Fókuszban a napenergia – fejlődés és fejlesztés

Fókuszban a napenergia – fejlődés és fejlesztés

Címlap / Otthon / Háztartás / Fókuszban a napenergia – fejlődés és fejlesztés

Hibrid megoldások

Hibrid nap- és szélerőmű létesül az Egyesült Királyságban a Carland Crossnál, ahol nem csak a termelés, de az energia tárolása is nagy hangsúlyt kap. Azt a korábban már a helyszínen működő 20 MW szélerőmű parkot egészítik ki mintegy 10.000 PV panel telepítésével, amelyek 10 MW teljesítménnyel növelik a telep hatásfokát. A technológiák kombinálásának ilyen mértékére ez az első példa, de a tervek szerint egyáltalán nem az utolsó.

A Whitelee szélerőműpark a pillanatnyilag legnagyobbnak számító szélerőmű-létesítmény a következő tervek célpontja. Itt szándékoznak további 40 MW-os napelemes, valamint 50 MW kapacitású akkumulátortároló fejlesztést megvalósítani. Mindez ugyanakkor csak egy része a terveknek, s megállapítható, hogy nagy tempóban folytatódnak tovább a fejlesztések.

Napenergia mindenkinek!

A technológiai fejlődés része lehet itthon is minden cég, amely tud és képes a fejlődés útjára lépni. A napelemes rendszerek választása a cég optimalizálásának is része lehet, miközben jelentős mértékben képes csökkenteni a kiadásokat. 

A napelemes rendszer telepítése egy kiváló befektetési forma a vállalatok számára, hiszen gyorsan megtérül, akár már egy év alatt, miközben hosszú távon képes csökkenteni a rendszeres költségeket. A rendszer telepítésével kapcsolatos kiadások mértéke pályázatok útján csökkenthető. Akár a teljes villamos fogyasztás, akár annak egy része is kiváltható a napelemek használatával.

Tervező és energetikus szakértők állnak rendelkezésedre az A1Solarnál, hogy a megfelelő terveket és rendszereket állítsák össze, miközben a pályázatot is elkészítik, végül a rendszer telepítését is kivitelezik. Hosszú távon is megbízható, minőségi anyagok választhatók, amelyek minimális karbantartás mellett is tökéletesen működőképesek. 

Napelemek
A1Solar

A napelemes rendszerek előnyei

Gyorsan megtérülő, a költségeket hatékonyan csökkentő befektetés a napelemes rendszer a vállalatok, cégek számára. Mindemellett környezettudatos magatartást tükröz, amellyel a tudatos vásárlók közül sok újat nyerhetnek, a régieket pedig meg tudják tartani. Ez egy gyakran nem figyelembe vett szempont, noha érdemes meglátni az emberek viselkedésében általánosan jelentkező tendenciákat. A tudatos vásárlás, valamint a fenntarthatóság, a Föld védelmében történő határozott lépések melletti nyílt kiállás és támogatás egyre jellemzőbb a lakosság körében. 

Az eszmei és anyagi előnyökön felül is számtalan pozitív hatása van a napelemes rendszerek telepítésének. Éppen ezért érdemes minden cégnek megfontolni a megújuló energiaforrásokba történő invesztálást. Világszerte nőnek a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos létesítmények, és fejlődik a napelemes rendszerek piaca. Ne maradj le te sem a fejlődésről!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást