Milyen lánybúcsút szervezz, ha várandós a menyasszony?

Milyen lánybúcsút szervezz, ha várandós a menyasszony?

Címlap / Szerelem / Esküvő / Milyen lánybúcsút szervezz, ha várandós a menyasszony?

Egy nő életében garantáltan benne van a top 3-ban a lánybúcsúja, ami a legemlékezetesebb eseményeket illeti, hiszen ilyenkor egy vad buli keretében búcsút int hajadonságának. De mit tehetsz, ha a barátnőd már várandós, amikor a bulit szervezitek neki? Ne aggódj, a feladat így sem lehetetlen, csupán egy kis rafinériára és odafigyelésre lesz szükséged!

Tartsd szem előtt az igényeit!

A terhesség – mindamellett, hogy egy csodálatos dolog – rengeteg kellemetlen tünettel járhat. Már a negyedik héttől teljesen megváltozhat a kismama közérzete. Bizonyos szagokat, amiket eddig szeretett, visszataszítónak talál, émelyeg és rosszullétek törnek rá, ezért semmiképpen ne menjetek olyan helyre, ahol a kellemetlen illatok kedvét szeghetik! 

A terhesség első trimeszterében jellemző, hogy a kismama kedélyállapota meglehetősen ingatag. Ebben az időszakban bárhol és bármikor képesek elálmosodni, tehát inkább kerüljétek a késő estébe hajló bulizást. A második trimeszter ennek szinte teljesen az ellentéte; ekkor a kismama sokkal energikusabb és türelmetlenebb is. Ezek a tünetek persze nincsenek kőbe vésve, ezért a legegyszerűbb, ha magát a kismamát kérdezed meg róla, éppen milyen fázisban tart!

Party alternatívák

1. Töltsetek el együtt egy wellness napot manikűrrel, pedikűrrel és arcpakolással, de akár még frizurát is csináltathattok magatoknak.

2. Ha a menyasszony még bírja szusszal, beülhettek valahová egy csajos vacsorára, ahol mindenki azt fogyaszthat, amit csak szeretne. Fontos, hogy olyan helyre menjetek, ahol nincsenek zavaró szagok, és a kismama ízlésének megfelelő ételek is szerepelnek az étlapon. A legjobb, ha előre foglaltok egy elkülönített asztalt, esetleg egy külön termet.

3. Menjetek el együtt egy kézműves tanfolyamra! A közös festés vagy korongozás sok izgalmas meglepetést és önfeledt pillanatot tartogathat.

4. Ha picit alacsonyabb a költségvetés, akkor a wellness napot tarthatjátok egy filmnézős estével egybekötve. Gyűjtsetek össze pár lánybúcsúval kapcsolatos vígjátékot, vagy a régi kedvenceit, hogy tudjon miből választani.

Csak egészségesen

Egy várandós nő nem ehet meg akármit, hiszen a magzat fejlődését az anya által felvett tápanyag biztosítja. A megfelelő tápanyagok beviteléhez változatosan kell étkeznie, és nem mindegy, miből mennyit fogyaszt.

Ha étterembe mentek, könnyebb dolgotok van, hiszen ott általában nagy a választék, ha azonban otthoni bulit szerveztek, ügyeljetek rá, hogy a menüben helyet kapjanak a gyümölcsök és a friss zöldségek is. Kerüljétek a túl sok cukrot és sót, illetve állati eredetű zsiradék helyett növényit használjatok.

Tipp: Készíthettek például zöldség fondüt vagy egy ízléses gyümölcstálat!

Ne hagyd ki semmi jóból!

Semmi esetre se hagyjátok ki a tipikus lánybúcsús játékokat és kellékeket, elég csak egy kicsit megvariálni és kismama-kompatibilissé tenni őket!

Jöhet a tiara és a vállszalag is, vagy csináltassatok neki egy vicces pólót az estére.

Legyen nyugodtan minden pink és csillogó, viszont az obszcén motívumokat inkább kerüljétek, hiszen egy kismama már sokkal érzékenyebb az ilyesmire.

Lepjétek meg!

A lánybúcsú zárásaként lepjétek meg őt valami igazán különleges ajándékkal! Például készítsetek neki egy scrapbookot, tele régi képekkel és emlékekkel. Ezek láttán garantáltan elérzékenyül majd.

De elindulhattok „a valami régi, valami új” vonalon is, és összeállíthattok neki egy menyasszonyi csomagot.

Ezek a személyes apróságok még évekkel később is emlékeztetik majd rá, hogy neki vannak a legjobb barátnői a világon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást