Így mulatott a magyar idén nyáron

Így mulatott a magyar idén nyáron

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Így mulatott a magyar idén nyáron

Melyik bulikon tomboltak a legtöbben az idén? Kik voltak azok a fellépők, akiknek a koncertjétől az egész ország hangos volt? Egy friss kutatás nemrég a végére járt a hazai rekordoknak, mi pedig hüppögve búcsúztatjuk az idei nyarat és nosztalgiázunk kicsit az eredmények felett. 

Különleges időszak a nyár, hiszen a vakáció, a szabadságok idején több idő jut szabadidős tevékenységekre, jobban oda tudunk figyelni arra, hogy mit eszünk, mit iszunk, mit nézünk, hallgatunk, megtervezzük, hova megyünk, kikkel mit csinálunk. De vajon mik és kik voltak a hazai kedvencek, melyek voltak a legnépszerűbb programok ezen a nyáron? – ennek járt utána a The Famous Grouse skót whisky.

Fesztiválok

A nyár ismét a fesztiválok időszaka volt. A világszerte leghíresebb és leglátogatottabb magyar fesztivál idén is a Sziget volt 441 000 fővel, de nézőrekordot döntött a VOLT 123 000 és a Sound 145 000 fesztiválozóval is.

Zene

A legtöbben Robbie Williams koncertjére látogattak ki, a méltán világhírű brit popsztárnak 75 ezren csápoltak a helyszínen, a hazai zenészek közül a Punnany Massif lett nyár győztese.

A rádiós lejátszási listák alapján az első Avicii volt, Waiting for Love című dala méltán lett híres a magyar hallgatók körében is. A bulizáshoz sokak számára hozzátartozik egy pohár jó ital is: A magyarok 83 százaléka fogyaszt alkoholt a bulikban, de a vakáció időszaka csak a finom falatokkal lehet teljes: a nyár legnépszerűbb balatoni strandbüféje a zánkai Neked főztem lett.

Filmek

Bár a mozik szezonja inkább az őszi-téli időszak, némi hűvösért és jó filmekért nyáron is gyakran megteltek a széksorok. A filmek közül a csúcsra a Jurassic World jutott fel, amelyet összesen 300 ezren néztek meg Magyarországon. A legnézettebb magyar film – és egyben a harmadik legnézettebb film is – ebben az időszakban 80 ezer nézővel a Cannes-i Filmfesztivál egyik rangos díját elnyerő Saul fia lett.

Kultúra

Bár a kőszínházak többsége nyáron bezár, a leghíresebb és méltán népszerű Szegedi Szabadtéri játékok előadásai idén is telt házzal mentek. A legtöbben – a kellemetlen eső ellenére is – a Madách Színház A nyomorultak című előadását látták, esténként 4000 ember izgulta végig Schönberg világhírű musicaljének legújabb hazai bemutatóját.

Tévé

Bár a nagyobb szórakoztató műsorok szabadságra mennek a tévéből nyaranta, azért idén nyáron is volt mit nézni a kisképernyőn is. A győzelmet az évek óta sikeresen futó Barátok közt július 15-i epizódja aratta: Berényiék legújabb kalandjait közel 1,25 millióan kísérték figyelemmel.

Ugye, milyen eseménydúsra sikerült ezt a nyár is? Ha a jövőben egy ilyen szuper programról sem szeretnél lemaradni, olvasd el minden héten a bien.hu heti programajánlóját!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!