Életmód / Pénz és hivatás

Munkamániás vagy? 5 jel, hogy tényleg problémával nézel szembe

Munkamániás vagy? 5 jel, hogy tényleg problémával nézel szembe

2/5. Többet dolgozol, mint tervezed

Azt mondod a párodnak, hogy egy óra múlva otthon vagy, és amikor legközelebb ránézel az órára, már eltelt három is? Nem tudod megállni, hogy ne csináld még meg a következő, majd a következő feladatot. Észre sem veszed, hogy mennyire megy az idő, csak beülsz a mókuskerékbe, és hosszú órákon keresztül ki sem szállsz onnan.

3/5. A munkába menekülsz

Mindegy, milyen negatív élmény ér, és milyen rosszul érzed magad (félsz valamitől, szorongsz, szakításon mész keresztül, elvesztetted egy szerettedet, valamiért bűntudatod van, satöbbi), a munkába menekülsz. A munka számodra egy menedék, ahol ki tudod kapcsolni az agyadat, és másra tudsz figyelni, mint a saját érzéseidre.

4/5. Már szólt a család és a barátok is

Ha kívülről jön a kritika, azt érdemes lehet megfogadni. Ha már a családod, sőt, a barátaid is kérték, hogy ne dolgozz annyit, mert rossz vége lesz, vagy néha hagyd ott a munkát a közös programokért, érdemes elgondolkodni, hogy igazuk van-e, és tényleg rengeteget dolgozol-e.

5/5. A munka nélkül stresszes vagy

Ha olyan környezetben vagy, ahol nem tudsz dolgozni, ha akarsz, vagy elromlik valamilyen eszközöd, ami kell a munkavégzéshez, olyan stresszes leszel, amit nem tudsz leküzdeni. Egy állandó szorongás lesz úrrá rajtad, ami azért alakul ki, mert nem tudod azonnal a munkára fordítani az idődet, ha éppen azt szeretnéd.

+1. A hobbijaid látják a munka kárát

Ha azt veszed észre, hogy azok a hobbik, amiket korábban élveztél, sorra kimaradnak az életedből, és egyre inkább háttérbe szorul minden, amit szerettél eddig csinálni, előfordulhat, hogy munkamániás lettél. Ha régen kocogtál, de az idejét sem tudod, mikor mentél el utoljára, vagy szerettél rajzolgatni, de ha van egy kis szabadidőd, most már inkább dolgozol, elég nagy a valószínűsége, hogy már nem egészséges a munkához viszonyított kapcsolatod.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást