Miért éri meg Nyíregyháza környékén elhelyezkedni?

Miért éri meg Nyíregyháza környékén elhelyezkedni?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Miért éri meg Nyíregyháza környékén elhelyezkedni?

Azt mondják, hogy a fővároson kívül nincsenek máshol munkalehetőségek az országban, de be kell látnunk, hogy azért ez erős túlzás. Minden egyes vármegyének vannak olyan központjai, nagyvárosai, ahol számos nyitott pozíció érhető el. A következő cikkben most a nyíregyházi munkaerőpiacot vesszük górcső alá, és megtudhatjuk, miért érdemes ezen a területen dolgozni. (x)

Gyári munka? Errefelé bőven akad!

Nyíregyházán sokféle állásra pályázhatunk, s azoknak sem kell megijedni, akik nem rendelkeznek magasabb végzettséggel. A multinacionális vállalatok gyárai rengeteg lehetőséget kínálnak az álláskeresők számára. A NyiregyhazaAllas álláskereső oldalán például több pozícióra is pályázhatunk, tehát mindenki megtalálja a hozzá illő munkakört. 

De tulajdonképpen milyen típusú gyárak közül válogathatunk? Akadnak élelmiszergyárak, kenyérgyárak és konzervgyárak, de emellett az elektronikai, a lego- és az abroncsgyárakat szintén kiemelhetjük. 

Valójában mindenféle terület képviselteti magát egy kicsit a városban, így azt nem mondhatjuk, hogy nincs miből válogatni. Amennyiben mégsem a gyári munka mellett döntenénk, akkor az élelmiszerüzletek, bevásárlóközpontok is szóba jöhetnek. 

Hol helyezkedhetnek el a friss diplomás fiatalok?

Ez attól függ, hogy pontosan milyen végzettséggel rendelkeznek. Az egészségügyi dolgozók leginkább a városi kórházban vagy valamely kisebb község orvosi rendelőjében vállalhatnak munkát. 

Az adminisztrációs munkakörök igen népszerűek Nyíregyházán. A bankok, a vállalati központok, az alapítványok és a magánvállalkozások egyaránt vadásznak a jó munkaerőre. 

Nyíregyháza ugyanakkor sok rangos iskolával büszkélkedhet, tehát a pedagógusokat is szívesen látják, illetve nem szabad megfeledkeznünk a szabadidős központok, idegenforgalmi helyek állásairól sem. 

Vidéki környezet a városban?

Aki Nyíregyháza környékén nőtt fel, az bizony jócskán szívhatott vidéki levegőt. Ha van olyan, hogy vidéki város, akkor Nyíregyházára tökéletesen illik ez a leírás. Hiába városként tartjuk számon, mégis annyira békés és zöld, hogy szinte egyik városhoz sem hasonlítható, így ilyen környezetben öröm dolgozni. Érdemes annak ide költöznie, aki nem szereti a pörgést, de a túl csendes helyeket sem kedveli. 

A város színes kulturális élete ugyancsak kiemelhető. A belvárosban számos látnivaló akad, ugyanakkor a külvárosban, Sóstó környéken mindig akad különleges program, sőt, a gyógyfürdő, az állatkert és a múzeumfalu is okod ad arra, hogy itt időzzünk. 

A városban tehát nem áll meg az élet, ugyanakkor ha úgy döntünk, hogy Nyíregyházán szeretnénk elhelyezkedni, arra készüljünk fel, hogy magával ragad majd a vidéki környezet.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!