Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Szempilla-artisttal beszélgettünk

Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Szempilla-artisttal beszélgettünk

Címlap / Stílus / Arc / Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Szempilla-artisttal beszélgettünk

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, minden nő szereti, ha valaki megdicséri csodálatos, lenyűgöző tekintetéért. A Flawless, vagyis a személyre szabott, egyedileg megtervezett és kivitelezett, teljesen természetes hatású szempilla lehet ennek a kulcsa! Horváth Anett mester szempilla-artisttal beszélgettünk arról, mitől lesz tökéletes az épített pilla.

Az épített szempilla mindazoknak ajánlott, akik időhiányban szenvednek, akiknek fontos, hogy reggeltől estig tökéletesen nézzenek ki, akik allergiások a szempillafestékre, akik rendszeresen sportolnak, vagy akik egyszerűen csak a személyiségükhöz illő, egyedi, személyre szabott szempillát szeretnének.

„Amikor egy vendégem első alkalommal érkezik, legalább 15 perces konzultációval kezdem a folyamatot: megbeszéljük az igényeit, esetleges kérdéseit és felmérjük a természetes adottságaival leginkább összeegyeztethető lehetőségeket. Elmagyarázom a különbségeket az egyes szempillatípusok között, és lehetőség van megnézni, megtapintani őket.”

„Egy teljes szempilla szett szálankénti felhelyezése 1,5-3 órát vesz igénybe, mely az egyedi adottságoktól függ, így például attól, hogy a vendégnek milyen volumenű a saját szempillája, illetve milyen típusú szempillát választottunk számára.”

Az épített pillák viselése hétköznapokra és alkalmakra egyaránt javasolt, tulajdonképpen a technikán múlik, hogy milyen lesz a végeredmény.

„Hétköznapokra én a természetes hatású pillákat javaslom: könnyedén készíthetek olyan szempillát, amiről soha, senki nem mondja meg, hogy épített, annyira természetesnek hat.”

Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Horváth Anett mester szempilla-artisttal beszélgettünk

„Sok olyan vendégem van, aki csak egy kis kiemelést kér, úgymond szempillaspirál hatást, mert alapvetően gondja van a spirálokkal. Vannak olyan vendégeim is, akik a munkájuk miatt nem használhatnak erős sminket, viszont szeretnék valamilyen módon kiemelni a tekintetüket.”

A mester szempilla-artist természetesen drámaibb hatású, dúsabb szempillát is tud készíteni – a legfontosabb, amit mindig szem előtt tart, hogy mindenkinek a saját igényeihez és adottságaihoz illő szempillát készítsen.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pillát?

Elengedhetetlen a jó szakember, aki meg tudja valósítani elképzelésünket és segít a választásban, és figyelembe kell venni a saját szempilla hosszát, a szálak vastagságát, erősségét, sűrűségét, természetes ívét.

Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Horváth Anett mester szempilla-artisttal beszélgettünk

„Az sem mindegy, hogy milyen alkalomra készül a szempilla: egyszeri speciális, vagy hétköznapi viseletre szánjuk. Utóbbinál lényeges, hogy milyen mindennapi szokásaink vannak, rendszeresen sminkeljük-e magunkat, ha igen, erősebb, vagy természetesebb sminket használunk-e. Ha mindezeket megbeszéltük, utána már a pillásunkon múlik a pontos tervezés a természetes arcfelépítésünk alapján. Számtalan adottságot kell figyelembe venni, mint például az arcformát, hogy távol-, vagy közelülő szemeink vannak, kerek, vagy mandula alakú a szemformánk, milyen a szemhéjunk, a szemöldökünk íve, a szemöldökünk szemtől való távolsága, és még sorolhatnám.”

Pilláztatás után is van néhány szabály

Miután elkészültek a különleges pillák, csupán néhány alapvető szabály van, amelyet érdemes betartani. Egyrészt figyelembe kell venni a ragasztó száradási idejét, ami azt jelenti, hogy a szempillaépítést követő 24 órán belül nem érheti víz, 48 órán belül pedig gőz a pillákat, vagyis nem szabad például úszni, szaunázni, szoláriumozni, hot jógázni a következő 2 napban, és a párás helyeket is érdemes kerülni ez idő alatt.

A szempilla tartóssága érdekében a mindennapi arc- és sminklemosásnál nem szabad semmilyen olajat, zsiradékot tartalmazó készítményt használni, hiszen ezek leoldhatják a ragasztót, így a kétfázisú, vízálló sminklemosókat egy időre félre kell tenni. A szemkrémeket pedig érdemes reggel, és este lefekvés előtt minimum egy órával, nagyon óvatosan, a szempillát kerülve használni.

Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Horváth Anett mester szempilla-artisttal beszélgettünk

Horváth Anett felhívja a figyelmet arra is, hogy sminkelésnél kizárólag olajmentes alapanyagokat használjunk: szerencsére manapság már sok, kifejezetten műszempilla-barát termék kapható, így elérhető például ilyen szemhéjtus, szemceruza, sminklemosó is. Az épített pillán ne használjunk szempillaspirált, legfeljebb csak az alsó sorra.

