A modern első randi 10 szabálya

A modern első randi 10 szabálya

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A modern első randi 10 szabálya

Megváltoztak a randizási szabályok az elmúlt évtizedekben. Vannak még tradicionális szokások, s vannak, melyeket az utóbbi évek tettek indokolttá. Nagyon ritka, hogy két ember az első személyes találkozás alkalmával ismeri meg egymást, többnyire előre kinyomozhatjuk, hogy mire számíthatunk a másikkal kapcsolatban. De vajon illik-e ezt megtenni? Megoszthatjuk-e a randi perceiben, hogy hol vagyunk, és hogyan érezzük magunkat, egyáltalán szabad-e nyomkodni a telefonunkat az első találkozón?

Egy héten belül illik személyes találkozót kérni

A világhálón induló kapcsolatok esetében előfordul, hogy az első néhány napban csetelés útján bonyolódik a kapcsolat.

Éjszakába nyúló beszélgetések, vallomások, őszinte kérdések, melyeket szemtől szemben talán nem is mernénk megkérdezni a másiktól.

De hamar eljön az az idő, amikor muszáj a másik szemébe nézni. Íratlan szabály, hogy illik egy héten belül személyes találkozót kezdeményeznie a férfinek és csakis a férfinek.

Ha ez mégsem történik meg, akkor elkezdhetsz aggódni, mert lehet, hogy valamit rejtegetni akar az illető.

Ne használj agyonretusált profilképet

Évekkel ezelőtt még sokak számára természetes volt, hogy két perc képszerkesztői gyakorlattal próbálták feljavítani a közszemlére tett fényképeiket.

Ezeken ma már jókat nevetünk, de akkoriban még halálosan komolyan vettük ezt a tevékenységet.

A smink természetesen engedélyezett és nem árt, ha nem egy átbulizott éjszaka utáni (vagy közbeni) képpel mutatkozunk be a világnak, de nagy átverésekre nincs szükség.

És persze lehet, hogy huszonöt évvel ezelőtt készült egy jó kép, de az már vélhetően nem a valós képet mutatja.

A személyes adataidat kezeld titkosan

Szüleink idejében az egyik első dolog volt, amit egy férfi megtudhatott egy nőről, ez pedig a címe.

Telefon, mobiltelefon, internet hiányában csak abban bízhatott a hős szerelmes, hogy megpillantja kedvesét, amikor kilép a kapun vagy eltölthet vele néhány lopott percet, esetleg elkísérheti, elviheti egy darabon.

Ma ezt már biztosan zaklatásnak vennénk, s valljuk be, igazunk is lenne. Rengeteg más módszer létezik a kapcsolat felvételére.

A legelső alkalommal érdemes egy semleges helyszínen találkozni és onnan indulni a randihelyszínre.

Felejtsd el a kényelmetlen ruhákat

Az első találkozás alkalmával felejtsd el az öltözködésre vonatkozó sztereotípiákat.

Már nincs szükség kényelmetlen, addig a napig nem is hordott magassarkú cipőre, szűk szoknyára, nejlonharisnyára, ha szeretnéd elkápráztatni a férfit.

Amennyiben tényleg ezen múlik a szimpátia, akkor talán nem is érdemes időt és energiát vesztegetni a dologra, mert úgyis csak egy feszélyezett beszélgetésig jutnátok el.

Az a férfi, aki nem fogadja el a stílusod, legyen az bármilyen, nem érdemli meg a figyelmet.

 

Mindig a férfi fizeti az első számlát

Nevezhetjük ezt régimódinak vagy maradinak, de bizony a megismerkedés első anyagi terhét ma is a férfinak kell állnia.

Ha megkérdezi a pincér, hogy szeretnétek-e külön rendezni a fogyasztást és ő nem vágja rá azonnal, hogy szó sem lehet róla, akkor fizess, udvariasan köszönj, és örökre hagyd el a helyszínt.

Adj neki egy esélyt

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egy interneten látott fénykép vagy egy személyes adat láttán máris leírják a másikat.

Lehet, hogy egy őszinte, izgalmas és humoros úriemberről maradsz le, ha az adatlapján látható szempontok alapján úgy döntesz, mégsem szeretnéd megismerni.

Mindenki megérdemel egy esélyt a bizonyításra.

 

Ne guglizd ki előre, ne kövesd térképen

Az előző ponthoz szorosan hozzátartozik, hogy az első találkozás előtt ne nyomozd le a múltját, ne kövesd az egyik közismert chat program térképén, hogy épp merre jár (Snap Map), vagy ha mégsem bírod ki, akkor ne tudjon róla.

Nagyon kevesen vannak, akik szeretik, ha előre egy mappányi dokumentumot tárolnak róluk, s bizonyos dolgokkal még szembesítik is váratlan helyzetekben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást