Mindenkiben egy kis művész lakik! Így hozhatod elő magadból

Mindenkiben egy kis művész lakik! Így hozhatod elő magadból

Címlap / Otthon / Hobbi / Mindenkiben egy kis művész lakik! Így hozhatod elő magadból

Sokan felnőttként félnek belevágni egy új, kreatív hobbiba, mondván hogy ilyenkor már úgysem fejleszthető a kreativitás, és nehezebb tanulni is. Szakértővel beszélgettünk arról, hogy miért éri meg mégis felnőttként kreatív elfoglaltságot választani, és milyen előnyei vannak annak, ha ilyenkor állunk neki egy ilyen hobbit űzni.

Kleinhappel Frigyes, a Belvárosi Képzőműhely és Galéria vezetője és oktatója elmondta, hogy intézményükben rajzot, sokszorosító grafikát, festészetet és fotózást oktatnak, és ezeket a művészeti elfoglaltságokat sokan választják felnőttként kikapcsolódásnak.

Sokan először csak hobbiként kezdik űzni ezeket a művészeti tevékenységeket, de később észreveszik, hogy ez már nem is annyira hobbi a számukra, és inkább hivatásként kezdenek el gondolni rá. Tehát van, aki saját szórakoztatására választ egy ilyen elfoglaltságot, de később ez komolyabb lehet” – magyarázta a képzőműhely vezetője.

Meglátása szerint kétféle típussal találkoznak azok között a felnőttek között, akik kreatív kikapcsolódást választanak: van, aki tényleg komolyan gondolja, és fejlődni szeretne egy művészeti elfoglaltságban, míg mások számára ez sokkal inkább egy kreatív időtöltés.

Nagyon érdekes, hogy akik felnőttként nálunk tanulnak, azoknak a 80-90%-a valamilyen pénzügyi területről érkezik, vagy jellemzően irodai, férfiaknál informatikai munkát végez, és valószínűleg a munkája során nem igazán találkozik kreatív feladatokkal” – tudtuk meg Kleinhappel Frigyestől.

Kép forrása: twitter.com/sunnymei1117

A képzőműhely vezetője szerint a kreatív elfoglaltságok esetében az egyik hajtóerő az embereknél az, hogy alapvetően mi a foglalkozásuk, hiszen ha ott nem érik őket kreatív ingerek, akkor valahol szükségük van ennek megélésére, míg a másik fő motiváció, ha valaki gyerekként már végzett egy hasonló tevékenységet, de ez valamilyen okból – például anyagi vonzat, szülői nyomás hatására –abbamaradt, ezért felnőttként újra szeretnék kezdeni.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»