Minden jó pasi foglalt? 5 indok, amiért ez nem igaz

Minden jó pasi foglalt? 5 indok, amiért ez nem igaz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Minden jó pasi foglalt? 5 indok, amiért ez nem igaz

Mindannyiunk múltjában akadnak férfi, akiről utóbb kiderült, hogy nem volt méltó hozzánk. Hazudott, vagy üres ígéreteket tett? Esetleg megcsalt, vagy elhagyott? A szerelmi csalódások életünk részei, akár tetszik, akár nem. Ha másra nem, arra jók ezek a pofára esések, hogy mindegyik esetből tanul az ember, illetve ha egy rendes sráccal hoz végre össze a sors, akkor jobban tudjuk értékelni.

De mi van akkor, ha egy párkapcsolati sikertelenség-sorozat után elveszítjük hitünket abban, hogy valaha még találunk magunknak valakit? Hiába sóhajtozunk sokszor lemondóan, hogy „minden jó pasi foglalt”, ez szerencsére nem igaz. Hogy miért? Ha elkeseredtél, az alábbi öt válasz garantáltan lelket önt beléd!

1. Hány férfival találkoztál eddig?

A világon már 7,7 milliárd ember él és a közhiedelemmel ellentétben több a férfi, mint a nő, ugyanis száz nőre csaknem 102 férfi jut. Így már nem is hangzik olyan reménytelennek az ügyünk, ugye?

Ha csalódásunkban kijelentettük, hogy minden férfi érdemtelen, akkor gondoljunk bele abba, hogy a Földön élő 3,85 milliárd úriember közül a mi pár darab exünk milyen elképesztően gyűszűnyi mintának számít.

Ezáltal tehát nem vonhatunk le érdemi következtetést a világ férfipopulációjával kapcsolatban: az Igazi még ott lehet közöttük. 

2. Felnagyítod a problémát

Az ember sokszor túlgondolja a dolgokat, kiváltképp a hölgyek hajlamosak arra, kétségbeessenek, és jelentéktelen történéseken drámázzanak teljesen feleslegesen. Persze ha éppen most mentél keresztül egy fájdalmas szakításon, akkor a gondod jelenleg kitölti az életed, de ilyenkor érdemes feltenni magadnak a kérdést, miszerint számítani fog ez egy-két év múlva? Valószínűleg nem, hiszen addig annyi mindenkivel találkozhatsz még.

Emlékszel arra, mikor tinikorodban sírtál az iskola szépfiúja után? Fogadok, hogy ma már csak nevetni tudsz az egészen. Hidd el, ez így lesz a mostani csalódással is. 

3. Az élet kiszámíthatatlan

Ha az ember nem önszántából egyedülálló, akkor a kényszerű szingliség egy örökkévalóságnak tűnhet. Mindenki szövöget terveket kislánykorában, miszerint húszévesen megtalálja a szőke herceget, akivel 25 éves korukra szépséges gyerekeket csinálnak, majd kézenfogva elandalognak a naplementébe és – meglepetééés! – ez szinte sosem jön össze senkinek. A tervek és álmok jó dolgok, mert előrébb visznek és motiválnak minket, de az élet kiszámíthatatlan és éppen ettől szép.

Ne légy pesszimista, hiszen az is lehet, hogy holnap a sarki fűszeresnél futsz össze álmaid férfijával.

4. A tündérmeséket el kell engedni

Az élet egy utazás és az élet értelme maga az utunk. Valaki hamar révbe ér, míg másoknak több életfeladata van, amit meg kell élnie és oldania, mielőtt “megérkezik”. Egy bizonyos kor után el kell engednünk azt a képet a tökéletes férfiról, ami a fejünkben él. Ahogy ő sem létezik, úgy mi sem vagyunk királykisasszonyok.

Az, akivel majd leéled az életed, lehet, hogy még nem tart ott, hogy egymásra találjatok, vagy éppen neked van még pár dolgod az életben, mielőtt találkoztok. Mindenkinek van párja, csak ki kell várni.

5. Miért pont te maradnál egyedül?!

Magunkat másokhoz hasonlítani általában nem jó ötlet, de ebben az esetben tegyünk kivételt. Ha a kiállhatatlan nagynénéd, az igénytelen házmester néni és az üresfejű kolléganőd is házasságban él, tehát “elkelt”, akkor hogy hihetnéd azt, hogy éppen te maradsz egyedül? Ismerek olyan „örök-szingli” lányt, aki egész életében házasságellenes volt, amíg meg nem találta a szerelmet az autószerelője oldalán, akihez nemrég boldogan ment hozzá.

Az idős özvegy szomszédbácsim pedig neten ismerkedett meg a mostani – hatvanas – barátnőjével, akivel olyan szerelmesek, mint a tinik. Ezek az emberek egykor mind egyedül voltak, ahogy most te, úgyhogy nyugi: nem minden jó pasi foglalt!

Kép forrása: photographee.eu/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást