Szerelem / Párkapcsolat

A módszer, amivel elnyerheted mások rokonszenvét

A kapcsolataink, a másokkal történő együttműködések nagyban befolyásolják a hogylétünket. Ahhoz, hogy elégedettek legyünk, kell mások elismerése és szimpátiája. Mutatunk pár trükköt, amik segítenek neked abban, hogy jó első benyomást tegyél másokra, és tudj remek kapcsolatokat kiépíteni akár a munkádban, akár a magánéletedben.

A derű mosolyt csal az arcokra

A derűs természetű embereknek kellemes aurájuk van, jó a közelükben lenni. Ha azt közvetíted mások felé, hogy vidám és mosolygós vagy, akkor az első benyomás pozitív lesz rólad. Egy rövid, de fontos találkozásból is csak egy összbenyomás marad meg. Az első találkozás hangulata eldöntheti a továbbiakban az együttműködés sikerességét is akár.

Gondolj például olyan helyzetekre, amikor egy tanfolyamon vagy továbbképzésen bemutatkozol. vagy amikor a párod barátaiddal először találkozol, vagy például, amikor az új szomszédoddal elsőként fogtok kezet.

Sokkal ígéretesebb lesz a közös ügyek intézése, megbeszélése akkor, ha az első benyomás rólad kellemes maradt a másikban.

Ha új vagy egy munkahelyen, akkor is érdemes derűsen, mosolygósan bemutatkozni, mert a mosoly nyíltságról üzen és szimpátiát ébreszt. Aki nem erőltetett, hanem őszinte mosollyal mutatkozik be, azt automatikusan, tudattalanul is rokonszenvesebbnek tartjuk.

 

Olvastad már?  Milyen veled párkapcsolatban élni? Ha ez a 10 dolog igaz rád, nem vagy könnyű eset

Légy jó hallgatóság

Mindenki szereti, ha odafigyelnek rá, ha fontosnak érezheti magát és érzi, hogy érdeklődéssel tekintenek a mondandójára. Biztos neked is volt már, vagy éppen van is olyan ismerősöd, aki folyton csak magáról beszél, téged nem is nagyon kérdez a hogyléted felől, mégis azt hiszi, hogy barátok vagytok. Azért érezheti így az ilyen ember, mert a hallgatás néha jobban esik, mint a beszélgetés.

Aki végighallgatja a másik mondandóját és hagyja kibontakozni, az jófejnek, megértőnek tűnhet. Ha ebből indulunk ki, akkor máris egyszerűbb megérteni, hogy miért is jó az, ha hagyjuk a beszélgetőpartnerünket szépen kibontakozni.

Az odafigyelő, értő, együttérző viselkedéshez elég pár szó, mondat, ami továbblendítheti a társalgást. Ha meg akarsz nyerni valakit magadnak és a későbbiekben őszinte, erős kapcsolatot szeretnél kialakítani vele, akkor hagyd kibontakozni, mesélni, mert ez nagyon kedvelhető magatartás.

 

Az elismerő szavaknak varázsereje van

A leghétköznapibb helyzetekben is varázserővel bír pár elismerő szó. Ha szeretnéd, hogy kedvesen bánjanak veled vagy épp szívességet akarsz kérni, netán kicsit kiszolgáltatott helyzetben vagy, akkor pár elismerő szó aranyat ér.

Elmesélek egy esetet, ahol én voltam úgymond kiszolgáltatott helyzetben, de szerettem volna, ha kedvesen bánnak velem. Vérvételnél én sajnos gyakran elájulok, meg nem is nagyon lehet megtalálni a vénám, így fontos, hogy ne lekezelően bánjanak velem ilyenkor.

A vérvétel futószalagon megy, a nővérkék sokszor elcsigázottak, épp ezért én elmondtam, hogy mennyire nagyra becsülöm, hogy képesek ennyit koncentrálni. Sokkal kedvesebb bánásmódban lett részem.

Bimbózó kapcsolatoknál és bejáratott viszonyoknál is mágikus erővel bír pár elismerő szó. Próbáld ki! 

 

Olvastad már?  5 dolog, amiért kedveljük a hozzánk hasonló embereket

Mindenki szereti, ha simogatják az egóját

Mindenkiben ott munkál a sóvárgás, a vágy, hogy elnyerje mások helyeslését és elfogadtassa magát. Ezt a legfelületesebb és a legmélyebb kapcsolataidban is jó, ha szem előtt tartod. A legtöbben szeretik, ha nagylelkűek velük.

Ehhez nem kell nagyképűnek lenni, mert mindenki örül, ha megbecsülik, vagy kikérik valamiről a véleményét.

Ha egy új kapcsolat elején vagy, esetleg egy számodra fontos emberrel szeretnéd elmélyíteni a viszonyt, simogasd meg az egóját. Ez nem hízelgést jelent, sokkal inkább azt, hogy jelzed felé, hogy valami egyedit, különlegeset találtál benne. Biztosan még jobban megkedvel majd téged ettől a figyelmességtől!