Párkapcsolat / Szerelem

Miért vonzódnak a nők a tetovált férfiakhoz?

Miért vonzódnak a nők a tetovált férfiakhoz?

A tetoválást vagy imádják vagy egyenesen ki nem állhatják a nők. A köztes csoportban azok helyezkednek el, akiket abszolút hidegen hagy és nem érdekli őket van-e a pasin tetkó vagy nincs. De rengeteg nőről az mondható el, hogy megvesznek a tetovált pasikért. Sorban állnának egy randiért David Beckhamnél, Dwayne Johnsonnál és Tom Hardy-nál is. Bár valószínűleg azért is, mert ezek a sztárok roppant izmosak. A tetkó pedig remekül mutat az izomhegyeken.

Az, hogy mennyire lesz vonzó egy gazdagon illusztrált bőrfelülettel bíró pasi, attól is függ, hogy mennyi, illetve milyen tetoválás van rajta. Egyáltalán nem mindegy, mivel azok a nők, akik tűzbe jönnek egy tetovált pasi láttán, többnyire a szép, részletes kidolgozású, személyes elemeket tartalmazó, sokszor inkább nonfiguratív műalkotásokkal rendelkező férfiakra mutogatnak, semmint azokra, akiken cuki cicus alussza az igazak álmát vagy pillangó repül a hátán. Ugyanakkor egyéniséget ad annak a férfinak. Már nem egy sima csóka, hanem egy tetovált pasi. 

Válasz az őskorból

A tetoválás kultúrája több ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza, ahol a természetközeli népek, a különböző törzsek tetoválták magukat. Nemcsak azért tették, hogy divatozzanak, hanem mert akkoriban náluk a tetoválás a bátorság jele volt. Ma már persze egy megfelelő szakember kezei között senki sem hal bele a tetoválásba, de régen még ez is előfordulhatott. Az a férfi, aki nyüszítés nélkül kibírta, egy ősmacsó volt.

Úgyhogy nem lehet kizárni, hogy a híres ösztönlény, amely bennünk él, úgy értelmezi a tetovált pasit, hogy: íme, egy bátor és erős harcos. Megvéd majd engem és születendő gyermekünket.

Az egészséges férfi látszatát kelti

Lengyel kutatók vizsgálták meg a kérdést, hogy vajon a nők mennyire találják vonzónak, dominánsnak a tetovált férfiakat. Andrzej Galbarczyk és Anna Ziomkiewicz a Personality and Individual Differences szakfolyóiratban tették közzé kutatásuk eredményét. 2500 férfinak és nőnek mutattak első körben olyan képeket a férfiakról, akiken nem szerepelt tetoválás. Utána egy tetoválóművész kidekorált pár fotót és újra megmutatták őket az alanyoknak. A nők a tetovált férfiakat egészségesebbnek találták, mintsem azokat a képeket, ahol csupasz volt a bőrük.

Márpedig itt megint visszakanyarodhatunk az ösztönhöz és a természethez.

Az életerős férfi egészséges utóddal ajándékozhatja meg szíve hölgyét. Állítólag ez az evolúciós vágyunk mélyen tudat alatt még mindig dolgozik bennünk.

Dominanciát és férfiasságot sugároz

Tetszik vagy sem, léteznek nők, akik egy erős vezetőszellemű, határozott partnerre vágynak. Nem egy rabszolgahajcsárra, de szeretik, ha a férfi irányít. Márpedig az említett kutatásból az is kiderült, hogy nemcsak a nők, de a férfiak is dominánsabbnak tartanak egy tetoválással rendelkező férfit.

Továbbá mindkét nem képviselője úgy találta, hogy a tetkó férfiasabb külsőt kölcsönöz, már csak azért is, mert keménynek tűnnek tőle nagy fájdalomtűrő küszöbbel.

Persze jól tudjuk, hogy egy igazi férfi nem pusztán a tetkótól lesz férfi, ahhoz kicsit több kell. Úgyhogy azok a férfiak, akik épp most döntötték el, hogy elszaladnak tetováltatni, hátha nagyobb sikerük lesz a hölgyeknél: ne tegyék. A tetkó nem jelent biztosítékot a pártaláláshoz.

Brett Sayles/pexels.com

Sugárzó egyéniség, aki vállalja önmagát

Az, hogy a pasi magára varratja a kabaláját, a kedvenc vagy számára sokat jelentő idézetet, netán momentumot az életéből, rendkívül árulkodó lehet egy nőnek, amellett, hogy a férfi egyéniségét tükrözi.

Már nem egy sima pasi, hanem egy tetovált férfiember, aki a rajta szereplő mintáktól függően keltheti romantikus, érzékeny, családcentrikus, erős és a már sokszor emlegetett férfias férfi benyomását.

Ugyanakkor mindez arra enged következtetni, hogy az ilyen férfit nem érdekli, mit gondolnak róla mások, mit fognak szólni a tetoválásához. Nem akar mindenáron megfelelni a társadalomnak és felvállalja magát. Jó pár hölgy számára ez piros pontot jelent.

Kalandos életet ígérnek

A kutatás arra is rámutatott, hogy a testükön műalkotással rendelkező férfiak tipikus veszélyes, impulzív rosszfiú benyomását keltik, ezért egyéjszakásnak beleférnek a hölgyek életébe, de sokuk nem merne hosszú távon lehorgonyozni mellettük, mert agresszívnek és megbízhatatlannak is tűnhetnek, ezáltal rossz partnernek és szülőnek ítélték őket.

Na igen, csakhogy igenis vannak nők, akiknek a rosszfiúk a gyengéjük és nem feltétlenül azért, mert érzelmi mazochisták.

Egyeseknek csak fiatalon, de olyanok is akadnak, akik egész életükben arra vágynak, hogy egy izgalmakat, szenvedélyt és kalandokat ígérő rosszfiú mellett legyenek, mert számukra ő jelenti az élet sóját. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást