Nagy tavaszi fürdőszoba frissítés! 10 egyszerű lakberendezői tipp

Nagy tavaszi fürdőszoba frissítés! 10 egyszerű lakberendezői tipp

Címlap / Otthon / Dekor / Nagy tavaszi fürdőszoba frissítés! 10 egyszerű lakberendezői tipp

A fürdőszoba az a helyiség otthonunkban, mely legtöbbször pusztán funkcionális és kevésbé törődünk a dekorálásával, pedig napjainkat ott kezdjük és lefekvés előtt a fürdőben is fejezzük be, így fontos, hogy hívogató és otthonos legyen. Egy felújítás óriási felfordulással jár és rengeteg pénzbe kerül, de fel lehet frissíteni a helyiséget pár egyszerű lakberendezési tipp segítségével is.

Íme tíz remek ötlet, hogy a fürdőszobád új életre keljen.

Tapadós fólia

Ha unod a csempéd, vagy nem tetszik a színe, mintája – de nincs lehetőséged lecserélni – az öntapadós fólia segítségedre lehet.

Mosd tisztára a csempét és ha megszáradt, óvatosan vidd fel rá a kívánt matricát. Az esetleges légbuborékokat egy tűvel szúrd ki.

 

Varázsold újjá a fugát

A penészes, piszkos fuga nemcsak lehangoló, de még egészségtelen is. Tisztítsd meg alaposan súrolókefével és húzd át fuga ceruzával. Ez a remek kis eszköz fillérekért varázsolja újjá a régi fugát.

 

Válassz egy hozzád illő tematikát

Ha egy helyiségen belül végigvonul egyetlen, meghatározó tematika, sokkal összeszedettebb és stílusosabb hatást kelt.

Ehhez nem kell nagy költségekbe vernünk magunkat, csupán össze kell hangolni néhány kiegészítőt.

Ha például tengerparti hangulatot szeretnénk, elég pár dekor-kagylót, csigát a mosdóhoz helyeznünk, a falra pedig egy szép képet akasztanunk, melyen a tenger vagy egy hajó látható.

 

Használd a kozmetikai kellékeket dekorációként

Ha nem vagy híve az öncélú dísztárgyaknak, hagyd, hogy a használati tárgyak ékesítsék a fürdőszobát.

Tedd egyforma tartókba a vattakorongokat, fültisztítót és a sminkecseteket, majd helyezd őket egy stílusos tálcára és már kész is a funkcionális, mégis csinos fókuszpont.

 

Cseréld le a régi zuhanyfüggönyt

Egy penészes, viseltes zuhanyfüggönynél nincs lehangolóbb, az egész helyiséget lehúzza.

Pedig ez egy olyan kellék, amit percek alatt lecserélhetünk, ezáltal látványosan felfrissítve a fürdőt. Online is rendelhetsz, nagyon ötletes, mondhatni művészi darabok közül válogathatsz.

 

Díszítsd fel bátran a falat

Hazánkban nem nagy divat a fürdőszoba falának díszítése, pedig sokkal otthonosabbá válik általa a vizes helyiség.

Akassz fel egy képet, egy posztert vagy bármilyen fali dekort és az egész fürdő hangulata egy csapásra kellemesebb lesz.

 

Öltöztesd fel a fürdőt a törölközőkkel

A tiszta, puha törölközőket nem kell szekrénybe rejtened, hiszen melegséget és frissességet kölcsönöznek egy helyiségnek. Tárold őket stílusosan, így maguk is a dekoráció részévé válnak.

Akár egy vesszőkosárba helyezed őket, vagy egy újrahasznosított bortartóba, mindenhogy jó fognak mutatni, főleg ha hasonló árnyalatú vagy egyszínű darabokat használsz.

 

Frissítsd fel a levegőt is

Elengedhetetlen, hogy egy vizes helyiségben mindig jó illat legyen. Ezt elérheted potpourrival, illatgyertyával, illatosító készülékkel vagy illatpálcával.

Utóbbit pofonegyszerűen elkészítheted magad is, mindössze egy csinos üveg, kis olaj vagy alkohol, a kedvenc illóolajod és hurkapálca szükséges hozzá.

A helyiségbe belépve nemcsak a finom illat csapja meg orrunkat, hanem ezek a mutatós tárgyak esztétikájukkal is feldobják a fürdőt.

 

Hozd be a természetet növényekkel

A növények minden helyiséget barátságosabbá varázsolnak és élettel töltenek meg, ez alól a fürdőszoba sem kivétel.

A kis pozsgások – más néven szukkulensek – bájosan mutatnak bármilyen kaspóban, a leveles cserepesek élénk zöldje pedig egyből nyugtatólag hatnak idegeinkre.

Ha kevés természetes fény jut a helyiségbe – vagy nem jut egyáltalán – akkor se csüggedj, hiszen olyan élethű műnövényeket lehet kapni, hogy csak egészen közelről észrevehető a különbség, a hangulatot viszont ugyanúgy feldobják.

 

Hangold össze a textileket

Erőlködés nélkül lesz sikkes a fürdő összképe ha benne található textíliák egységesek.

A WC-ülőke, a kádkilépő, esetleg a fürdőszobaszőnyeg, a függöny és a törölközők is legyenek egymással összhangban, tehát egyszínűek, vagy legalábbis hasonló árnyalatúak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást