miből gondolja Fauci, hogy a harmadik oltás után örökre megmarad a védettség? Ez egy marhaság, már bizonyították, hogy a harmadik oltás után is egyéntől függően zuhan be a védettség, max 6 hónapig jó valamire. Legalább a magas kockázatúakat védeni kellene és nem kidobni zsákszámra az oltást a kukába. Sokkal inkább hiszek Merkelynek, mint a bizonyítottan “tudóska” Faucinak.

  Válasz
  • Fekete Szilvia
   2022.01.08., 13:56

   Teljesen igaza van Szasza. Akik a harmadik emlékeztető oltást már nyáron megkapták, – augusztustól engedélyezték a harmadik emlékeztető oltást -, azok idén januárban már a hatodik védettségi hónapot töltik, így az ő védettségük az eddigi ismeretek birtokában már elég alacsony. A szegény országokba kutya kötelessége lenne eljuttatni az ingyenes oltást azoknak a gazdag országoknak, akik évszázadokon keresztül kirabolták őket, természeti kincseiket, gyarmatosították, kihasználták. Éppen az angolok, portugálok, franciák, spanyolok, hollandok stb. voltak a nagy gyarmatosítók. Nyúljanak a pénztárcájukba és hagyják meg a szabad döntés jogát azon országoknak, akik meg akarják védeni állampolgáraikat a halálozásoktól, mint ahogyan Magyarországon is. Bizony már aktuális lenne a 65 éven felüliek számára a negyedik oltás is, főleg azoknak, akik két Sinopharm után egy Pfizert kaptak. A Sinopharm is adott némi védettséget sokaknak, csak nem mindenkinél elegendőt, ezért szükséges a negyedik oltás.

   Válasz

Írj egy hozzászólást