Modern szépségápolás

Modern szépségápolás

Címlap / Stílus / Test / Modern szépségápolás

A mai szépségápolási cikkek sokkal többet tesznek bőrünkért, mint nagyanyáink korában. Cikkünkből megtudhatod melyek az alap-termékek.

A modern világban a szépségápolásban használt termékek is több funkciósak. Például az alapozó nemcsak a bőr hibáit rejti el, de egyes termékek napfényvédő hatással is rendelkeznek vagy öregedés gátló formuláik segítenek fiatalabbnak tűnni.

Alapozó

A sminkelés első lépésének az alapozónak kell lennie. Szerepe a bőr simává tétele, a vékony ráncok eltüntetése, a pórusok befedése. Fontos, hogy az alapozó felvitele előtt alaposan hidratáld bőröd, majd ujjaiddal finoman vigyél fel a szemhéjra, az állra, az orr és az ajkakra egy kevés alapozót, ezután következhet az arc többi része.

Színezett hidratáló

Ha nem szereted az alapozó nehézkes érzetét, próbáld ki a színezett hidratálókrémet. Az ápolás mellett kiemeli bőröd színét, és nem tűnik túlzsúfoltnak. Ujjbegyeddel vidd fel a tiszta arcbőrre arcod közepétől kiindulva. Az orr és az áll környékére vihetsz fel még egy réteget.

Ajakszínező

Kinek van ideje újra és újra rúzsozni? Ehelyett próbáld ki az ajakszínezőt, mely finom árnyalatot ad ajkaidnak és egész nap tart. Mielőtt felvinnéd radírozd le ajkaidat egy otthon elkészített cukros bőrradírral. Másképp a száraz bőr felszívja a színt és egyenletlennek tűnik majd. Keverj össze egy evőkanál cukrot egy evőkanál olíva olajjal és finoman dörzsöld be vele ajkaidat, majd töröld le egy papírszalvétával.

Barnító

Ha helyesen van feltéve, a barnító vékonyabbá teheti az arcvonalát, meghatározhatja a tulajdonságait és egészséges, napbarnított hatást megjelenést kölcsönöz. A legjobbak a púder formájú barnítók, hiszen ezeket könnyebb felvinni. Válassz 2-3 árnyalattal sötétebbet, mint a bőröd, majd egy nagy ecsettel vidd fel arcodra. Dolgozz egyenletesen, a végén pedig használj egy kevés rózsaszín pirosítót az orcákon.

Krémes szemfesték

A krémes szemfesték sokkal tovább tart és frissnek hat egész nap. Ne félj a sötétebb színektől se, csak ne feledd, hogy a drámai szemeket ellensúlyozni kell. A smink többi része legyen visszafogott.

Krémes pirosító

Egy krémes pirosító sima és hamvas orcákat varázsol. Körkörös mozdulatokkal vidd fel orcáidra. Ha nem tudod melyik szín a legmegfelelőbb számodra, csípd meg orcád és meglátod milyen árnyalat jelenik meg. Ha mégsem vagy biztos benne, egy barack-rózsaszín kiemeli az összes bőrtónust.

Fehér szemceruza

Szeretnéd felébreszteni fáradtnak tűnő szemeidet? Vigyél fel fehér festéket a szemek belső sarkába, így a tekintet azonnal világosabbnak tűnik.

Kondicionáló szempillaspirál

A szempillaspirál a sminkelés legfontosabb kelléke. A legújabb termékek nemcsak igéző szemeket varázsolnak, hanem segítik a pillák növekedését is. Akár több rétegben is felviheted.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!