Életmód / Háztartás / Otthon / Pénz és hivatás

Ezeket vásárolják az emberek a második COVID-hullám alatt

Ezeket vásárolják az emberek a második COVID-hullám alatt

Biokandalló

A városlakók minden lehetőséget megragadnak, hogy a kijárási tilalom alatt otthonaikat kényelmesebbé és izgalmasabbá tegyék. Azok a szerencsések, aki rendelkeznek terasszal vagy egy nagyobb erkéllyel, kültéri kandallót vesznek, de azoknak sem kell a tűz melege nélkül maradniuk akik csak beltérben gondolkodhatnak, ugyanis a füstmentes verziók a szobában is hasznáhatóak. Ezekkel a bioetanollal működő, égéstermék nélküli kandallókkal meghittebb lehet minden hideg, téli este.

Pihe puha ágynemű

Most, hogy már biztos, hogy idén le kell mondanunk a karácsonyi vásári forgatagról, előadásokról és koncertekről, így az emberek az otthon töltött téli estékre készülnek. Egy bekuckózós sorozat-maraton az ágyban remek esti program, ahhoz pedig kényelmes, puha ágyneműt kíván.

Ergonomikus irodabútorok

Tavasszal minden home office-ra kényszerült dolgozó hanyatt-homlok rohant az üzletekbe íróasztalt és irodai széket venni, mostanra azonban már egyértelmű, hogy ez a felállás hosszú távú lehet, így a siettében beszerzett bútorokat kényelmesebb darabokra cseréjük. Az olyan minőségi darabok népszerűek, mint például az állítható magasságú asztalok, ergonomikus irodaszékek és lábtartók.

Multicooker, racklette grill, fondoulette és minden, ami sütő

Tavasszal a fél világ kovászt érlelt és kenyeret sütött, mostanra pedig a botcsinálta pékekből, szakácsokból és cukrászokból már igazi konyhaművésszé avanzsált emberek még sokoldalúbb konyhai eszközöket keresnek. Közös otthoni hússütés, grillezés, sajt-olvasztás, mesteri rizspárolás: a karácsonyi menük minden bizonnyal változatosak lesznek ezekkel a szuper konyhai kütyükkel.

Kávé-állomás kellékek

A távolságtartás és az otthonülés miatt a kávézókban való cseverészést vissza kell vennünk, ezért fontosabbá válik az otthoni kávé-rituálé, amihez minőségi kávéfőző és kellékek dukálnak.

Morsa Images/istockphoto.com

Lakásdekoráció

Otthonunkban egyre több időt vagyunk kénytelenek tölteni, ezért természetes, hogy minél szebbé próbáljuk varázsolni az enteriőrt. Dizájn lámpák, festmények, díszpárnák és absztrakt vázák segítenek inspiráló hellyé alakítani a lakást.

Videojátékok és gamer kellékek

A videójátékok is népszerűbbek, mint valaha. Igazi pilóták vagy autóversenyzők lehetünk a gamer szimulátorok segítségével, hiszen csak elhelyezkedünk a kényelmes székben és máris egy versenyautóban vagy repülőgépben érezhetjünk magunkat.

Hangszerek

A tavaszi karantén alatt jómagam is lefújtam a port az öreg gitáromról és – mivel naponta órákon keresztül tudtam zavartalanul gyakorolni – tudásom többet fejlődött pár hónap alatt, mint az elmúlt tíz évben. Ma már remek oktatóvideókat találunk Youtube-on, ezért autodidakta módon is sikeresen tanulhatunk meg hangszeren játszani. Zongora, gitár, szaxofon, mindegyik népszerű karácsonyi ajándék lesz.

Társasjáték, kártya, puzzle

A téli wellness idén kétséges, ahogy a nagyobb családi összejövetelek is, de a karácsonyi szabadság alatt elüthetjük az időt egy jópofa társasjáték, egy pakli kártya vagy egy bonyolult puzzle segítségével.

Szobanövények

A borús, hideg téli napok alatt a legkönnyebben növényekkel csempészhetünk egy kis melegséget a lakásba. Nemcsak jól mutatnak minden helységben, de a természetet is behozzák otthonunkba és gondoskodni róluk kifejezetten nyugtató, szinte terápiás tevékenység. A kertészek szerint ennek ellenére egyelőre azok a szívós zöldnövények népszerűek, amelyeknek könnyű gondját viselni. Ez arra utal, hogy az emberek lélekben készülnek arra, hogyha a járvány előbb-utóbb véget ér, minden visszaáll a rendes kerékvágásba és nem lesz idejük napi szinten foglalkozni szobanövényeikkel

Forrás

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást