15 Murphy-törvény, amin ki tudunk borulni

15 Murphy-törvény, amin ki tudunk borulni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 15 Murphy-törvény, amin ki tudunk borulni

Murphy törvénye szerint „Ami el tud romlani, az el is romlik”, ezt akár úgy is mondhatjuk, hogy általában többször szívod meg, mint szeretnéd.

A legenda szerint Edward Murphy amerikai mérnök 1948 környékén egy légitámaszponton vizsgálta a gyorsulás emberi szervezetre kifejtett hatását és munkája során hangzott el eme híres mondat, amiből azóta szállóige lett. Napjainkban talán nem is telik egy úgy hét, hogy ne mondanánk, vagy ne hallanánk valakitől ezt a frappáns frázist. Éppen ezért ezt továbbgondolva összegyűjtöttünk 15 olyan szituációt, amire tökéletes illik a Murphy törvénye, kommentben pedig várjuk a Ti ötleteiteket. 🙂

 1. A telefon és a számítógép is általában akkor merül le/fagy le teljesen, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk. Pl. amikor a szakdolgozatot írunk vagy egy extra-fontos hívást/üzenetet várunk. Ja, és persze az internet is akkor megy el, amikor 5 milliárd lényegbevágó elintéznivalónk lenne a közreműködésével.
 2. Amikor nagyon rohanósan indulunk el otthonról, pont akkor nem találjuk a kulcsunkat, a telefonunkat, igazolványunkat, bérletünket, stb. – valamelyik mindig elbújik, csak miért a legrosszabbkor?
 3. S a fenti pont még csak hagyján: nyílván akkor van a legnagyobb dugó és akkor nem jön a busz, metró, stb., amikor a legjobban sietünk. Vagy pont akkor van taxis sztrájk, amikor állásinterjúra sietnénk és autót hívnánk.
 4. Lehet, hogy a vizsgán 50 ember puskázik, de sanszos, hogy mi leszünk az az 1, akit lefülel a tanár.
 5. Jóllehet, hosszú ideig semmilyen programra nem hívtak el a barátaink, de hogyha megtörik a jég, akkor tuti, hogy 1000 helyen kellene lennünk egyszerre. Vagy ami még rosszabb: pont eltérő idősávban érünk rá. De miért???
 6. Apropó, fenti pont: hogyha van egy idegesítő reklám a TV-ben, amit ki nem állunk, akkor a csatornák váltogatásakor ziher, hogy mindig akkor kapcsolunk oda, amikor az megy.
 7. Általában nem bírjuk kivárni, hogy kihűljön a tea/kávé és még iszonyat forró állapotában kortyolunk bele. Máskor, amikor azt gondolnánk, hogy várunk és ezúttal elővigyázatosak lennénk, akkor viszont sanszos, hogy már teljesen hidegen kortyolhatjuk el.
 8. A főnők általában azzal a kollégával jön ki, akivel mi nem, viszont akit mi bírunk, őt a főnök nem szívleli.
 9. Sokszor előfordul, hogyha főznénk valamit, akkor a recept összes hozzávalója rendelkezésünkre áll a hűtőben és a kamrában, kivéve egyetlenegyet, amiért aztán „jókedvűen” mehetünk boltba…
 10. Hogyha úgy érezzük, hogy teljesen lepukkantan lépünk utcára (nem épp a legjobb ruha-haj-smink triumvirátussal), akkor meglehet, hogy több dicséretet is kapunk. Ugyanakkor, hogyha teljes pompában (jó ruha, klassz haj és szép smink) megyünk emberek közé, akkor alig-alig jut a bókokból.
 11. Szeretünk” az elhaladó liftnek és busznak, metrónak, stb. integetni. Nyilván nem várnak MINDIG készen ránk, amikor odaérünk, na, de hogy néha napján se?
 12. A fülhallgató zsinórja mindig akkor gubancolódik a legjobban össze, amikor a leginkább és leghamarabb szeretnénk használni.
 13. Hogyha sikeresen kitakarítottuk a lakást, nyilván utána következik be valami baleset: jobbik esetben csak kiborul a kávé, rosszabb esetben viszont csőtörés lesz.
 14. Amikor kiöntjük a sót, cukrot, lisztet vagy rizst a bolti csomagolásból a saját tartónkba, akkor mindig „örömmel” vesszük tudomásul, hogy pont egy ujjnyi mennyiség nem fér bele és azt persze tárolhatjuk külön.
 15. Tuti, hogy akkor botlunk meg, amikor sokan néznek.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást