Mit jelent a DCC, és milyen előnyökkel jár a számodra?

Mit jelent a DCC, és milyen előnyökkel jár a számodra?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Mit jelent a DCC, és milyen előnyökkel jár a számodra?

A DCC, a Dynamic Currency Conversion rövidítése, és dinamikus devizaváltást jelent. A kereskedelmi folyamatokban akkor kerül alkalmazásra, amikor külföldön a saját számlád devizanemében tudsz fizetni, illetve ha kereskedőként nálad szeretné a vevő a külföldi bankkártyájával – a saját devizanemében – kiegyenlíteni a számlát.

A DCC előnyei vásárlóként

Ha a vevő külföldi bankkártyával szeretne fizetni, a bankkártyaterminál automatikusan felismeri a kártyát, és felajánlja, hogy a kártya mögötti számla devizanemében történjen a fizetés. Ilyenkor a terminál mindkét devizanemben megállapítja a fizetendő összeget, és a vásárló eldöntheti, hogy melyik a kedvezőbb a számára. 

Természetesen csak azok a terminálok ajánlják fel, ahol a háttérben álló pénzügyi szolgáltató ezt lehetővé teszi. A BizPay által kínált szolgáltatások lehetővé teszik a dinamikus valutaváltást, hiszen a nemzetközi Worldline cég minősített, hivatalos partnereként a legmodernebb lehetőségeket kínálja az ügyfelei számára. 

A BizPay-nél asztali terminálok, mobil terminálok, Tap on Mobile szolgáltatás igénybevételére egyaránt lehetőség van, ugyanakkor webáruházaknak az E-Commerce szolgáltatás is rendelkezésre áll. A cég által biztosított Linkpayment szolgáltatást pedig azok a vállalkozások veszik igénybe, amelyek nem rendelkeznek webáruházzal, de távoli partnereik számára biztonságos és modern fizetési megoldást szeretnének lehetővé tenni.

Nincsenek rejtett költségek

A DCC során az átváltás mindig a legkedvezőbb napi árfolyamon történik, mindenféle egyéb költség nélkül, így a vásárlót semmiféle hátrány nem éri ebből a tranzakcióból kifolyólag. Nem kell készpénzt váltania, gördülékenyen fizethet a saját bankkártyájával, ami növeli az ügyfél-elégedettséget. Az elégedett ügyfél pedig visszatérő ügyféllé válhat, tehát a kereskedő számára is előnyös ez a szolgáltatás.

Előnyök kereskedőként

A fent említett ügyfél-elégedettségen túl még számos előnnyel jár a dinamikus valutaváltás lehetősége a vállalkozásod számára. Ilyen például, hogy minden ilyen tranzakció után jutalékot kapsz. Ha a BizPay kínálatát választod, az asztali terminálokon és a mobil terminálok esetében is működik a DCC. Szintén előnyös, hogy 100 különböző pénznemben van lehetőség a fizetésre, így a szolgáltatás lehetőségei igen széles skálán mozognak.

Ha üzletet, bolthálózatot üzemeltetsz, és gyakran vannak külföldi ügyfeleid, akkor számodra a dinamikus valutaváltás kifejezetten hasznos. Akkor is kiaknázhatod az előnyeit, ha szállásadással foglalkozó vállalkozásod van, ugyanis a külföldi vendégek szívesen fizetnek a saját bankkártyájuk mögötti számla devizanemében. Hasonlóan előnyös számodra vendéglőtulajdonosként vagy szórakozóhely üzemeltetőjeként is, hiszen gyakran veszik igénybe külföldi vendégek a vállalkozásod által nyújtott szolgáltatásokat. 

Amennyiben részletesebb információkra van szükséged a cég szolgáltatásaival kapcsolatban, keresd bátran az ügyfélszolgálatuk szakembereit.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!