Milyen a jó sminktetoválás? Meglepő a válasz…

Milyen a jó sminktetoválás? Meglepő a válasz…

Címlap / Stílus / Arc / Milyen a jó sminktetoválás? Meglepő a válasz…

A sminktetoválás paradoxona, hogy a jó sminktetoválást nem lehet észrevenni! Ha rendszeresen azt halljuk, hogy „Sminktetoválást csináltattál?”, vagy „De jó a sminktetoválásod!”, akkor az a sminktetoválás valójában el van rontva. Ahhoz, hogy megértsük, hogy milyen a jó sminktetoválás, tisztáznunk kell, hogy mit is szeretnénk elérni?

„A sminktetoválás célja, hogy a legteljesebb természetességre és esztétikumra törekedve alapsminket adjon az arcnak. Ez a mindennapokban magabiztossá és boldoggá teszi a nőt, és egyben leveszi a mindennapi sminkelés terheit is válláról” – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.

Egy tartós sminkkel felöltöztetett arc minden helyzetben a tökéletes ápoltság benyomását kelti anélkül, hogy észrevennénk az okát. Ránézve olyan érzésünk támad, hogy „hű de jól néz ki”, de nem a smink, hanem a viselője! A különbség óriási!

Szálazott szemöldöktetoválás, szem- és szájtetoválás előtte-utána
Szálazott szemöldöktetoválás, szem- és szájtetoválás előtte-utána / Kalcsu Kati Szépségszalon

A jó sminktetoválás mindezt az előnyök kiemelésével és az esetleges hibák korrigálásával éri el, a természetesség jegyében: az egyre finomodó technikák és színek következtében egy professzionális sminktetoválás még közelről sem feltűnő. A sminktetoválás készítésekor a természetes adottságok figyelembevétele mellett, a személyiséggel való harmóniára törekednek a szakemberek.

Emellett fontos szerep jut az esetleges bőrhibák és sebek korrigálásának. Egy kisebb heg, vagy bőrhiba szinte észrevétlenül eltüntethető sminktetoválással.

Korábban nem a természetes volt a természetes

Bár ma a természetesség a természetes, nem volt ez mindig így: a sminktetoválás kezdeti korszakában valódi sminkeket készítettek erős színekkel és éles kontúrokkal, amely egyáltalán nem kedvezett a természetes hatásnak.

Mára az élesen kontúrozott ajkakat felváltotta az ajaksatírozás, üde színhasználattal. A szemhéjak már nem keretezettek, hanem sötét vagy világos árnyalatokkal emelik ki a szem természetes csillogását, egy szálazott szemöldöktetoválás pedig tökéletesen igazodik az eredeti megjelenéshez.

„A jó sminktetoválás eredménye egy szinte észrevehetetlen, minden helyzetben egyfajta természetes ápoltságot és szépséget sugárzó alapsmink.

Ez amellett, hogy bármilyen hétköznapi alkalomra is hordható, lehetőséget hagy a változatos sminkelésre” – mondta Kalcsu Kati.

Kalcsu Kati mesterkozmetikus Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli szájtetoválás hazai bevezetése.

Mi a teendő, ha valakinek régi típusú sminktetoválása van?

Az esetek többségében a régi sminktetoválás felújítható úgy, hogy megfeleljen a mai trendnek, azaz a természetességnek. Először az úgynevezett Camouflage (elfedő) pigmentálással elfedik a nem kívánt tetoválást vagy annak egyes részeit, majd a legújabb technikával újra elkészítik a munkát. Egy régi típusú, satírozott szemöldöktetoválás is átalakítható szálazott szemöldöktetoválássá.

A jó sminktetoválás finom megoldás, amely megformázza a szemöldököt, kiemeli a szemet és szép színt ad az ajkaknak. Nagyban megkönnyíti a hétköznapokat és mindig magabiztossá teszi a nőt.

Kalcsu Kati Szépségszalon
www.facebook.com/kalcsukati

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást