Haj / Stílus

Milyen hajhossz illik hozzád? Egy hairstylist tanácsai

Milyen hajhossz illik hozzád? Egy hairstylist tanácsai

Divatos bob, gyönyörű, hosszú fürtök, vagy éppen laza hullámok? Könnyű szerelembe esni egy frizurával a Pinteresten, de ha nem veszed figyelembe, hogy a te arcformádhoz is illik-e, mielőtt vágatni kezdesz, csalódás lehet a végeredmény.

A megfelelő hajhossz kiválasztásánál figyelembe kell vennünk saját adottságainkat. Cikkünkben most Oros Bogi hairstylist ad tanácsokat, hogy megtaláld azt a hajhosszt, ami a te esetedben a legelőnyösebb lesz.

Állj a tükör elé, fogd össze a hajad, vagy tegyél fel egy hajpántot, hogy semmi ne takarja el a vonásaidat. Figyeld meg alaposan az arcod szerkezetét, és ha megvan az arcformád, mondjuk, milyen haj illik hozzá!

Ovális arc

A homlok magas, szélessége kisebb, mint a két arccsont közötti távolság, a járomcsontok kerekdedek, nincsenek éles vonalak, az arc hosszabb, mint amilyen széles.

Ha ilyen az arcformád akkor nyugodtan lapozd föl a magazinokat a legújabb trendekért, mert te bármilyen hosszúságú és fazonú frizurát választhatsz magadnak. Ez az ideális arctípus, bármilyen arcformához készítenek is frizurát a fodrászok, azzal optikailag az oválishoz szeretnék közelíteni az arcot.

Bátran kísérletezz, minden jól fog állni neked!

Képek: 1, 2, 3

Kerek arcforma

A homlok a hajtőnél ívelt, kerek, az arc szélessége nagyjából ugyanakkora, mint a hossza. A járomcsont erős, de inkább kerekded, mint szögletes.

A kerek archoz válassz legalább állig érő fazont, vagy annál hosszabbat.

Az arc keskenyítését a legkönnyebben a hosszú haj viselésével tudod optikailag „megoldani”. A most divatos long bob ideális választás lehet egy ilyen típusú archoz, egyenesen hordva, vagy ha hullámosítasz, akkor is csak a nagyon laza hullámokat javasol Oros Bogi, amik nem szélesítik tovább az arcot.

Képek: 1, 2, 3

Hosszúkás arc

Az oválishoz hasonló, ám az arc hossza jóval nagyobb, mint a szélessége, a homlok magas, az áll hosszú és hegyes.

Hosszúkás arcnál lehetőleg kerüljük a nagyon hosszú, egyenes fazonokat, ezek ugyanis még tovább nyújtják az arcot – mondja a szakember. Az állig érő frizurák ideálisak lehetnek. Ha lépcsőzetesen van vágva, az még jobb, hiszen oldal irányba kell növelni a haj volumenét. Egy jól megválasztott frufru is telitalálat lehet, hiszen a magas homlokot optikailag összenyomhatjuk vele. Ha a rövid fazon mellett döntesz, az érjen le legalább a fülcimpáig.

Képek: 1, 2, 3

Szögletes arcforma

A homlok vonala nagyjából megegyezik a két arccsont közötti távolság, a járomcsont egyenes, markáns, az áll nem emelkedik ki, a hajtő vonala egyenes.

Szögletes arcformával nagyon ritka estben áll jól rövid frizura. Kiemeli, láthatóvá teszi a markáns vonásokat, így még inkább megkeményítve azokat.

„Mindenképp áll alá érő fazont szoktam javasolni, vagy annál hosszabbat. Érdemes játszani, játékossá tenni a fürtöket némi átmenettel, hogy biztosan belógjon egy-egy tincs az arcba, ezzel is lágyítva az erősebb vonásokat. ”– mondja Bogi. 

A laza hullámos frizurák csodálatosan állnak az ilyen arctípussal rendelkező hölgyeknek.

Képek: 1, 2, 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást