A mindenkori leghíresebb női szeretők

A mindenkori leghíresebb női szeretők

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A mindenkori leghíresebb női szeretők

Ezeknek az asszonyoknak a megítélése sokszor volt téves, és rosszindulatú, bár szerelmük, vagy éppen szeretőik vitathatatlanul befolyásolták a világ alakulását.

Madamme de Pompadur

Egy újabb név a listán, aki szinte mindenki számára ismert. XV. Lajos Francia király szeretője volt, aki óriási befolyással bírt az uralkodó felett. És ezt nem is rejtette véka alá. A király kegyeit kihasználva a madamme nem vesztegette az idejét, hanem hatalmával élt is, így aki komoly pozícióra vágyott az udvarban, annak először Pompadur kegyeit kellet elnyernie.
Sok pletyka terjedt el a hölgyről, amelyben állítják, hogy frigid volt. Ez természetesen alaptalan, de mivel hatalma volt, így értelemszerűen nem volt minden körben népszerű. Ellenben az bizonyos, hogy okos és előrelátó nő volt. Tudta, hogy a király előbb-utóbb ráun, ezért nem várta meg ezt a pillanatot, hanem maga keresett az uralkodó mellé újabb és újabb csínos hölgyeket.
Arra persze ügyelt, hogy ezek a nők alacsony származásúak, és ráadásul buták is legyenek, így ne tudják veszélyeztetni az ő hatalmát. Ennek következtében a király mellett szeretőből bizalmas baráttá alakult, ám politikai befolyását töretlenül megtartotta.

II. Katalin cárnő

Minden oroszok uralkodója szintén szép számú szeretőjéről vált ismertté. Pedig tény, hogy uralkodása idején Oroszország hatalmi és gazdasági helyzete jelentősen javult, mi több, ekkoriban vált az ország újra jelentős nagyhatalommá. Katalin felvilágosult és olvasott nő volt, ám férjét, III. Péter cárt nem szerette, mivel csúnya volt, így mind a nő, mind pedig a férfi szeretőket tartott.
Katalin ágyasait beköltöztette a palotába, ahol azonban nagyon oda kellett figyelnie az uraknak, hogy nehogy túl kedvesek legyenek az ott lévő hölgyekkel. Amíg a viszony tartott, addig az épületet is csak engedéllyel hagyhatták el. Katalin azonban nem volt kegyetlen szerető, megunt kedveseit bőkezűen megjutalmazta, még akkor is, ha őt magát is felszarvazták.
Ennek következtében azonban nem vette észre a körülötte elhatalmasodó politikai korrupciót. Legendássá vált kapcsolatot ápolt bizalmasával, Jekatyerina Daskovával is, aki udvarhölgyből a Cári Akadémia igazgatójává lépett elő, a szerelmi viszonynak köszönhetően. Halála hirtelen következett be: öltözőszobájában rosszul lett, elájult, majd másfél nap után meghalt, anélkül, hogy ez idő alatt egyszer is magához tért volna.

Mata Hari

Margaretha Geertrudia (Gerietje) Zelle-ként látta meg a napvilágot Hollandiában. A hölgy először színésznőként, táncosnőként és kurtizánként kereset a kenyerét, később, a háború kitörésével kémként hírsült el. Kapcsolatrendszerét új és egzotikus előadásának köszönhette. Táncára gyorsan felfigyeltek a befolyásos férfiak, így egy idő után már privát előadásokat tartott Párizs legelőkelőbb, és lakgazdagabb házaiban.
Nemcsak a pénzemberekkel, hanem a politikai elittel is kapcsolatba került, és ez keltette fel a német hírszerzés figyelmét, akik beszervezték. A háború idején szorgalmasan szállította az értékes információkat a német birodalomnak, ám tevékenysége nem maradhatott sokáig titokban. Elfogták, majd 1917-ben, kémkedés vádjával a francia hadbíróság kivégeztette.

Cleopatra

Talán senkinek nem kell bemutatni Egyiptom egyik leghíresebb fáraóját. A Ptolemaiosz dinasztia sarja nagyon fiatalon került a trónra abban az időben, amikor az ország hatalmi helyzete erősen instabil volt. Szeretői státusza annak köszönhető, hogy a szokásjog nem engedte, hogy egyedülálló nőként uralkodjon, így legendássá vált szerelme Caesarral „csak” a szeretőségig juthatott.
5 évig tartó kapcsolatukat a római elit nem nézte jó szemmel, mivel az ekkor itt élő nő egzotikus külsejével és vélt vagy valós szexuális gyönyör nyújtó tehetségével nem tudtak zöldágra vergődni.
Az a hír járta ugyanis, hogy a fáraónő hírhedten telt ajkait boszorkányos ügyességgel képes használni a szexuális játékokban. Később szenvedélyes szerelemre lobbant Antonius iránt, akivel 12 évet töltött, és ikreket szült neki.

Valeria Messalina

A római hölgy szintén jelentős hatalmi pozíciót töltött be időszámításunk szerint 22-től 48-ig. Claudius császár szeretője, később pedig a felesége hírhedten nagy férfifaló volt. Kezdetben csupán a császár ágyasa volt, ám az idős férfi szerelembe esett a gyönyörű, és nem utolsó sorban szemtelenül fiatal nő iránt, így feleségül tette.
Persze a császár már nem tudta kielégíteni szeretője igényeit, így az asszony máshol keresett vigaszt. Ez még nem is lett volna akkora baj, persze a szeretők szemszögéből, ha a kérdéses hölgynek nem lett volna az is a passziója, hogy a férfiakat, akikben kedvét lelte, el is tegye láb alól.
Pontosan nem lehet tudni, hogy hány gyilkosság szárad a lelkén, de a politikai eszközök között is előszeretettel alkalmazta ezt a módszert, így az áldozatok száma nem kevés. A férje iránti tiszteletet teljesen elveszítette, odáig is elment, hogy egyik szeretőjével nyilvánosan összeházasodott. Halálát a feldühödött tömeg lincselése okozta, melyre egy lázadás során került sor.Kép forrása: Wikipedia Commons

Lucretia Borgia

A hírhedt hölgy élete nem indult éppen zökkenőmentesen, hiszen bár apja gazdag ember volt, nem lehetett hivatalos a családi kötelék. IV Sándor pápa törvénytelen gyermekeként nőtt fel, és nőként kivívta a „Fekete Özvegy” nevet. A koránt sem hízelgő megszólítást annak köszönhette, hogy a férfiak, akik az ágyába bújtak ritkán érték meg a reggelt. A hölgy ugyanis mesterien bánt a bogyók, növények és állatok mérgeivel, amelyet italba keverve adott be a szeretőknek.
Erre rendszeresítette a gyűrűjét, melyen az ékkövet ki lehetett hajtani, így az ott elrejtett toxikus anyagok az italba lehetett juttatni. Borgia kisasszony emellett könyékig merítkezett a kétes politikai játékokba, valamint a korrupcióba is, így nem véletlenül volt korának hírhedt alakja. Kép forrása: Wikipedia Commons

Eva Braun

A világ egyik legkegyetlenebb diktátorának szertője, később feleségeként vált híressé. A hölgy alapvetően visszahúzódó személyiség volt, nem sok német ismerte, mivel csak nagyon ritkán jelent meg Hitler társaságában. A führer leveleiből azonban kiderül, hogy kapcsolatuk hosszú volt, és a legfőbb pillérei a nő idealizmusa, és feltétlen hűsége voltak.
Feleségi státuszát 1945. április 29.-én „kapta” meg, ekkor lépett frigyre a diktátorral. A szerelmük kiteljesedése azonban rövid volt, mivel a rákövetkező napon a háború elvesztése miatt mind Hitler, mind pedig Eva Braun öngyilkosságot követtek el. Testüket elhamvasztották, ahogyan azt a führer kívánta. Kép forrása: Wikipedia Commons

Báthory Erzsébet

A magyar nemesasszony szintén kétes hírnévre tett szert vélt vagy valós üzelmeivel, és jelentős hatalmat biztosító politikai kapcsolataival. A csetei úrnő a 17. század rettegett alakja, melyet a róla keringő pletykák bizonyítanak a legjobban. Erzsébet szenvedélyesen foglalkozott a gyógyfüvek és főzetek hatásaival, azok felhasználásával, állítólag a fiatalság titkát kereste. A mendemondák szerint ehhez a tevékenységéhez nem átallott emberi vért is felhasználni.
A pletyka szerint szüzeket csábított a palotájába, ahol akadémiát működtetett, majd ezeknek a lányoknak a vérében fürödve próbálta megőrizni legendás szépségét. Valószínűbb azonban, hogy mivel a korszak legjelentősebb protestáns földbirtokosa volt hazánkban, az akkoriban teret hódító katolikus magyar nemesek terjesztették róla a rémhíreket, később pedig a bűnei büntetése képen élete végéig egy szobába zárták a saját kastélyában, megfosztva birtokaitól, vagyonától, és hatalmától. Kép forrása: Wikipedia Commons

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!