Divat / Stílus

Milyen anyagból készül egy minőségi férfi cipő?

Milyen anyagból készül egy minőségi férfi cipő?

A férfi cipő megvásárlásánál a legtöbben a stílus mellett annak anyagát nézik meg. Ez fontos, hiszen az anyagtól függhet az adott lábbeli tartóssága, használhatósága, kényelme. Egy minőségi férfi cipő több anyagtípusból is készülhet, ezekből mutatunk be négyet. (x)

1. Bőr

Az egyik legnépszerűbb és legjobb minőségű anyag a cipőválasztásnál a bőr. A természetes, eredeti bőr. Ennek használatát, előnyeit a legtöbben ismerik – pontosan tudható, hogy egy strapabíró, ám ápolást igénylő megoldásról van szó.

Az anyag a gyártás szempontjából könnyen alakítható, jól formálható, kiváló higiéniai tulajdonságokkal rendelkezik, viszont hátrányaként említhetjük, hogy ápolás hiányában problémássá válhat, a bonyolult gyártási folyamat miatt pedig drága. A bőr igazi klasszikus, ha a férfi cipő készítéséről beszélünk, ezért is található ezekből hatalmas kínálat a CCC webáruházában: https://ccc.eu/hu/ferfi/cipok.

2. Műbőr

A műbőr egy bőrhatású műanyag, nevezik ekológikus bőrnek is. Számtalan fajtája van, ám nagyjából össze lehet foglalni a tulajdonságait. A műből olcsóbb az igazi bőrnél, a minőségi megoldások esetén pedig a különbségek minimálisra csökkenthetők.

Persze van, aki szerint a műbőr sosem lesz a valódi bőrhöz fogható alapanyag, ebben az érvelésben is találni igazságot. Az ekológikus bőr két rétegből áll, az egyik a pamut, a másik a poliuretán. Ami a tapintását, a kinézetét illeti, tényleg hasonlít a bőrhöz, viselkedését tekintve viszont eltér attól.

Könnyen szakad, a strapabíróságát tekintve alacsonyabb szintet képvisel, kevésbé is szellőzik. Ennek ellenére a műbőr ár-érték arányban nem rossz választás a cipőket illetően.

3. Textil

A textil felsőrésszel rendelkező cipő tipikusan a nyár viselete, szellőzését tekintve a legjobbak közé tartozik. Könnyed anyagról van szó, így a cipő szinte olyan lesz, mintha semmit nem viselnénk a lábunkon. A textil cipők tökéletes választást jelentenek egy meleg nyári napra, ám problémás lehet, amikor csapadékos, hideg időben használjuk.

A textil ugyanis hamar átázik, az első pocsolyába lépve kellemetlen, nedves lesz a felülete. Ezt kivédhetjük, ha esős időben kezeljük a textilrészt, például az úgynevezett impregnálással. Ilyenkor a nedvesség nem éri el az anyagot, azaz nem kell vizes cipőben mászkálnunk, mire le tudjuk azt cserélni.

A hideggel már más a helyzet, az ellen az impregnálás sem véd megfelelően, így télen, fagyban semmiképp sem ajánlott a textilcipők hosszú távú használata.

4. Croslite

Ne hibáztasd magad, ha még nem hallottál a Croslite anyagról, ez ugyanis újabb fejlesztésnek számít. Ha megemlítjük, hogy a Crocs brand termékei készülnek ebből, könnyebb elhelyezni magunkban ezt az anyagtípust.

A Croslite egy teljesen egyedi megoldás, a legenda szerint mindössze három ember ismeri a pontos összetevőjét, amelyre úgy vigyáznak, mint a cég sikerességének alapját jelentő legfontosabb titokra. Az anyag a kényelmességével hódít, hiszen tökéletesen idomul a legfurcsább lábformákhoz is, eközben olyan könnyű, hogy észre sem venni.

Ha hozzátesszük, hogy a Croslite nem szakad, a talpát tekintve csúszásmentes, és könnyedén tisztítható, valóban megkapjuk az egyik legjobb, cipőgyártásra használt anyagot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást