Stílus / Test

5+1 minimalista szimbólum különleges üzenettel, amit azonnal magadra akarsz tetováltatni

Alig foglalnak el testfelületet, így akár el is rejtheted őket, egyszerű vonalaikkal elegánsak és nőiesek, a jelentésük viszont messze túlmutat azon, ami a bőrödön látszik. Ha kicsi és egyszerű, de annál nagyobb jelentéssel bíró tetoválást keresel, ezek az ábrák biztosan kedvedre valóak lesznek.

Nyíl

A nyílvessző vagy nyílhegy utalhat a viselője csillagjegyére is, de a történelem során ez a szimbólum jelentett harcot, erőt, gyorsaságot, hatalmat, jelképezte a nap sugarait és a tudást, valamint egyes istenek (például Apolló és Artemisz) jelképének is számított.

A nyíl tetoválásként sokak számára szimbolizálja azt, hogy megtalálták és követik is a maguk útját, vagy hogy megvívták harcaikat a múltban, és a jövőben is készen lesznek kiállni magukért.

 

Ankh

Az ókori egyiptomi kultúrából ismert szimbólum az örök életet, az újjászületést és a nap teremtő erejét szimbolizálja.

Az ankh egy hieroglif jel, melynek eredeti jelentése élet, napjainkban sokak számára a világegyetem, a hatalom, valamint az életadó víz és levegő szimbóluma lett, az újkori keresztesek pedig a halál utáni élet képét társították hozzá, úgy képzelve, hogy az ankh egy olyan kulcs, amely képes kinyitni a halál kapuit.

Olvastad már?  Az idei 10 kedvenc kéz és csukló tetoválásunk

 

Spirál

Ősi szimbólumként a termékenység, a folytonosság, a teremtés, a női erő jelképe, az univerzum állandó változásának jele.

Mivel a természetben is több nyomatban megtalálható – kagyló, csiga, ujjlenyomat, forgószél, csillagképek – ezért a világegyetem egységességét is kifejezheti.

 

Om

A szanszkrit szimbólum az om vagy ohm hangnak felel meg, amit minden mantrák anyjának, szent hangnak tartanak.

Négy része a tudatosság négy szimbólumát jelképezi: ébredés, alvás, álmodás és transzcendentális állapot.

Tetoválásként vannak, akik számára a jóga és a keleti tanok iránti elköteleződést jelképezi, de olyanok is, akik az élet teljességének megtapasztalására, önmaguk keresésére és a pillanat teljességének megélésére emlékeztető jelként viselik a testükön.

 

Gyík

A mindig napfényt kereső hidegvérű élőlény a lélek tudatosságának kutatását szimbolizálja.

A rómaiak számára a gyík a halált és a feltámadást szimbolizálta, azt, hogy valaki „megfagyhat” és újra „felmelegedhet”, azaz visszatérhet az életbe.

Tetoválásként a gyík sokak számára az állandó keresést, a célok fel nem adását jelenti, azt, hogy egy-egy bukás után is fel lehet állni és tovább keresni a jó dolgokat az életben.

Olvastad már?  Látnod kell! A szinte láthatatlan tetoválás a legújabb trend

 

Heartagram

Eredetileg a finn „love metal” zenekar, a HIM logója, ma már azonban nem csak a rajongók viselik szimbólumként.

A szív és a pentagram egyesüléséből született ábra népszerűsége túlnőtt a zenei körökön, sokan az ellentétek egyesülését és együttműködését, a szeretetet és a gyűlöletet, az életet és a halált látják benne, és arra emlékezteti őket, hogy a jó és a rossz is ott van mindannyiunkban.