Milyen rollert válassz, ha mozogni akarsz?

Milyen rollert válassz, ha mozogni akarsz?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Milyen rollert válassz, ha mozogni akarsz?

Az elektromos rollerek gyors és kényelmes utazási lehetőséget biztosítanak az embereknek anélkül, hogy túl nagy terhet jelentenének a környezetünk számára.

Néhány városban már telefonos applikációval is bérelhetők, és pillanatok alatt eljuthatunk A-ból B-be. Ha nem szeretnél a bérléssel bajlódni, akkor egy sajátba is beruházhatsz, hogy mindenhová magaddal vihesd a járgányt, és hosszú távon talán még egy kis pénzt is megspórolhatsz. 

Az elektromos rollerek azonban többféle formában és méretben léteznek, és kitalálni, hogy hol lehet megvenni a megfelelőt, nem olyan egyszerű, mint besétálni a helyi bevásárlóközpontba.

Szempontok elektromos roller vásárlásakor

Mielőtt túl sok időt töltenél azzal, hogy kitaláld, hol vásárolhatod meg első rolleredet, spórolj meg magadnak némi erőfeszítést azzal, hogy kideríted, pontosan mit is keresel. Egy tisztességes roller nem olcsó. Szerencsére az internet tele van olyan információkkal, amelyek segítségével jó úton indulhatsz el. 

Átfogó útmutatókat találhatsz az első rollered megvásárlásához a social mediában. Kérdezz bátran és érdeklődj több helyen is. A Homelux webáruházban a roller kategóriában megnézheted a legjobb eszközöket, és hasznos információkat tudhatsz meg a járművekről.

Tudd meg pontosan, mennyi idő alatt töltődik fel két utazás között, milyen a vonaton vagy buszon szállítani, jól működik-e az alkalmazás vagy gyakran meghibásodik, és (ami a legfontosabb) biztonságos-e egy termék. Valószínűleg sok olyan fontos kérdés van, amire nem is gondolsz, és amire valaki szívesen megadja a választ.

Rollerek fontos paraméterei

A rollereknél nem minden a sebesség. Nem érdemes 40-45 km-nél gyorsabb járgányt venned, mert azok már veszélyesek lehetnek. Győződj meg róla, hogy megfelel az elektromos hajtás-áramkör rendszerre, akkumulátorra és töltőre vonatkozó biztonsági előírásoknak. Ne bízz olyan márkában, amely azt állítja, hogy megfelel a szabványoknak, de nincs tanúsítványa, amit felmutathatna.

Győződj meg arról is, hogy a roller ajánlott maximális terhelhetősége elegendő-e a számodra. Előfordulhat, hogy hátizsákot akarsz vinni az iskolába vagy a munkahelyre, vagy haza akarsz vinni néhány élelmiszert a boltból. Adj magadnak némi mozgásteret, amikor kiválasztod az eszközt.

A webáruházakban hirdetik és csak nagyjából becsülik meg a teljes feltöltéssel lehetséges hatótávolságot, de ezek gyakran optimisták, és tökéletes vezetési körülményeket feltételeznek. Vonj le körülbelül tizenöt kilométert abból, amit állítanak.

Nézd meg, hogy a roller megfelelő felfüggesztéssel rendelkezik-e. Ez jelenthet tényleges felfüggesztési rendszert vagy nagy méretű, gumiból készült, levegővel töltött gumiabroncsokat, amelyek képesek elnyelni az ütközések egy részét. Ez a legnagyobb tényező abban, hogy az utazás kényelmes legyen.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást