Otthon / Dekor

Mutatjuk melyek a legsikeresebb párosítások – Lakberendezési stílus-mixek

Napjainkban ma már szinte mindenki önjelölt lakberendező, de a stílusokat a legtöbben félve, vagy hibásan keverik. Minden lakberendezési stílusnak megvannak a maga sajátosságai, azonban kevés olyan tér van, ami kizárólag egyetlen trend stílusjegyeit hordozná magában. Mivel mindenkinek saját, egyéni ízlése van, kevesen köteleződnek el csak egy bizonyos hangulat mellett. Az otthonunk a mienk és az a fontos, hogy mi magunk jól érezzük magunkat benne.

Amennyiben több stílus is tetszik, de nem mered keverni őket, az alábbi példák neked szólnak, vagy ha egy kis inspirációt keresel, mert fel szeretnéd frissíteni lakásod hangulatát. Az alábbi elegáns és megnyerő stílus-mixek remek ötleteket adhatnak.

1. Minimál és bohém

Ha van két stílus, amiről azt gondolnánk, hogy lehetetlen összepárosítani, akkor az a szigorú minimalista és a játékos bohó. Pedig attól, hogy valakinek tetszik az utóbbi, még nem kell feltétlenül maximalistának lennie és telerakni otthonát százféle csetresszel és dekorációs elemmel.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A bohó természetes anyagú palettája és a szintén naturáli minimalizmus remekül passzol, így műszőrme, rongyszőnyeg és rattan formájában szépen beleilleszthető a letisztult térbe, csak ne halmozzuk túl.

2. Modern és rusztikus

Egy modern enteriőrbe remekül passzolnak a rusztikus elemek, hiszen a fa kellemesen melegít be a rideg, fém és műanyag felületeket. Ha stílusunk egy kicsit country és egyben egy kicsit sikkes, akkor szerencsénk van, hiszen harmonikus elegyet alkotnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy modern tér kicsit unalmasnak és személytelennek hathat, de ha teszünk bele egy kis vidéki bájt, akkor egycsapásra megtelik élettel. A konyhában a fa munkapult és a fa polcok, a szobában a dohányzóasztal és terméskő fal képviselheti a rusztikus stílust.

3. Hagyományos és maximalista

A maximalista stílus erőteljes és karakteres válasz volt a minimalizmus kimért – sokak sszámára egyenesen rideg – hűvösségére, azonban ez a harsány stílus közel sem abból áll, hogy minden apró nippet és csetreszt belezsúfolunk a térbe.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A „kevesebb több” helyett a maximalizmus a „több a több” filozófiáját vallja és nem más, mint a színek, formák és művészeti alkotások bátor keveredése. A hagyományos stílus remekül simul bele a maximalista tér eklektikus hangulatába.

4. Századközepi modern és glam

A századközepi, azaz mid-century modern az elmúlt években hihetetlen népszerűségre tett szert, mivel az emberek újra felfedezték az ötvenes évek gyönyörű, kifinomult formavilágát.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A padlásokról lekerültek az elfeledett, régóta ott porosodó bútorok és ma már sokan súlyos összegekért árulják őket a neten. A glam szintén nagy kedvenc, főleg a fiatal hölgyek lelkesednek a sok csillogó felületért és puha plüssért. Meglepő módon ez a kissé csicsás és ez a kifinomult stílus szépen rímel egymásra.

5. Art Deco és Eklektikus

Az Art Deco olyan irányzat, amely a húszas években indult világhódító útjára és az elegancia és a luxus kifejezője lett. Napjainkban – a századközepi modern stílushoz hasonlóan – reneszánszát éli. Az Art Deco merész formavilága csodásan passzol az eklektikába, amibe – valljuk be – szinte minden csodásan beleillik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A vintage, a retro és a glam világába remekül simul bele az Art Deco bútorok egyedülálló alakja, ezáltal eklektikus, mégis egységes hatást alkotva. Egy enteriőrön belül egyébként szinte minden stílusjegyet megjeleníthetünk, ha a színpalettát kellően visszafogottra vesszük.