6 misztikus táj, különleges energiákkal

6 misztikus táj, különleges energiákkal

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 misztikus táj, különleges energiákkal

A világ tele van különös és misztikus helyekkel. Olyan épületekkel, melyekkel az isteneknek hódoltak, szobrokkal, melyek rengeteg ember életét követelték, és területekkel, melyek különleges energiákkal rendelkeznek. Lássunk most néhányat!

Stonehenge

Az angliai Wiltshire-ben található őskori építmény ie. 2100 körül készült. az is egy érdekes kérdés, hogy a korabeli eszközökkel hogyan lehettek képesek a több tonnás kőtömböket felállítani, hát még egymás tetejére tenni.

Azonban az is rejtély, hogy tulajdonképpen milyen célt szolgát az épület. Nagy valószínűséggel vallási jelentősége volt, de hogy pontosan mi volt a funkciója, azt a mai napig nem tudják megmondani a szakemberek.

Dobogókő

A pilisi település közelében található egy különös jelentőséggel bíró hely. A keleti kultúrák az embereken csakrákat, energiaközpontokat különítenek el.

Ezeket a központokat a föld „testén”ugyanúgy megtalálhatjuk, mint a sajátunkon.

Dobogókő neve is nagyon beszédes, megmutatja, hogy itt található a föld szívcsakrája, ezért ez a terület nem csak misztikus, de az ide látogatók energiáit is feltölti.

Törcsvár (Bran kastély)

Valószínűleg Törcsvár neve sokunknak ismeretlen. De ha azt is hozzátesszük, hogy legíresebb lakója az egykori Drakula gróf, akkor már bizonyára mindenki fölkapja a fejét.

A véreskezű Vlad Tepes arról vált hírhedté, hogy a vára előtti területen egész „erdőket”alakított ki a karókból, melyekre egy-egy embert húzatott.

A kastély magában is csodálatos látványt nyújt, ám látogatásának értékét mindenképpen emeli, hogy séta közben az embert folyamatos borzongás környékezi.

Nazca-vonalak

Peru egyik leghíresebb területe 520 négyzetkilométer széles. Itt találhatóak a Nazca-vonalak, melyekről nem tudni, hogy milyen célt szolgáltak.

Az ábrákat, egyesek szerint, az öntözéshez használhatták, vagyis itt futottak a vizesárkok.

Mások szerint sétautakról van szó, megint mások pedig azt is megkérdőjelezik, hogy a körülbelül 2000 éves rajzokat egyáltalán emberi kéz alkotta-e, nem pedig földönkívüli erők.

Ayers Rock

Ausztrália legkülönösebb hegye az őslakosok szent helye. Lélegzetelállító látvány, ahogyan a végtelen, sík területből egyszer csak előbukkan egy vörös szikla, mindenféle „előzmény” vagyis emelkedő, vagy domb nélkül.

Ráadásul a helyi nevén Uluru teljesen csupasz is, ami még tovább fokozza a meghökkentő látványt.

Az őslakosok úgy tartják, hogy aki akár csak egyetlen kavicsot is elvisz az Ayers Rock-ról, arra átok száll, ami egészen addig hatalmában tartja, amíg az eltulajdonított darabot vissza nem viszi a helyére.

Húsvét-sziget

A moaik szülőhelyeként ismert sziget az egyik legszomorúbb történettel rendelkező, emberek lakta terület. A szobrok minden bizonnyal a betelepülő polinéz lakosság isteneit, vagy felmenőit ábrázolták, bár ez nem olyan lényeges.

Az azonban már nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy a helyükre juttassák ezeket a kőtömböket a 15 ezres lélekszámú település polgárai a szigeten található összes fát kivágták. Így az egykor gazdag növény és állatvilággal rendelkező hely teljesen kopár lett, és az itt élő emberek, mivel már csónakokat sem tudtak építeni, lassan éhen haltak.

Amikor a szigetet később újra felfedezték az európai hajósok, egyetlen szobrot sem találtak, amely még a saját lábán állt volna. Valószínűleg, az elkeseredett emberek így akartak bosszút állni a felsőbb hatalmakon. Azóta, természetesen, néhány alkotást helyreállítottak, így ha eljutunk egyszer a szigetre, akkor találkozhatunk az emberi mohóságra és esztelenségre emlékeztető művek akár 30 méter magasba törő alakjaival.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!