6 Mikulás ajándék kreatív csomagolásban

6 Mikulás ajándék kreatív csomagolásban

Címlap / Otthon / 6 Mikulás ajándék kreatív csomagolásban

Közeleg a Mikulás, amit már minden gyerkőc izgatottan vár. Lassan kikerülnek az ablakba a fényes csizmácskák is, hogy a Télapó teletömje finomabbnál finomabb nyalánkságokkal. Hogy még különlegesebbé tedd számukra az ünnepet, tedd az édességeket egyedi csomagolásba! Ehhez mutatunk neked pár igazán kreatív ötletet!

Mikuláspocak édességgel tömve

Ajándékozz cukorkát másként – tömj meg egy műanyag, szétszedhető karácsonyfadíszt cukorkákkal, rajzolj hozzá övet, az akasztójára pedig tegyél egy szép masnit.

Legyél kreatív és használd fel a sokszínű cukrokat úgy, hogy mindegyik egy-egy karaktert ábrázol! Például a barnából lehet rénszarvas vagy a zöldből egy karácsonyi krampusz.

Az áttetsző gömböket kreatív hobbi boltban tudod megvásárolni és különféle méretekben is kapható.

Mesebeli édességek

Nagyon vicces és egyben izgalmas is lehet, ha mesebeli lényeket és fogalmakat teszel valóságossá – és mivel nem karácsonyra, hanem mikulásra készülünk, ezért mondjuk elf puszi helyett lehet télanyó puszi vagy Rudolf orr cukorka a zacskóban.

Ilyen csomagra rakható sablont egy Microsoft Word-ben vagy Power Point-ban is megszerkeszthetsz, de ha jól rajzolsz, akkor te magad is megcsinálhatod a címkéket.

Mandarin koszorú

Nincs Mikulás édes mandarin, narancs és földimogyoró nélkül! Ha te is a klasszikus ajándékok híve vagy, és szeretnéd a gyerkőccel is megszerettetni ezeknek a tradicionális ajándékoknak a varázsát, akkor egy egyszerű módszerrel még érdekesebbé teheted őket.

Celofánból ilyen szép mandarin koszorúkat készíthetsz, de akár a mogyorót és más nyalánkságokat is tehetsz a koszorúdba! Vegyél egy négyzet alakú celofánt és egy mandarin segítségével készíts belőle hengert, kösd el a végét, majd azt a felét ahol a mandarin van, majd jöhet a következő réteg és így tovább, míg a végére nem érsz.

Vigyázz, hogy ne legyen túl feszes, mert különben se megtölteni, se összekötni nem tudod majd a koszorút!

Papírguriga új köntösben

Az újrahasznosítás jegyében készíthetsz wc papír gurigából vagy a papírtörlő gurigájából hóembernek vagy télapónak álcázott édességes csomagokat.

Kartonlapból kivágott kis koronggal tapaszd be a guriga egyik végét, majd színes papírral vond be az egész gurigát.

Ízlés szerint díszítheted flitterekkel, vattával és papírral.

Ha megszáradt töltsd bele a finomságokat is.

A csomag tetejét a mikulás sipkájával vagy a hóember kalapjával zárd le, és már mehet is az ablakba!

Mókás csokik

A lurkó kedvenc táblás csokiját is különlegessé teheted, ha valamilyen mókás csomagolást készítesz rá, mint például a képen látható fülvédős hóemberkék.

Nem is kell más hozzá csak fehér és színes rajzlapok meg filctoll és némi rajztudás.

A fülvédőket pipapiszkálóból és mini pomponból is elkészítheted, amit kreatív hobbi boltban tudsz venni.

Sálat pedig szalag helyett papírból is vághatsz, amit még sálszerűbbé tehetsz, ha bevagdosod a „sál” két végét.

Mikulás szán csokiból

Ez a szán talán a legizgalmasabb darab, hiszen mindamellett, hogy nagyon látványos, ezen van a legtöbb édesség és az elkészítéséhez sem kell más csak töménytelen édesség és ragasztó.

A szán alja valamilyen kisebb táblás csoki legyen, erre még halmozhatsz csoki szeleteket vagy egy kis zacskóban cukrokat, mintha az lenne a Mikulás batyuja. A szán talpaihoz karácsonyi nyalókát használj, és ne felejtsd el a szán elejébe beültetni a Mikulást sem.

Ezzel az „édes” kis szánnal biztosan nagy sikered lesz a csemetéknél!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást