A NAGY Női Notebook Teszt: ez nekem sem kihívás!

A NAGY Női Notebook Teszt: ez nekem sem kihívás!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A NAGY Női Notebook Teszt: ez nekem sem kihívás!

Téged is zavar, hogy bármilyen kütyüt a kezedbe veszel, vagy csak említést teszel róla, a párod mindenben kijavít? Úgy érzed, hogy a férfiak azt hiszik, te egyáltalán nem értesz ezeknek az eszközöknek a használatához? Itt az ideje, hogy megmutasd, nincs igazuk! Cáfolj rá a buta sztereotípiákra!

Az évtizedek óta tartó technikai forradalom alatt kialakult az a sztereotípia, hogy a nők nem értenek az elektronikus kütyükhöz, legyen az Okostelefon, Notebook vagy bármilyen más eszköz. Ez az állítás inkább a férfiak körében terjedt el, és rendszeresen hangoztatják, csökkentve ezzel a nők önbizalmát. Bár tudjuk, hogy a gyengébbik nemet sem kell félteni, hiszen megannyi olyan terület van, ahol a férfiak tudása bizonyul kevésnek.

TESZT: Mennyire ismered a notebookodat?


Ha egy nő notebookot vásárol, számára elsősorban a külső, a méret és a praktikum a fontos, a teljesítmény könnyen háttérbe szorulhat. A műszaki ismeretekhez való vonzódás hiánya miatt az egyéb tulajdonságok nem számítanak annyira. Ilyen esetekben a nők többnyire férfi segítséget kérnek, akik nem csak praktikus oldalt nézik, hanem műszaki szempontból is segítenek a legjobb döntés meghozásában.

Hölgyek! Itt az ideje, hogy bizonyítsátok tudásotokat! Adjuk tudtára a társadalomnak, hogy mi is ismerjük a notebookokat, tudjuk mi az a memória, processzor, sőt még azt is tudjuk, mi az az SSD meghajtás! Itt a lehetőség, hogy ledöntsétek a férfiak körében olyan népszerű és gyakran szavakba öntött sztereotípiát, miszerint „A nők nem értenek a műszaki dolgokhoz”!

Ha megvettük a megfelelő notebookot, és külső-belső szempontból is jó vásárlásnak bizonyult, akkor is tisztában kell lennünk, a gép helyes használatával, hogy hosszú életű maradjon. Nem elég csak használni, tudnunk kell karbantartani, és tisztában lenni azzal, hogy milyen meghibásodások léphetnek fel. Természetesen, nem kell műszaki zseninek lennünk és darabokra szedni szeretett gépünket, ha bármilyen probléma lépne fel, hanem a megfelelő szervizhez kell vinni, ahol a legjobb szakemberekre bízhatjuk notebookunkat. Ha mi kezdjük el javítani magunknak, könnyen nagyobb galibát okozhatunk, a garancia elvesztéséről nem is beszélve. Célszerű tájékozottnak lenni a választott notebookunk márkájának szervizelhetőségével, mert ezt mindig gyártója válogatja.

Meglehet, hogy a nőket kevésbé foglalkoztatja, hogy mi van a gépházon belül, vagy hogyan kell programokat telepíteni, törölni, operációs rendszert kezelni, és az ilyen feladatok elvégzésére szívesebben bízzák notebookjukat férfikézbe. De ne felejtsük el, hogy a mai világban, legyen szó üzleti, oktatási, vagy bármilyen területen, a nők egyaránt használják és sikerrel alkalmazzák gépüket, valamint érdemes megemlíteni a mindenhez értő, műszakilag verhetetlen barátnőinket is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást