Ez a 4 módszer segített abban, hogy gyorsan továbblépjek egy fájdalmas szakításon

Ez a 4 módszer segített abban, hogy gyorsan továbblépjek egy fájdalmas szakításon

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez a 4 módszer segített abban, hogy gyorsan továbblépjek egy fájdalmas szakításon

Életem során átéltem már néhány szakítást, és bár végül mindig, mindegyiken továbbléptem, a következő csalódás alkalmával újra biztos voltam abban, hogy ezúttal nem tudom majd elfelejteni az exemet. Úgyhogy bár én vagyok a legjobb példa arra, hogy az idő segít felejteni, nem fogok sablonokban beszélni. Helyette inkább elárulom, mi volt az a néhány trükk, amivel képes voltam gyorsabban továbblépni egy szakítás után!

Ne kapaszkodj belé, online sem!

Azt hiszem, a legnagyobb probléma, ami a legtöbb friss szingli nőnél (és férfinál) gondot okoz egy szakítás után, hogy még mindig reménykednek. Még mindig abban bíznak, hogy majd az exük felkeresi őket, bocsánatot kér, és új esélyt akar. Még ha tudjuk is, hogy ez nem lenne jó megoldás, vagy ha biztosak vagyunk abban, hogy ilyen úgysem történik, akkor sem tudjuk elengedni a reményt. Pedig épp ez az elsődleges dolog, ami meggátol a továbblépésben. Amikor még kapaszkodsz az exedbe, figyeled a Facebookját, és a telefonod minden rezdülésénél abban bízol, hogy ő írt, kizárt, hogy elfelejtsd őt! Korábban én is mindig ebbe a hibába estem. Azt hazudtam, hogy már nem akarok vele lenni, miközben minden új női ismerősének az adatlapját töviről hegyire átnéztem, és találgattam, hol ismerték meg egymást. „Biztos randiznak” – gondoltam magamban, aztán két napig csak sírtam, mígnem rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább.

Az első, és egyben legfontosabb tanács, amit minden megtört szívnek ajánlanék, hogy legalább a közösségi oldalakon engedjék el az exüket.

Én letöröltem az enyémet. Van, aki szerint ez gyerekes lépés, de nem haragból tettem, hanem magam miatt. Ha nincs lehetőségem arra, hogy figyeljem, nem is fogom, máskülönben viszont biztos, hogy néha „elcsábulok”. És ezzel lehet, hogy te is így vagy. Ha azért nem törölted eddig, mert reménykedsz abban, hogy új esélyt akar később, hidd el, nem a törlés gomb fogja meggátolni. Ha azért van még mindig az ismerőseid között, hogy lássa, milyen jól érzed magad (és emiatt sorra posztolod a fotókat), tudnod kell, hogy ezzel ő is tisztában van. Pontosan tudja, hogy minden posztod miatta született, és az ellenkező hatást fogod elérni. Nincs semmi, ami amellett szól, hogy online barátok maradjatok! Ha később elképzelhetőnek tartod, hogy ismét jóban legyetek, esetleg baráti viszonyban, majd bejelölöd újra, de addig is: TÖRÖLD KI!

Nem számít, ki mit tanácsol

Mindenkinek van elképzelése arról, mennyi idő kiheverni egy szakítást. A barátnőidnek tuti meglesz a véleményük: azzal jönnek majd, hogy menjetek el szórakozni, kezdj el rögtön randizni, és ne ülj otthon szomorkodva. Mindet kipróbáltam, mindegyik rosszul sült el. Mert nem a saját tempómban haladtam. Rengeteg olyan alkalom volt, amikor ott ültem egy szórakozóhelyen, hallgattam a barátaim sztorijait, és közben legszívesebben csak hazaszaladtam volna, hogy egyedül lehessek a gondolataimmal. De mivel a többiek szerint ez a gyógyír a szakításra, kitartottam.

A legutóbbi alkalommal jöttem rá arra, hogy teljesen mindegy, másoknak mi vált be, vagy mit gondolnak, azt kell tennem, ami szerintem a legjobb.

Volt, hogy egész nap a szobámban ültem, és nem válaszoltam egyetlen üzenetre se. Máskor leszerveztem egy baráti találkozót, és 30 perc után haza akartam jönni róla. És igen, regisztráltam Tinderre, csak hogy két beszélgetés után töröljem magam, mert tudtam, hogy úgyis mindegyik férfiben az exemet fogom keresni. Bár látszólag ezek semmire sem vezettek, valójában óriásit számítottak a lelkemnek. Mert a saját tempómban haladtam, nem kényszerítettem magam arra, amit igazából nem szerettem volna, és minden nappal egy kicsit könnyebb lett. Aztán egyszer nehezebb. És utána megint könnyebb. Sose felejtsd el, hogy a szakítás utáni továbblépés nem egy egyenes vonal. Mindig lesznek jobb napjaid, majd rosszabbak, ezek pedig váltakozni fognak, mígnem eljön az a nap, amikor már órák teltek el anélkül, hogy eszedbe jutott az exed. És ez az egyik legjobb érzés a világon!