Fontos az otthoni ápolás is, hogy mindig meg legyenek mosva a szempillák speciális samponnal, illetve ha ez esetleg pont nincs kéznél, bármilyen olaj- és tejmentes sminklemosóval.

A lemosást követően egy tiszta papírzsebkendővel szükséges felitatni a vizet a szemről, majd a szempillástól kapott speciális fésűvel átfésülni a pillákat. Az otthoni ápolás előírásait azért érdemes pontosan betartani, mert azzal növelhető a szempillák tartóssága.

Mikor pilláztassunk újra?

Horváth Anettet kérdeztük arról is, milyen tartósak a szempillák, és milyen gyakran szükséges újra pilláztatnunk. Elmondása szerint a szempilláink hullása, cserélődése természetes folyamat, mely egyénenként változó – van, akinél lassabb, van, akinél gyorsabb, de átlagosan 4-6 hét között lecserélődik a teljes szempillasorunk.

„Saját szempilláinkkal együtt az épített pillák is kihullanak, így ha valaki nem egyszeri alkalomra szánta, abban az esetben 3-4 hét után töltést javaslok, melynek során az elveszített pillákat újakkal pótoljuk. Amennyiben valaki mégsem szeretné feltöltetni a szempilláját, egy kifejezetten szempilla leoldásra használt krémmel teljesen fájdalommentesen el lehet távolítani a megmaradt pillákat a sajátokról.”

Így válasszuk ki a szakembert

Mivel igencsak sok szempilla-stylist dolgozik, ezért körültekintően kell a megfelelő szakembert kiválasztani, ami nem mindig könnyű feladat.

Mitől lesz tökéletes az épített szempilla? – Horváth Anett mester szempilla-artisttal beszélgettünk

„Nekem személy szerint nagyon fontos a minőség minden téren, de azt gondolom, hogy mivel a szemünkről van szó, egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk magunkat, és jó, ha biztosra megyünk. Informálódjunk a honlapról, ellenőrizzük a referenciákat, gyűjtsünk információt a vendégektől, mielőtt döntenénk. Fontos a bizalom, hogy jó szívvel ajánlják-e mások a szempilla-stylist szolgáltatását, és az is egy fontos szempont, ha valaki folyamatosan képzi magát. Szempillásként sok szabálynak kell megfelelni, az előírásokat be kell tartani, felelősek vagyunk a vendég és a saját magunk egészségéért is. A higiéniai követelményeknek minden esetben eleget kell tenni, fontos az ellenőrzött helyről származó, minőségi, egészségre ártalmatlan termékek használata, és alapvető a fertőtlenítés is a művelet során.”

Amikor nem ajánlott pilláztatni

Van néhány tünet vagy betegség, amely esetén nem javasolt az épített szempilla felrakása:

 • lézeres szemműtét utáni 6 hónap
 • árpa
 • szemhéjgyulladás (Blepharitis)
 • kötőhártya-gyulladás
 • szárazszem-szindróma
 • fokozott könnytermelés
 • lázas állapot
 • valamelyik anyagra, kémiai összetevőre kialakult allergia, érzékenység
 • Alopecia szindróma fennállása (kóros hajhullással, szőrvesztéssel járó betegség)
 • kemoterápiás kezelés

A kontaktlencse viselése nem kizáró ok, viszont javasolt a szempillaépítés alatt eltávolítani, mivel a több órás folyamat alatt a csukott szemnél a lencse esetlegesen elmozdulhat, csúszkálhat. Alapvetően a várandósság sem kizáró ok, viszont nem ajánlott a szempillaépítés annak, aki nem tud sokáig háton feküdni. A terhesség alatti hormonváltozás hatással lehet a haj, illetve a szempilla növekedésére, így a vendég saját felelősségére készíthető szempilla.

Ahol sokan elrontják

A szakembertől megkérdeztük azt is, hol rontják el sokan a pilláztatást, mi az, amit elhibáznak a pillaépíttetésnél.

„Mottóm, hogy minden nő számára az adottságaihoz és a saját stílusához igazodó szempillát kell készíteni.”

„A nem megfelelő, esetenként túlhangsúlyos pillaválasztás teljesen elronthatja az összhangot, kiemelhet olyan dolgokat, amiket nem hangsúlyozni, hanem inkább optikailag javítani kellene.”

„Nem csak a külső megjelenésünkre van hatással, hanem a saját szempillánk egészsége is veszélybe kerülhet, ha túl hosszú, nehéz, nem megfelelően felragasztott pillák kerülnek fel. Az utóápolás is minden esetben kiemelten fontos része a szempillaépítésnek, be kell tartani az otthoni ápolásra vonatkozó, egyébként nagyon egyszerű szabályokat. Emellett nem szabad piszkálni, tépkedni a szempillánkat, mert ezzel roncsoljuk a saját pilláinkat, és felesleges károkat okozhatunk magunknak.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást