Ezt műveli a tini gyereked a házibuliján

Ezt műveli a tini gyereked a házibuliján

Címlap / Életmód / Család / Ezt műveli a tini gyereked a házibuliján

A házibuli első szabálya: ne te legyél a házigazda. Ha úgy alakul, hogy nem lehet kikerülni, feltétlenül oda kell figyelni egy-két dologra. Hozd kondiba idegeidet, vedd elő rejtett humorérzéked, mert minden apró morzsájára szükséged lesz. Összeszedettség és humorérzék híján bele se kezdj, és törekedj arra, hogy a másnapi takarítás legyen a legnagyobb problémád…

A vendéglista

Ez ügyben fokozottan legyél résen. Tavaly nyáron egy ausztriai 16 éves fiú házibulijára 700-an érkeztek. A lájkolós oldalon a bulira 1400-an igazoltak vissza, mivel az Esemény címszó alatt van olyan opció, hogy a meghívott is meghívhat vendégeket.
A srác emiatt lefújta a bulit és a nagyijához távozott aznap, ám hiába. 80 rendőr kellett ahhoz, hogy feloszlassák a tömeget. Kamaszból is megárt a sok(k), és ha nem akarsz egy pszichothriller közepébe cseppenni, ez az első, amit kontroll alatt kell tartani.

Előkészületek

Hiba azt hinni, hogy attól lesz sérves a buli, hogy elfogy a szendvics, vagy nincs lenyírva a fű. Inkább mentálisan készülj fel arra, hogy a kamaszokban leledző töménytelen energia, kamaszkori problémák, elfojtás és ösztön kevés alkohol hatására is oly energiával tör a felszínre, mintha megindulna a Yellowstone geotermikus energiája.
Kétórányi masszív kiképzés után hidd el, eljön az a pillanat, amikor pont úgy fogsz viselkedni, mint saját szüleid, el akarod dobni a hajadat, arra gondolsz, inkább sámlit csináltál volna, mint gyereket.

Biztonság

A meisseni porcelán összetörésénél, a lakás leamortizálásánál történhet rosszabb dolog is. Az öntudatos kamasznál csak az öntudatlan kamasz rosszabb. Emiatt a következő óvintézkedést kell tenned a becsempészett italok kontroll alatt tartása érdekében: érkezéskor táska, zsebek tartalmának bemutattatása, talált ital üvegének felcímkézése névvel, és zárható helyiségbe helyezése.
Oka: a pancsolt és/vagy túl sok ital elkerülése. Sütit ne hozzon senki, mert lehet köztük ,vicces’ is, és mint szervező, a szülőt veszik elő. Gondolom, nem akarsz a rendőröknek és a szülőknek bilinccsel a csuklódon magyarázkodni.

,,Imahelyek” előkészítése

A kamaszok 16 felett rosszul értelmezik a hétpróba fogalmát. Náluk ez öt liter bort és két liter pálinkát jelent. Öt kamaszra jusson egy lavór, vödör, melyek helyét nagy, színes, látható feliratokkal tedd egyértelművé a házban és ház körül – ha szépérzéked és időd engedi, díszítsd fel eme ,,relaxációs” pontokat.
Érkezéskor ügyelj arra, hogy ezek a helyek rögzüljenek a fejekben. Legyen ivóvíz és törölköző a lavórok közelében. Készülj fel… minden őrültség, amit filmekben láttál igaz… és csak akkor vicces, ha mással, máshol történik.

A másnap

Amennyiben Isten veled volt, és különösebb gond nélkül megéltétek a másnapot, feszültség oldás gyanánt lehet sztorizgatni, nevetni a kínos pillanatokon, és rehidratálni a gyerekeket.
Emellett szülőként érdemes végig gondolni a szervezési hibákat, mert bárhogyan is esküdözöl, hogy nem lesz többet buli, bizonyos, hogy lesz… és ha nagynéném bölcs mondását vesszük figyelembe – miszerint minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb hülyeségeket csinál – érdemes százszor végig gondolni a történteket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást