3 módszer, hogy ne szeress bele valakibe

3 módszer, hogy ne szeress bele valakibe

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 módszer, hogy ne szeress bele valakibe

Szerelembe esni csodálatos dolog, mindenki szerencsés, aki megtapasztalhatja élete során az érzést – ennél már csak a viszonzott, boldog szerelem jobb. De sajnos nem minden szerelem ilyen, és bizony előfordul, hogy nem a megfelelő emberbe szeretünk bele. Ha észreveszed magadon a jeleket, talán még gátat tudsz szabni a saját érzéseidnek, ezzel megakadályozva a nagyobb fájdalmat. Íme három módszer, hogy hogyan ne szeress bele valakibe.

1. Kerüld el az illetőt

Számtalan oka lehet, hogy miért nem lehettek egymáséi azzal az emberrel, aki tetszik – lehet az egy munkatárs, aki érinthetetlen, és akivel csak bajba sodornátok magatokat, ha összejönnétek. Az is könnyen lehet, hogy olyasvalakibe szeretsz bele, aki egyszerűen foglalt és nem szeretnél beletaposni a kapcsolatába, de előfordulhat, hogy nagyon mások vagytok, másra koncentráltok az életben és mások a hosszú távú terveitek. Mindegy, hogy melyikről van szó, ha nincs közös utatok, akkor távol kell tartanod magad az illetőtől, amennyire csak lehetséges. Biztosan lesznek helyzetek, amikor ez nehezen lesz megoldható, de még a kötelező szituációkban is megtalálhatod a módját, hogy megtartsd a három lépés távolságot.

Figyelj a testbeszédedre és tudatosan viselkedj elutasítóan, ezzel szavak nélkül is kifejezheted, hogy nem szeretnél belebonyolódni egy viharos és előreláthatóan csalódással végződő kapcsolatba.

Bármennyire is vágysz rá, ha úgy érzed, hogy a dolog kettőtök között nem vezet sehová, ne fogadd a romantikus közeledését. Ha úgy látod, hogy ez nem a megfelelő kapcsolat számodra és csak egy fájdalmas románc lehetne belőle, akkor csírájában fojtsd el az érzelmeket.

Kép forrása: unsplash.com

2. Zárkózz el érzelmileg

Bár az illetőt valószínűleg minden szempontból ideálisnak látod magad számára, egészen biztosan vannak negatív tulajdonságai.

Fogj egy papírt és egy tollat, és írd össze ezeket a tulajdonságokat. Minden alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy róla ábrándozol, vess egy pillantást a listára és tudatosítsd magadban, hogy nem ő a megfelelő pár számodra. Azt is érdemes tudatosítani, hogy mi az az áthatolhatatlan akadály, ami a kettőtök kapcsolatát lehetetlenné teszi.

Ha semmiképp sem tudod elkerülni őt, akkor fókuszálj a kapcsolat baráti oldalára és kezeld is úgy, mint ahogy a barátaidat kezeled. Tudatosan irányítsd a viselkedésedet, a szavaidat, az öltözködésedet a jelenlétében egészen addig, amíg ez magától értetődővé nem válik.

3. A saját vágyaidra és szükségleteidre koncentrálj

Persze, a legnagyobb vágyad az lenne, hogy ez a bizonyos személy a tiéd lehessen, de ha ez bármilyen okból nem lehetséges, akkor bizony el kell terelned a saját figyelmed.

Ez a tökéletes alkalom arra, hogy keress egy új hobbit, egy új munkát vagy beiratkozz egy tanfolyamra, amire mindig is vágytál.

Ez nemcsak arra jó, hogy lekösd a gondolataidat, hanem arra is, hogy új kapcsolatokat teremts, új ismerősöket szerezz. Fontos, hogy szeresd magad és add meg magadnak a lehetőség, hogy megtaláld a számodra megfelelő, tökéletes partnert, mert hidd el, valahol ő is odakint járkál.

Fontos, hogy ha úgy érzed, nem tudod kezelni az érzelmeidet, kérj segítséget a szeretteidtől, családodtól és barátaidtól. Könnyen lehet, hogy ők is voltak hasonló helyzetben és tudnak adni néhány jó tanácsot, hogy hogyan tedd túl magad rajta. Nem kell magadban tartanod ezeket a dolgokat, keresd meg a megfelelő embert, akinek elmondhatod szíved bánatát – már az is nagy megkönnyebbülés lesz, hogy megoszthatod valakivel a benned zajló dolgokat. Az is előfordulhat, hogy épp az vezetne feloldozáshoz, ha magával az érintettel osztanád meg az érzéseidet, így ő is tudná, hogy mindkettőtök érdekében fontos tartanotok a távolságot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást