Milyen szemüvegkeret illik az arcodhoz?

Milyen szemüvegkeret illik az arcodhoz?

Címlap / Stílus / Divat / Milyen szemüvegkeret illik az arcodhoz?

Segítünk kiválasztani az arcodhoz legjobban illő szemüvegkeretet.

Nem könnyű megtalálni az arcunkhoz illő szemüvegkeretet. Segítségünkkel most könnyedén megtalálhatod a számodra megfelelő szemüvegkeretet, mindössze annyit kell tenned, hogy meghatározod az arcod formáját és színét.

Szemüvegkeret arcformától függően

Három szempontot kell figyelembe vennünk, amikor szemüvegkeretet választunk:

A szemüvegkeret színe hasonló legyen a szemed színéhez (például a kék szemüek kék keretet válasszanak).

A szemüvegkeret formája különbözzön az arcod formájától.

Az arcod méretéhez arányos keretet válassz.

Hét alap arcforma létezik: kerek, ovális, téglalap alakú, talpra állított háromszög alakú, szív alakú, gyémánt- és négyzetarc. A továbbiakban részletesebben tárgyaljuk ezeket az arcformákat és a hozzájuk illő szemüvegkereteket. Az optikusod segítségével kiválaszthatod a hozzád legjobban illő keretet.


Kerek

A kerek arc hajlított vonalak összessége, melyek hossza és szélessége arányos. A kerek arc vékonyabbnak és hosszúkásnak tűnhet, ha egy vékony, szögletes keretet választasz.


Ovális

Az ovális arc az ideális arcforma, mivel méretei arányosak. Ha ilyen az arcod ajánlott dióalakú vagy pedig egy olyan széles (vagy szélesebb) keretet választani, amilyen az arcod legszélesebb része.

Téglalap alakú

A téglalap alakú arc hosszabb, mint széles, az arcvonal pedig hosszú és egyenes, néha az orr hosszúkás. Az arc arányosabbnak tűnhet, ha kevésbé széles szemüvegkeretet választasz. Az arcformával ellentétes alakú keretek arányosabbá teszik az arcot, és az orr is rövidebbnek tűnik.


Talpra állított háromszög alakú

Ebben az esetben a homlok keskeny, az arc az orcák és az áll felé szélesedik. Az arc keskeny részét kihangsúlyozhatod, ha színes, felső részén alaposan kidolgozott vagy macskaszem alakú keretet választasz.


Szív alakú

A szív alakú arc felső része nagyon széles, az alsó része viszont kicsi. A felső rész keskenyebbnek tűnhet, ha olyan szemüvegkeretet választasz, melynek az alsó  része szélesebb. Ajánlatos világos színeket és könnyű anyagokat választani, de a keret nélküli szemüveg is ideális.


Gyémántarc

A gyémántarc keskeny a szem és az állkapocs vonalánál, az orca viszont magasan van és kiszélesedik. Ez a legritkább arcforma. Kiemelheted a szemeid, ha egyedi kereteket használsz, vagy pedig keret nélküli szemüveget, melynek formája ovális vagy macskaszem alakú.


Négyzetarc

A négyzet alakú arcra az erős állkapocs vonal és a széles homlok jellemző, az arc széle és hossza nem sokban különbözik. Ez az arcformahosszúkásabbnak tűnhet, ha vékony, azonban széles vagy egy keskeny ovális szemüvegkeretet választasz.

Szín elemzés

A szín elemzés három kulcspontja a következő:

– Hideg (kék alapú) és meleg (sárga alapú) színű szemek.
– Mindenkinek a saját alapszíne áll a legjobban.
– A szem színe kiegészítheti az alapszínt.

A színpalettát a bőr-, a szem- és a hajszín határozza meg a legjobban.

Bőr

A bőr az elsődleges meghatározója a színnek. A két alapszí n a kék (hideg) és a sárga (meleg). A hideg arcszínnek kék vagy rózsaszín az alapárnyalata, a melegnek pedig a barack és a krém, vagy pedig sárga. Az olajbarna bőr hidegnek számít, mivel kék és sárga tónusok keveréke.

Szemek

A szem színe általában csak másodlagos elem a szín meghatározásában, hiszen többféle árnyalatú lehet. Például, a kék szemek színe a hideg ibolyakéktől a meleg kékesszürkéig bármilyen árnyalatú lehet. A barna szemek pedig lehetnek világos, almabor árnyalatúak (meleg), barnák vagy szinte feketék (hideg).

Haj

A haj színe is lehet meleg vagy hideg szín. A hideg árnyalatok a következőek: szőke, platinaszőke, kékesfekete, fehér, ősz és szőkésbarna. A meleg hajszínek közé tartozik az aranyszőke, a fekete, az aranybarna, a „répa” és a hamuszürke.

Szemüvegkeret színek

Miután meghatároztad, hogy „hideg” vagy „meleg” színű vagy, megtalálhatod azt a keretet, amely a legjobban illik hozzád.

A meleg színhez ajánlott a tevebarna, khaki, arany, réz, barack, narancssárga, korall, törtfehér, tűzvörös, sötétkék és a teknőckeretes szemüvegek.
A hideg színhez a legjobban a fekete, vörösesbarna, kékesszürke, szilva, magenta, rózsaszín, zöld, kék és borostyánsárga árnyalatok illenek.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!