Otthon

Mosolyt csalnak az arcodra ezek a minimalista adventi naptárak – minden nap

Sokaktól lehet hallani, hogy nem is a karácsonyt szeretik igazán, hanem az időszakot, amely megelőzi az ünnepeket. Az adventi hetek rajongói bizonyára az adventi naptárakat is szeretik, amelyek minden nap valamilyen apró meglepetést tartogatnak a számukra. Ha idén készítenél saját adventi naptárt, de nem érzed a kézügyességedet tökéletesnek, akkor se bánkódj, hiszen szuper minimalista naptárak is vannak, amelyek nem igényelnek bonyolult szaktudást. Ezek közül hoztunk most neked néhányat!

Csak néhány hozzávaló

Egy táblafestékkel lefestett, bekeretezett falemez, egy kis spárga, csipeszek és 24 papírzacskó elegendő ahhoz, hogy szuper adventi naptárad lehessen.

Ehhez a spárgákat a keretre kell erősítened, majd a papírzacskókat egyesével rácsíptetned.

A táblára ezután krétával rajzold fel a számokat, esetleg írj fel egy kedves feliratot is. A zacskókba kedved szerint tölthetsz bármit, attól függően, kinek készítetted a naptárt.

Csipeszek

Szintén nagyon egyszerű trükk, ha csipeszekkel készítesz adventi naptárt, amelyet aztán a következő évben is bátran előszedhetsz.

Ehhez a 24 csipeszt érdemes karácsonyi színekre pingálnod, majd ezután rá kell ragasztanod egy falapra az összeset.

Ha megszáradtak, fesd a számokat is föléjük, és a naptár alapja tulajdonképpen kész is van. Az ajándékokat csavard majd be csomagolópapírba, és egy madzag segítségével csiptesd fel őket.

Lebegő gyufásdobozok

Minden dekoráció, ami fenyővel készül, igazán csodálatosan mutat az adventi időszakban.

Ehhez az adventi naptárhoz is egy szép nagy fenyőágra lesz szükséged, amit a falra vagy az ablakba kell lógatnod.

Ezen kívül 24 üres gyufásskatulya is kelleni fog, amiket be kell vonnod natúr papírral, majd filcekkel kidekorálnod. A dobozokat ezután lógasd fel spárgával az ágra, és rejts el bennük apró meglepetéseket.

 

Fotófal

Ha az adventi kalendárium inkább egy szép emlékeket idéző dekorációs elem lenne a számodra, akkor gyűjts össze 24 képet az elmúlt évből, és ezeket nyomtasd ki.

A képek hátulját bevonhatod különböző papírokkal, majd spárgákkal és csipeszekkel egy keretre kell ezeket rögzítened.

Minden nap fordítsatok meg egyet a képek közül, és idézzétek fel, mi jut eszetekbe róla, arról az eseményről, amikor készült.

Ez a naptár a legjobb ahhoz, hogy az ünnepek előtt összehozza az embereket.

Fenyőerdő

Nem igényel túlságosan nagy kézügyességet, mégis nagyon mutatós ez a kalendárium, amelynél az ajándékot apró fenyőfákba rejtheted el.

A fákat különböző zöld színű kartonokból tudod meghajtogatni, igazából egyszerű háromszög alapú gúlákat kell ehhez hajtanod.

Ha elkészültek a kisebb-nagyobb fenyők, mindegyik kapjon egy sorszámot, majd töltsd meg a dobozokat. Felfűzheted, felsorakoztathatod, de egy tálat is megtölthetsz velük.

Ajándéknak a legjobb

Ha olyannak adnál adventi naptárt, aki nem él veled egy háztartásba, akkor ez a kinyitható, könyv alakú verzió lesz a legjobb.

Itt a kartonpapír alapra két oldalra kell felragasztanod 12-12 színes papírral bevont, beszámozott gyufásdobozt.

Ha megszáradt, ezekbe jöhetnek az apró ajándékok.

A karton alapot is bátran dekoráld, majd egy szalaggal kösd össze, mielőtt ajándékba adod.

Kedves üzenet

Igazán népszerűek azok az adventi naptárak is, amelyekbe kedves idézeteket, üzenteket rejtenek. Ilyen lehet például az „Igyál egy jó forrócsokit, miközben olvasgatsz egy könyvből!”, vagy a „Szakíts egy kis időt egy kellemes fürdőzésre!”, tehát bármi, amellyel valóban lehet készülődni a békés ünnepi napokra.

Ha ilyen kalendáriumot készítenél az idén, csak fehér borítékokra lesz szükséged, amelyeket ragassz fel egy kartonra vagy egy táblára.

Néhány dísszel dekorálhatod is a naptárt, a borítékokra pedig ne felejtsd el felragasztani a számokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást