Minden idők 5 legjobb öregedésgátló tippje

Minden idők 5 legjobb öregedésgátló tippje

Címlap / Stílus / Arc / Minden idők 5 legjobb öregedésgátló tippje

Öregedésgátló tippekből nincs hiány, egy óvatlan keresés az interneten, és máris zúdul rád az információ. De mi az, ami valóban működik, és mi az, ami csak humbuk? A Harer’s Bazaar összeszedte minden idők legjobb szépségtrükkjeit, 4 témába sorolva, mi pedig elhoztuk neked kategóriánként a legmenőbbet, és a személyes kedvencünket.

Bőrápolási #1: A nap-éj szabály

Nem is tudnánk ennél jobban egyetérteni a Harper’s Bazaar szerkesztőivel. Persze, rengeteg sikeres kozmetikai kezelés, meg csodakrém létezik, de ha csak egyetlen dolgot teszel meg a bőrödért, akkor az a nap-éj szabály követése legyen.

Vagyis, nappal MINDIG (és amikor nagy betűt használunk, komolyan is gondoljuk), szóval MINDIG viselj fényvédőkrémet, még télen is! Este pedig az alaposan megtisztított bőrre vigyél fel éjszakai krémet, ami segíti a regenerálódást a pihenés alatt.

„Akkor tudhatod, hogy nincs szükséged fényvédelemre, amikor zseblámpára kell ahhoz, hogy egyáltalán láss valamit” – idézi a lap Bverly Hills egyik kedvenc bőrgyógyászát, Harold Lancert.

Sminktipp #1: Ne üljön az alapozó a ráncokba!

„Ahogy öregszünk, a bőr kiszárad és egyre hajlamosabb lesz a gyűrődésre” – mondja Gina Brook, Madonna sminkguruja, aki nyilván nem az énekesnőről beszélt, hiszen ő örök és kortalan.

A bőr ráncaiban megülő alapozó nem csak a sminket teszi tönkre, de nem is tesz jót az egyébként is fáradt bőrnek. Hogy ezt elkerüld, a reggeli smink előtt közvetlenül vidd fel a hidratálókrémedet, majd a primert.

Ez tulajdonképpen az alapozó alapozója, és igen, szerintünk is kicsit túlzásnak hangzik, de ha ez az ára annak, hogy a bőröd ne szívja magába az alapozót, akkor megéri a dolog.

Hajápolás #1: Minoxidill

Bár persze a hajtőemelő spray-k is csodát tesznek átmenetileg, a Harper’s Bazaar a minoxidill tartalmú samponokra és hajszeszekre esküszik.

Ilyen tartalmú termékeket itthon is lehet kapni, és ha valóban küzdesz az egyre ritkuló, erőtlenebbé váló haj problémájával, akkor érdemes egy próbát tenni velük.

A saját szakállunkra azért megjegyezzük, hogy a kemikáliák mellett a helyes táplálkozás és a gazdag folyadékbevitel is csodákra képes, illetve, ha valóban erős hajhullást tapasztalsz, akkor a tüneti kezelés mellett azért mindenképpen keress fel egy orvost is, hogy kiderítsd, nem gyulladás áll-e a háttérben.

Kozmetikai kezelések #1: Hámlasztás

A gyors kozmetikai kezelések közül (tehát nem számítva a plasztikai beavatkozásokat), a magazin a hámlasztást jelölte meg kedvencének, és természetesen az ésszerű kereteket betartva ezzel mi is egyetértünk.

Ez az eljárás ugyanis segít megszabadulni az elszürkült hámsejtektől és a fakó, élettelen bőrtől, és friss sejtek termelésére ösztönzi a bőrödet. Fontos azonban, hogy megtaláld a bőrtípusodnak leginkább megfelelő hámlasztó módszert. Léteznek egészen kíméletes eljárások is, mint például a hidroabrázió, amit érzékeny bőrűek is kérhetnek. Mindenképpen konzultálj erről egy kozmetikussal, mielőtt belevágsz!

Személyes #1: C-vitamin

A lista számos kecsegtető eleméről a mi személyes kedvencünk a C-vitamin, ami egyszerű, mégis nagyszerű megoldás számos bőrproblémára.

Amellett, hogy a C-vitamin tartalmú bőrápolók segítik a bőr megújulását és ragyogását, a C-vitamin segít lebontani az elszíneződéseket okozó melanint is, így tökéletes választás akkor is, ha az öregségi foltokat szeretnéd távol tartani.

Számos kemikáliával ellentétben ráadásul a C-vitamintól biztosan nem kell tartanod, egészséges és biztonságos alternatívát kínál a bőrszépítésre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást