Milyen fülbevaló illik fejformádhoz?

Milyen fülbevaló illik fejformádhoz?

Címlap / Stílus / Arc / Milyen fülbevaló illik fejformádhoz?

Az ékszerek minden öltözetet kiemelnek, sokszor elég egy pár fülbevaló ahhoz, hogy különlegesnek érezd magad. Az alábbiakban kiderül milyen fülbevaló illik a Te fejformádhoz!

Hogyan válasszunk fülbevalót?

Először is határozd meg fejformádat, addig értelmetlen elindulni vásárolni. Kerek, ovális, szív, gyémánt, hosszúkás vagy négyzet alakú a fejformád?
A fejformán kívül vedd figyelembe haj és bőrszínedet, testméretedet és a ruhát, amelyhez viselni fogod a fülbevalókat. 

Kerek fejforma

Akkor van kerek fejformád, ha arcod szélessége és magassága körülbelül azonos méretű. Kerüld a kicsi, kör formájú fülbevalókat, amelyek még kerekebbé teszik arcodat.
A kerek karika fülbevaló sem jó választás, valamint a túl sok kört és golyót tartalmazó fülbevalók sem. Ami jól áll az a csepp formájú vagy hosszúkás fülbevaló, amely hosszítja és vékonyítja arcodat. Az ovális vagy szögletes formájú fülbevalók is jól állnak. 

Kép forrása: Orex.hu,Divatekszer.hu,Uraniaekszerhaz.hu

Szív fejforma

Ha az állad hegyes és homlokod viszonylag széles, akkor szív fejformád van. Olyan fülbevalót kell keresned, amely az alján szélesedik, például könnycsepp, háromszög vagy csillár alakú fülbevalók.
A kerek és ovális fülbevalók is jól mutatnak az arcoddal mindaddig, amíg lefele nem szűkülnek. A piramis formájú fülbevalók szemet gyönyörködtetően fognak állni. Kerüld a rövid, szív formájú fülbevalókat.

Kép forrása: Divatekszer.hu,Uraniaekszerhaz.hu

Gyémánt fejforma

Ha a homlokod és állad keskenyebb, de határozott, széles arccsontod van, akkor gyémánt fejformával rendelkezel. Az egyenes és görbe fülbevalók is jól fognak állni.
Próbáld ki a könnycsepp alakú, karika vagy hosszú hullámos fülbevalókat. Figyelj arra, hogy a fülbevaló hosszú és vékony legyen, a vastag, karakteres fülbevalók nem állnak jól.

Kép forrása: Orex.hu,Divatekszer.hu

Négyzet fejforma

Ha arcod körülbelül ugyanolyan széles mint magas, és állkapcsod szögletessé teszi fejformádat, akkor négyzet alakú fejformád van. Bármely olyan fülbevaló jól áll, mely lágyítja szögletes arcvonalaidat. Kerüldd a szögletes formákat, válaszd a hosszúkás és hullámos fülbevalókat.
Jól áll a könnycsepp vagy hosszúkás spirál alakú fülbevaló. Kerüld a nagy karika fülbevalókat, inkább válaszd a kis karikákat, amelyek nem érnek az állkapocs csontodig. A túl hosszú fülbevalók előnytelenek számodra, mert optikailag nevetségesen kicsivé teszik fejméretedet.

Kép forrása: Orex.hu,Divatékszer.hu,Uraniaekszerhaz.hu

Ovális fejforma

Az ovális fejforma a legsokoldalúbb, hisz a legtöbb fülbevaló típus jól mutat vele.
A kicsi kerek fülbevalóktól a hosszúkás nagy fülbevalókig minden jól mutat. A formák közül a szögletes és kerek is előnyös.

Kép forrása: Orex.hu,Divatékszer.hu

Hosszúkás fejforma

Ha túlzottan hosszú fejformád van, akkor már nem az ovális, hanem a hosszúkás fejforma kategóriába tartozol. Azt kell elérned, hogy arcod rövidebbnek tűnjön. Válassz ezért egy rövid csepp, rombusz vagy csillár formájú fülbevalót. A karika fülbevalók is jól állnak, feltéve, ha közel vannak fejedhez.
Mivel arcod kifejezetten nagy, a fülbevalóval meg kell próbálnod “kitölteni” az oldalsó teret, ezért a fülbevaló simuljon minél közelebb a fejedhez és ne legyen túl hosszú, mert akkor tovább hosszítja fejformádat.

Kép forrása: Aurumekszer.hu,Orex.hu,Divatekszer.hu

Fordított háromszög

Egy ritka fejforma, széles homlok és keskeny áll jellemzi. Hasonlít a szív formájú archoz, de ebben az esetben a homlok szélesebb és szögletesebb.
Jól állnak azok a lágy ívű fülbevalók, amelyek lefele szélesednek, mint a könnycsepp vagy csillár formájú fülbevalók. Egy háztető formájú fülbevaló is szépen kiemeli a háromszög alakú arcot.  

Kép forrása: Divatekszer.hu,Aurumekszer.hu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást