Művészetek völgye 2011

Művészetek völgye 2011

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Művészetek völgye 2011

Már évek óta nagy népszerűségnek örvend a Művészetek Völgye színes programsorozata, melyet idén 21. alkalommal rendeznek meg.

Ha szeretnél részt venni egy hagyományokat előtérbe hozó rendezvényen, akkor július 22. és 31. között mindenképpen érdemes részt venned ezen a nevezetes programon.

Idén három helyszínen várják az érdeklődőket a rendezők, így három falu ad helyet a sikeres fesztiválnak, amelyet az idén Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd falvakban rendeznek meg. A programokat színesíti, hogy az idén is nem csupán ismert művészek lépnek fel, de a kevésbé ismert tehetségek is megmutathatják magukat a nagyközönségnek.

A Művészetek Hölgye címet Palya Bea viseli, aki számos művészt fogad és lát vendégül a kapolcsi Palya-udvarban. 

A fesztivál újdonsága a Kaláka-versudvar, ahol találkozik a vers és a zene. Így a ritmusos versidézés mellett nagyszerűen szórakozhatunk, hiszen a magyar népmesék mellett versműhely és papírszínház is várja az érdeklődőket. Emellett olyan ismert személyek szórakoztatnak majd minket, mint Gryllus Vilmos és Szalóki Ágnes, azonban emellett majd feltűnik Kányádi Sándor a Kaláka együttessel. Ráadásul lesz Kaláka mozi is, ahol majd Mátyás király meséi is feltűnnek.

A fesztivál ideje alatt több, mint kétezer program várja a kikapcsolódni vágyókat. A Kaláka mozi mellett egy filmfesztivál is változatosabbá teszi a programot, hiszen Bokréta és Biciklilánc címmel DocuArt Dokumentumfilmes Központ és a Néprajzi Múzeum Vigéntpetenden rendezik meg Sebő Ferenc vezetésével a feledhetetlen mozizást.

Az idei fesztiválon több, mint ötven helyszínen lesznek kiállítások, de emellett számos hagyományörző együttes műsorát is megtekinthetjük majd, de részese lesz a rendezvénynek több programmal is a Magyar Írószövetség, így valószínűleg mindenki megtalálja majd a számára megfelelő programot.

További ízelítő a programokból:

HOBO RETROSPEKTÍV (Kapolcs, Gástya árok)

A fesztivál vendége lesz Földes László Hobo, aki előadja a Völgyben az eddigi összes színházi/zenei estjeit:

Látja Isten, hogy állok a napon (Pilinszky János)
Tudod, hogy nincs bocsánat (József Attila) 
Circus Hungaricus (Hobo) 
Csavargók tízparancsolata (Hobo)
Amerikai ima (Jim Morrison) 
Farkashajsza (Viszockij)
Hármasoltár (József Attila – Jim Morrison – Vlagyimir Viszockij)

MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG és a BOOKSELF (Kapolcs, Király udvar a Kalapos hídnál)

Minden nap híres költők várják az érdeklődőket, akik nem csupán költői oldalukról mutatkoznak be, emellett a családosokat irodalmi játszóház is várja, így a kicsik is jól szórakozhatnak.

TÁRSASJÁTÉK UDVAR (Kapolcs, KávéHáz)

Ahol mindenki kedvére kijátszhatja magát a legkülönfélébb játékokkal a Magyar Társasjátékos Egyesület szervezésében.

Érdemes tehát ebben a pár napban ellátogatnunk a Művészetek Völgyébe, hiszen a fesztivál az idén is számos érdekes és feledhetetlen programot nyújt a család minden tagja számára.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!