Párkapcsolat / Szerelem

Mondatok, amiket az emberek azelőtt mondanak, hogy véget érne a kapcsolatuk

Mondatok, amiket az emberek azelőtt mondanak, hogy véget érne a kapcsolatuk

Márpedig jelek biztos, hogy vannak! A ridegebb viselkedés, a közös élmények hiánya, majd az intim pillanatok megszűnése egyaránt arra utalnak, hogy valami nincs rendben köztetek. Ha pedig a párod az alábbi 6 mondatot is gyakran hangoztatja otthon, nagy az esélye annak, hogy ő már fél lábbal a kapcsolaton kívül jár.

Hogy tudtad még ezt is elrontani?

Egy kapcsolat elején az emberek nagyon türelmesek egymással, aztán ahogy telnek a hónapok, majd az évek, ez egy kicsit alábbhagy. Azonban sosem lenne szabad, hogy teljesen eltűnjön, ha pedig mégis ez történik, az nem utal sok jóra. Ha a párod gyakran beszél veled ideges tónusban, és egyre kevésbé megértő, úgy valószínű, hogy ő már nem boldog a kapcsolatban.

Amikor valamit rosszul csinálsz, legyen szó a vacsoráról, a parkolásról vagy akár csak kerítésfestésről, és ő rögtön neked szegezi, hogy „hogy tudtad még ezt is elrontani?!”, muszáj leülnöd beszélni vele arról, mi a problémája veled igazából!

Bocs, hogy nem válaszoltam, de rengeteg dolgom volt.

Ha együtt éltek, érthető, hogy a párod nem keres napközben, amikor épp a munkahelyén van. De ha egyébként korábban mindig írt neked, most pedig egy ideje már az üzenetedet sem olvassa el bentről, érdemes kiderítened, mi a helyzet. Lehet, hogy tényleg tornyosulnak nála a munkák, és nincs ideje telefonozni. Ha viszont egyébként online van, és jut ideje Facebookozni, biztos, hogy szándékosan ignorál téged. Ez egyike az első lépésnek, amit egy szakítás előtt az emberek megtesznek.

Nincs kedvem kimozdulni itthonról!

Te is biztos gyakran érzel így, ebben nincs is semmi különös. De egészen más a szituáció akkor, ha hónapok óta nem volt a közös élelmiszervásárláson kívül egyéb házon kívüli programotok. Ekkor a párod láthatóan nem töri magát azon, hogy szervezzen valamit. Még rosszabb a helyzet, ha te előállsz azzal, hogy elmehetnétek vacsizni vagy megnézni egy kiállítást, és ő rögtön elutasító veled szemben, mondván, hogy semmi kedve kilépni a lakásból. Azok, akik szakításon törik a fejüket, általában minimalizálják a minőségi időt. A közös programok hiányával próbálnak távolságot teremteni köztük és a partnerük között.

nd3000/istockphoto.com

Nagyon rég volt már, lépjünk tovább!

A párod hónapokkal később árulta el, hogy megivott egy kávét az exével? Esetleg „elfelejtette” megemlíteni, hogy múltkor a dögös kollégájával ment el meginni egy-két italt munka után? Amikor az a válasza erre, hogy már régen történt, és inkább lépjetek tovább a témán, egész egyszerűen meg sem próbálja tisztázni a történteket. Ez viszont lezáratlanul marad számodra, és lehetetlen, hogy tényleg továbblépj rajta, hiszen átverve érezheted magad.

Egy boldog kapcsolatban ez egyébként sem fordulhatna elő, de ha mégis hasonló helyzet alakul ki, ideális esetben az adott személy mindent elkövet, hogy megbékítse a párját. Ha ez nálatok nem így van, és a párod első reakciója az, hogy inkább csak felejtsétek el a történteket, számára valószínűleg már nem olyan fontos ez a kapcsolat.

Miért fontos, hogy hova megyek?

Talán mondanunk sem kell, mi a baj ezzel a mondattal. Tegyük fel, hogy a párod elmegy a barátaival a hétvégén valamerre, és nem árulja el neked, pontosan hova. Nyilván nem kell tudnotok egymás minden lépéséről, de érthető, ha a ködösítés hatására úgy érzed, titkolózik előtted. Még akkor is, ha erről szó sincs. Amikor az egyik fél már nem akarja megosztani a párjával, mi történik az életében, az azt jelenti, hogy egyre inkább kisétál a kapcsolatból. Fizikailag még talán ott van, de lelkileg már nem igazán!

Bocs, elfelejtettem, hogy mára programunk volt.

Ez a legjobbakkal is megesik, na de ha rendszeressé válik, biztos, hogy baj van a kapcsolatban! Egyszer-egyszer érthető, hogy nem emlékszik, mit beszéltetek meg, vagy hogy melyik napra, de nagy gond, ha egyébként minden másra jól emlékszik, csak a közös programokat, veled kapcsolatos dolgokat nem tudja felidézni. Általában arra utal ez a helyzet, hogy neki már nem legelöl szerepel a kapcsolatotok a fontossági sorrendben, és emiatt nem érzi úgy, hogy a közös programokat lényeges lenne megjegyeznie.

Ha a fentiek közül több is igaz rád és a partneredre, ne húzd az időt. Bármennyire is ijesztő olyan választ hallani, amit nem szeretnél, jobb előbb beszélni a problémákról, mint később, amikor már talán megoldani sem lehet őket!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást