Mit tudnak ma a diákszámlák? Segítség a döntéshez

Mit tudnak ma a diákszámlák? Segítség a döntéshez

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Mit tudnak ma a diákszámlák? Segítség a döntéshez

CIB Mobilalkalmazás

A hazai bankok mobilappjai nem nagyon jeleskednek sokféle szolgáltatásban, de azért akad pár olyan, ami sokféle fizetési funkcióval rendelkezik. Ilyen például a CIB Bank Mobilalkalmazása, amelyhez érvényes diákigazolványhoz az ingyenes havidíjú ECO ForYou bankszámla kapcsolható, mellette évente 4609 forintba kerül a CIB Visa Inspire Elektronikus Bankkártya. A CIB Bank mobilalkalmazásával ugyan még nem lehet boltban érintéssel fizetni a fizikai bankkártya helyett – az iPhone-osok ugyanakkor élhetnek ezzel a lehetőséggel az Apple Wallet segítségével. Szerencsére sok más fizetési funkciót azonban nyújt a mobilapp, így például a sárga- és fehér csekkek befizethetők a segítségével, lehet vele módosítani a bankkártya limiteket, ingyenes push üzenetek érkezhetnek a tranzakciókról, feltölthető segítségével a mobilegyenleg, a költéseket pedig grafikonokkal is mutatja az applikáció.

Erste George és MobilePay appok

Az Erste Banknál két applikációt kell egybegyúrni a széles körű használathoz, viszont még a CIB Banknál is bővebb választékot kapunk a kettő együttesével. A korlátlan NetBank utalási kedvezménnyel összekapcsolt Egyszámla Díjcsomag mellett, melyet hallgatói jogviszony igazolása mellett ingyen vezet az Erste Bank, csak a bankkártyáért kell fizetni 2237 forintot évente. Az Erste Banknál a nemrég megújult George és az Erste MobilePay alkalmazást kell letölteni és kettőjük használatával lehet a boltban érintéssel fizetni, sárga és fehér csekket befizetni, mobilegyenleget feltölteni, de még parkolást feltölteni és autópálya-matricát vásárolni is, azonban kizárólag az Erste Bank ügyfelei számára.

OTP Mobilalkalmazás és Simple

Az OTP Banknál a felsőfokú képzésen tanuló hallgatóknak egy ugyanilyen kettőssel lehet elérni a maximumot, amelyhez a Bázis számlát lehet megnyitni Junior kedvezménnyel, vagy a még olcsóbb Smart számlacsomagot, bár utóbbinál a kedvezményhez szükséges legalább a minimálbér összegének rendszeres beérkezése a bankszámlára.

Az új OTP Mobilalkalmazás és az OTP Csoport által fejlesztett Simple mobilalkalmazás közös használatával lehet fizetni a boltokban mobillal a bankkártya helyett, befizethető a sárga és fehér csekk, ingyenesek a mobilos push értesítések a számlatranzakciókról, parkolás fizethető, autópálya-matrica vásárolható vele, sőt, még BKK és Volán közlekedési mobiljegy is.

A Simple mobilalkalmazás az Erste Bankkal ellentétben bármely bank ügyfele számára használható, így a közlekedési díjfizetés vagy a jegyvásárlási funkciók tulajdonképpen bármely bank ügyfele számára elérhetők, de még a bolti érintéses mobilfizetésre is van mód, a Simple apphoz ugyanis egy OTP által kibocsátott digitális bankkártya is igényelhető, amely bármely bank kártyájával feltölthető. A többi fizetési funkcióra a felhasználó más banknál kibocsátott bankkártyája önállóan is használható.

UniCredit mBanking

Az UniCredit Bank Diákszámlája ugyan drágább, mint a többi bank diákszámlája, ráadásul kell fizetni a számlavezetésért és az online szolgáltatások használatáért is, továbbá igen jelentős éves díjat a bankkártyáért, a bank mBanking applikációja ráadásul nem is tudja még a bolti érintéses mobilfizetést, azonban egy valamit csak ez az applikáció tud Magyarországon: az érintéses, bankkártya nélküli készpénzfelvételt a bank saját ATM hálózatában, melyekből kevesebb mint 100 berendezés van az országban.

K&H mobilbank

A hazai bankok közül a K&H Bank mobilapplikációját is ajánlják a BiztosDöntés.hu szakemberei, mely sokféle funkciót kínál. Az applikációhoz kapcsolható K&H ifjúsági számlacsomag, mely 18 éves kor fölött kizárólag tanulói státusz igazolásával használható, ingyenes havidíjú, mellette a K&H Mastercard érintőkártyáért évente 5180 forintot kell fizetni a második évtől. Az elektronikus szolgáltatások használatáért viszont nem kell külön havidíjat fizetni. A K&H appjának érdekessége, hogy – a Simple mellett – egyedül ezzel az applikációval lehet közlekedési mobiljegyet venni a hazai városi és távolsági autóbusz-járatokra, beleértve a fővárosi BKK szolgáltatásait is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást