Nélkülözhetelen termékek a baba első évében

Nélkülözhetelen termékek a baba első évében

Címlap / Életmód / Család / Nélkülözhetelen termékek a baba első évében

Abban a pillanatban, hogy egy nő megpillantja azt a bizonyos két csíkot a terhességi teszten, megfordul vele a világ.  Tervezgetni kezdi az anyaságát, és elképzeli, hogy ő lesz a legtökéletesebb, leglazább, legbelevalóbb, legmodernebb, a gyereknevelés terén a legtöbb kivitelezhető újítást hozó anyuka, akit valaha a föld hordott a hátán. Legalábbis én, és az általam végzett, nyilvánvalóan nem reprezentatív felmérésben szereplő anyukák így voltak ezzel. És az már csak hab volt a tortán, hogy nálam a természet közeli megközelítés dominált. Volna… Aztán, ahogy a mondás is tartja, ember tervez és isten, vagy az én esetemben, a valóság végez. A most következő eszközök, illetve termékek nélkül biztos nem tudtam volna az első évet végigcsinálni. Szóval ez egy személyes írás, nem egy kötelező bevásárló lista.

Dettol érintés nélküli antibakteriális kézmosó készülék

A családban, ahol felnőttem, nem kellett levenni a cipőt az előszobában, még a szőnyegen is abban járkálunk, így aztán soha nem lehetett azzal vádolni, hogy fertőtlenítő mániás lennék.

Ám amikor 2600 grammosan hazavittük a kislányomat és a lakásunk átjáróházzá változott, mert mindenki a gyerekünk csodájára járt, valami megváltozott bennem. Rossz érzéssel töltött el, és nem szeretettem volna, hogy „csak úgy” megfogdossák ezt az ártatlan, sérülékeny pici lényt.

Így aztán rövid úton beszereztük ezt a szuper, érintés nélküli adagolós kézmosó készüléket, amivel a vendégeket rávehettem a kézfertőtlenítésre anélkül, hogy kérnem kellett volna. Ez az antibakteriális folyékony szappan ugyanis elpusztítja a baktériumok 99,9 százalékát, plusz az anyai aggódás mértékét is képes csökkenteni. 

Chicco fertőtlenítő folyadék

Mint azt említettem, a mi lányunk viszonylag kicsi súllyal került haza a kórházból, így a kezdetek kezdetén a szoptatás mellett tápszert is kapott cumisüvegből.

Mivel az újszülöttek gyomra még nem találkozott baktériumokkal a cumisüveg tisztán tartása, sőt sterilizálása, létkérdés.

Nálunk erre a célra az igen egyszerűen használható Chicco fertőtlenítő folyadék vált be, amit a feltüntetett mennyiségben egyszerűen csak beleöntöttem egy liter vízbe, majd beledobtam a cumisüvegeket, amelyek egy órát áztak.

Öblítés után már használhatóak is voltak.

Vanish folttisztító

Mivel a kisbabák nem tökéletesen, késsel-villával kezdenek el enni féléves koruk környékén, az első bébiételes próbálkozások bizonytalansága a ruhájukon is meglátszik

És remélem mondanom sem kell, hogy az sem múlik el nyomtalanul, ha jól érzik magukat a játszótéren. Ezzel persze nincs semmi baj, de én nem szeretem a foltos ruhákat, ezért különös hangsúlyt fektetek ezek eltüntetésére.

Az igazság az, hogy mindenféle természetes szappanok és praktikák kipróbálása után nekem a Vanish vált be. Általában a szórófejes spay-vel befújom a foltot, majd az előmosáshoz is adok egy adag Vanish-t. Az eredmény tökéletes. Nyoma sincs a foltnak. 

Ergo baby

Talán a fentebb már emlegetett kis születési súly, illetve a természetközeli szemlélet miatt nekem nagyon fontos volt a testi közelség.

Szerettem, ha a kislányom mindig rajtam „lóg”.

Többféle hordozó eszköz kipróbálása után – volt, olyan ami meleg volt, aztán olyan is, aminek felszerelése nehézkesen ment, kényelmetlen volt, stb. – nálunk, ebben a kategóriában az újszülött kórtól használható Ergo baby volt a befutó.

Az egyszerűen felcsatolható, többféleképpen variálható kenguruban remekül érezte magát a kisbabám úgy, hogy nekem sem fájdult meg sem a derekam, sem a hátam.

Peg Perego Uno

Annak idején egy olyan babakocsira vágytam, ami vízszintesig dönthető, és a gyerek menetiránnyal szemben és háttal, azaz velem szemben is utazhat.

Így esett a választás erre a Peg Perego modellre, amit egyáltalán nem bántam meg. A gyerek imádott benne utazni, nézelődni, és  nem utolsó sorban aludni is.

Én pedig azt is imádtam, hogy csomagtartója sokkal nagyobb mint egy átlagos babakocsié, így egy nagy bevásárlás után sem úgy lógtak rajta a szatyrok, mint egy karácsonyfán a díszek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást