Milyen színű legyen a nappali?

Milyen színű legyen a nappali?

Címlap / Otthon / Dekor / Milyen színű legyen a nappali?

Fal színek – ezért fontos a választás

A fal színek ma már rengeteg variációban elérhetőek, azonban kiválasztásuk egy rendkívül fontos pillanat az igazán otthonos lakás kialakításában. A színeknek különösen akkor van rendkívül nagy jelentőségük, ha a helyiséget, melynek festését tervezzük, gyakran akarjuk használni.

A nappali kialakításának épp ezért fontos pillanata, amikor a fal színek között megtaláljuk az igazit. Ekkor ugyanis fontos szempont, hogy milyen a lakás stílusa, milyen a lakók személyisége, illetve a lakás mérete is fontos lehet. Egy kis lakás esetén ugyanis a világosabb fal színek használata megnyitja a teret, így egy kisebb nappali is tágasabbnak és nagyobbnak tűnhet.

Fal színek – ezek a mai trendek

A fal színek trendje évről évre változik, így a 2021-es trendek mára már elavultak és felváltották őket a 2022-ben népszerű trendek. Míg 2021-ben lágyabb pasztellszínek, a metál színek és a vöröses színárnyalatok hódítottak, addig az idei évben teljesen mást várhatunk.

Az idei évben fal színek ugyanis egy teljesen más vonalat fognak követni. 2022-ben a természetes színek hódítanak, ugyanis a covid miatti bezártság időszaka után szeretnénk, ha otthonunk is a külvilágra, így a természetre emlékeztetne minket. Épp ezért sokan az év színének a nád színét tartják, amelyhez az éppen hódító, újrahasznosított anyagokból készült bútorok és a zöld szobanövények kombinációja remekül passzol.

Sokak szerint azonban az olíva zöld falak fognak nagy hangsúlyt kapni a lakberendezési trendekben. A zöld ezen árnyalata ugyanis barátságos és vidám hangulatot kölcsönöz a lakóknak, emellett remekül passzolnak hozzá a természetes anyagokból készült bútorok is és a fentebb már említett növények is.

Generálkivitelezés és falfestés

Amennyiben házépítés előtt állsz, érdemes elgondolkodni a generálkivitelezés lehetőségén is, amelynek óriási előnye, hogy csupán egy céget kell megbíznod új otthonod megteremtésével, ők pedig mindent intéznek neked, így a fal színek kiválasztásában, illetve a festésben is segítenek neked. A generálkivitelezés remek lehetőség, ha nem szeretnél várakozni a házépítést végző, különböző szakemberek válaszára, illetve ha nincs időd a ház felépülésének teljes menetét felügyelni és menedzselni.

A fal színek meghatározzák a nappaliban, illetve általánosságban a lakásban töltött idő hangulatát, épp ezért megválasztásuk bonyolult lehet. A generálkivitelezés azonban megoldást nyújthat erre a problémára is, ugyanis a szakemberek a Te igényeidet veszik figyelembe tervezés során, így ők egészen biztosan segítenek neked megtalálni a megfelelő falszínt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást