Műveikkel inspirálnak – 4 író, aki szavaival átsegít a lelki megpróbáltatásokon

Műveikkel inspirálnak – 4 író, aki szavaival átsegít a lelki megpróbáltatásokon

Címlap / Életmód / Egészség / Műveikkel inspirálnak – 4 író, aki szavaival átsegít a lelki megpróbáltatásokon

Minden ember életében lehetnek olyan pillanatok, amikor jól jönne egy kis lelki támasz. Van, aki a Bibliát lapozza fel útmutatásért, és vannak olyanok is, akik kedvenc íróik műveiből merítenek erőt. Ilyenkor az ember csak kinyitja a kiválasztott könyvet, rábök egy sorra, és megpróbálja az olvasottakat a problémájára vonatkoztatni. Az alábbiakban olyan írók gondolatait olvashatod, kiknek szavai tökéletesen alkalmasak arra, hogy útmutatást nyújtsanak neked a nehéz időkben.

Müller Péter

Minden tévút jó valamire. Minden botlás és tévedés gazdagít, ha jól élsz, és igazán. Próbálj akár csak egyetlen szálat kihúzni a múltad szövetéből – összeomlik az egész!

Nem számít, hányszor esel el életed folyamán, a lényeg, hogy mindig talpra állj. Minden hibád, minden rossz (vagy annak titulált) cselekedeted megtanít téged valamire. A múltban elkövetett hibák által válhatsz jobb, eredményesebb, boldogabb emberré a jelenben, és ugyanígy, ha most hibázol, az a jövődre nézve lehet hasznos a számodra. Ne akard görcsösen elfelejteni a rossz dolgokat, hiszen általuk, a felismerésük által válhatsz jobb emberré; nélkülük nem lenne lehetséges a fejlődésed.

Paulo Coelho

Ne hallgass másokra, amikor azt mondják, hogy »ez az út jobb«, vagy »az az út könnyebb«. Isten legnagyobb adománya számunkra az a képesség, hogy önállóan tudunk döntést hozni.

A világ egyik legnépszerűbb spirituális tanítójaként számon tartott brazil szerző fenti soraival arra buzdít, hogy merj önálló döntéseket hozni, és ne engedd, hogy bárki is befolyásoljon téged. Természetesen meg lehet hallgatni mások véleményét, sőt, bizonyos helyzetekben elengedhetetlen, hogy tanácsot kérj a nálad tapasztaltabbaktól, bölcsebbektől. Az életedért azonban te vagy a felelős, a döntés minden esetben a te kezedben van. Higgy magadban, higgy döntéseid helyességében!

Szepes Mária

Félni valamitől annyit jelent, mint mágnessé válni a félelem tárgya számára. Ha megszűnt a félelem, megszűnt a vonzás.

A hazai ezoterikus irodalom egyik legmeghatározóbb alakja jól ismerte a vonzás törvényét.

Fenti sorai rávilágítanak arra, hogy ha tartósan félelmet táplálsz valamivel szemben, az előbb-utóbb meg is jelenik az életedben.

Engedd el a félelmeidet, és koncentrálj azokra a dolgokra, amikre vágysz!

Vavyan Fable

Tágra nyílt szemmel bámulom a nőket. Ha felszednek néhány pozitív kilót, rögvest kövérnek titulálják magukat. És ugyan a kövértől játszva meg lehet különböztetni őket, máris kéjesen mártakodnak az önutálatban. Magabízásuk megtöpped, járásuk elnehezül, hátuk meggörbül. Előnytelen göncöket húznak fel, és lám, máris tényleg kövérré tették magukat.

Vavyan Fable, sokak „keblenc” írónője jó tanácsait szinte kivétel nélkül sajátos humorába csomagolja. Ha éppen a padlón vagy, csak lapozz fel egy Fable-regényt! Mire eljutsz egy-egy világmegváltó gondolatig, addigra úgyis könnyesre röhögöd magad, és nagy valószínűséggel el is felejted a problémádat. Ha esetleg mégis befészkelte magát az agyadba például a külsőd miatti elégedetlenség, gondolkodj el az írónő fenti szavain, és frissítsd fel a ruhatáradat! 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást