Modern karácsonyfák

Modern karácsonyfák

Címlap / Otthon / Dekor / Modern karácsonyfák

A legtöbb család a klasszikus zöld karácsonyfát választja az ünnepekre, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem érdemes megfontolnunk egy-egy modern megoldást is. Lássunk néhány ötletet ezekre!

Fehér fák

Ha igazán szép, finom, mégis modern kivitelezést szeretnénk, akkor szerezzünk be egy hófehér karácsonyfát. Természetesen ezt a műfenyők között találjuk, ezért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a minőségre is, hogy igazán szép fát válasszunk.
Egyszínű és színes díszek egyaránt jól mutatnak rajta, ezüst és kék kiegészítőkkel pedig igazi télies hangulatot varázsolhatunk a szobába. Sőt akár díszek nélkül is csodálatos lehet egy kisebb hófehér fa.

Fekete fák

A fekete karácsonyfát a bevállalósabbaknak ajánljuk, mivel elég komor hatást kelt, különösen akkor, ha nincs megfelelően díszítve. A komor hatást azonban könnyen ellensúlyozhatjuk, ha sok fehér díszt teszünk rá, akár nagyobb méretűt is.
A díszítés szempontjából csodálatos választás lehet a fehér és ezüst színű díszítés, az arannyal pedig igazán elegáns hatást érhetünk el. Kerüljük a túl színes díszeket, és leginkább modern lakásokban próbálkozzunk vele.

Piros fák

A piros egyértelműen a Karácsony színe, bár igaz, hogy inkább a díszítések között jelenik meg leggyakrabban, nem jellemző az, hogy a fa színének is sokan ezt választanák. Pedig igazán látványos, meghitt, egyben vidám hatást érhetünk el vele.
Természetesen össze kell hangolni a szoba színeivel, és ez is a modernebb berendezéssel mutat igazán szépen. Fehér, sötétzöld és arany díszítéssel az igazi!

Kép forrása: tyid.tv

Falra festett fák

Ha nem csak a fa színében keresünk újat, de a megjelenési formájában is nyitottak vagyunk valami új felé, akkor megpróbálkozhatunk azzal is, hogy a falra festjük fel a karácsonyfát.
Érdemes ezt egy sarokban, vagy egy asztal fölé elhelyezni, és az sem baj, ha csak a fa kontúrjait festjük meg. Igazán modern hatást érhetünk el ezzel, a fényekkel pedig érdemes tovább emelni a mű ünnepélyességét.

Falmatrica

A falfestés egyik egyszerűbb és könnyebben is kivitelezhető formája az, ha veszünk egy falmatricát, amelyik karácsonyfát ábrázol. Számtalan méret, szín és forma kapható ezekből, és vannak közöttük igazán gyönyörűek is.
Akár kiegészítő elemnek is használhatjuk, vagyis ha az igazi fánk a nappaliban van, akkor a hálószobába is csempészhetünk egy kis ünnepi hangulatot ezzel egy szép matricával. 

Fali izzósor – fa nélkül

Egyik trendi megoldás manapság, hogy a fa kimarad az ünnepi készülődésből, de a jelenlétét és az ünnepi hangulatot úgy érzékeltetik, hogy az izzósort karácsonyfa alakban teszik fel a falra.
A fényhatásnak köszönhetően így olyan érzetet kelthetünk, mintha a fa ott lenne a szobában. Asztal fölé tökéletes az elhelyezése, igazán látványos és nem utolsósorban helytakarékos megoldás.

Kép forrása: shelterness.com

Falra vetített árnyék vagy kép

Ha bármilyen okból nem szeretnénk igazi karácsonyfát az otthonunkba, de attól még szeretnénk egy egyedi megoldással érzékeltetni az ünnepi hangulatot, akkor kiváló megoldás lehet az is, ha a falra vetítjük a képét.
Ez lehet egy kivetített karácsonyfa képe, vagy akár csak a fa körvonalainak, vagy a díszek fényeinek a megjelenítése, mindegyikkel látványos és nem utolsó sorban kényelmes hatást érhetünk el.

Fa gömbökből

Igazán szép kis fát készíthetünk egy kis kézügyességgel, amit akár a karácsonyfa kiváltására is használhatunk, vagy egy másik szobákba csempészhetünk vele egy kis vidám karácsonyi hangulatot. Szerezzünk be különböző színű karácsonyfadísz gömböket azonos vagy akár eltérő méretben is.
Készítsünk egy kemény lapból papírkúpot úgy, hogy az alul stabilan álljon, felül pedig maradjon egy kis lyuk a gömbnek. Erősítsük rá egy ragasztóval a gömböket, akár több rétegben is, és már készen is van a fánk.

Fenyőágak

Ha nem szeretnénk karácsonyfát, de szeretnénk, ha egy kis része mégis jelen lenne, nem utolsó sorban pedig a költségeken is szeretnénk spórolni, akkor tegyünk néhány fenyőágat az asztalra, rendezzük el koszorú alakban, vagy tegyük egy stabil vázába őket.
Díszíthetjük szaloncukorral, vagy bármilyen karácsonyfadísszel, illetve tehetünk mellé néhány gyertyát, hogy igazán ünnepélyessé varázsoljuk a hangulatot.

Családi program

Hogy ki melyik megoldást választja, az természetesen ízlés, pénz és a rendelkezésre álló egyéb lehetőségek kérdése. Mindannyian tudjuk, hogy a legdrágább karácsonyfa körül is lehet jéghideg a hangulat, és néhány fenyőág mellett is ülhet egy boldog család.
A lényeg, hogy ha szeretnénk mást is kipróbálni, akkor itt a lehetőség. Tesztelhetjük kreativitásunkat, és meglephetjük szeretteinket egy saját kezűleg, vagy akár közösen készített dekorációval. Élménynek sem lesz utolsó!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!