Pamela Lima/unsplash.com

Most változtass, mert ez a legjobb időszak rá

A szakítás után mindenki változtatni akar az életén. „Oké, a kapcsolat nem jött össze, de akkor a karrieremre fókuszálok, vagy utazgatni kezdek, esetleg új célokat tűzök ki magam elé.” Én azt mondom, hogy ez egy nagyon-nagyon jó ötlet! Nem véletlen, hogy az emberek általában akkor mernek a legnagyobbat kockáztatni, amikor egy szakítás után változtatni akarnak, és általában ekkor történik életükben a legtöbb emlékezetes pillanat. Valljuk be, amikor kapcsolatban élünk, egy kicsit „leeresztünk”, többet ülünk otthon, nem akarunk bulizni, kevesebb baráti programot szervezünk, hiszen ott van mellettünk valaki, akivel szívesen vagyunk együtt. Amikor ez megszűnik, egy idő után menni akarunk.

Én például ekkor hoztam meg azt a karrierdöntést, ami megváltoztatta az életemet. Ugyanis felmondtam azon a munkahelyen, ahol már 3 éve dolgoztam, és egyre jobban untam.

Beadtam az önéletrajzom olyan helyekre, ahová sosem hittem volna, hogy legalább interjúra behívnának (nem is hívtak mindenhova), de így találtam meg azt a munkahelyet, amit azóta is imádok. Ráadásul elkezdtem utazni. Nem messzire, először csak a közelben túrázni, aztán egy szomszédos országba, majd legközelebb már többórás repülőútra vállalkoztam a tesómmal. Mindegyik hatalmas kaland volt, és közben már nem is hiányzott az exem. Volt valami az életemben, ami új volt, izgalmas, és elterelte a figyelmemet a szakításomról.

Amikor keresni fog, tudnod kell, mit akarsz

És amit mindenkinek tudnia kell: eljön az a pont, amikor az exed fel fog keresni téged. Sokszor hallottam már másoktól, hogy „nem, az én exem olyan, hogy ha szakít, nem keres többet”, de ez nagyon ritkán igaz. A férfiak és a nők egészen máshogy lépnek tovább egy szakításon. Míg nekünk kábé egy hónappal a különválás után kezd jobb lenni, addig nekik épp fordítva. Eleinte ők jól érzik magukat egyedül, bulizni járnak, végre van szabadidejük a barátokkal lógni, de néhány hét után már egyedül érzik magukat. És bizony ekkor elkezdesz hiányozni neki. Ezért ne lepődj meg, ha pár héttel a szakítás után jön egy üzenet tőle, amiben érdeklődik, hogy hogy vagy.

Ez az a pont, amikor erősnek kell maradnod, mert minden, amit eddig felépítettél, lerombolódhat alig pár perc alatt.

Tudom, mert nálam is megtörtént. Rögtön reménykedni kezdtem, hogy újra együtt lehetünk, és biztosan szeret, csak ennyi idő kellett, hogy ráébredjen. Volt olyan, akivel találkoztunk, kibékültünk, és egy hónap múlva újra szakítottunk. Felesleges időpazarlás volt, ráadásul még tovább tartott elfelejteni őt. Ha tudod, hogy a kapcsolatotok nem működik, és a beszélgetés csak nehezíti neked a továbblépést, ne nagyon bonyolódj bele. Lehetsz kedves, visszakérdezhetsz, de jobb, ha minél előbb lezárod a társalgást, és folytatod a gyógyulás felé vezető utadat. Nem lesz könnyű, sőt, kifejezetten nehéz lesz megállni, hogy ne társalogjatok órákig, de ez csak délibáb.

Ha tényleg békülni akar, nem ez lesz az egyetlen alkalom, amikor ír, de ha csak a saját szomorúságát akarná csillapítani egy beszélgetéssel (esetleg a hiúságát legyezgetné azzal, hogy még hiányzik neked), jobb, ha nem vesztegeted az idődet!

Amikor a legutóbbi szakításomra sor került, a saját tanácsaimat fogadtam meg a barátaimé helyett. Míg korábban hónapokig sírtam egy bizonyos ex miatt, addig ezeknek köszönhetően már jóval rövidebb időbe telt továbblépnem, és nem áltattam magam egy esetleges béküléssel, mint évekkel ezelőtt. Amikor új célokat tűzöl ki magad elé, könnyebb elfelejteni mindazt, ami miatt előtte kisodródtál, úgyhogy ne ijedj meg az ismeretlentől. Miután egy kicsit jobban leszel, életed egyik legizgalmasabb időszaka következik!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást