Miért vonza a nőket a férfi illata?

Miért vonza a nőket a férfi illata?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért vonza a nőket a férfi illata?

Ha valaha elszédültél egy idegen férfi illatától, tudnod kell, hogy a kémia áldozatául estél. Nem az illatos parfümökről van itt szó, hanem a férfi saját illatáról, a feromonokról.

Ezek olyan kémiai vegyületek, amelyeket az élőlények bocsájtanak ki, részei a párzási játéknak. A feromonok célja a szexuális vonzerő megteremtése fizikai szinten.

Ez magyarázza valószínüleg, miért költenek dollármilliókat a parfümgyártó cégek a bódító illatok megtalálására. Bizonyított, hogy a nők a legjobban a citrus, babapúder és cukorka illathoz vonzódnak. Ellentétben a férfiakkal, akiket ritkán bűvöl el egy illat, a nők imádják a természet illatait, mint a friss cseresznye vagy faszén füstjének illata.

Tudjuk, hogy a nők nem értékelik az izzadságszagot. A feromonok szagtalanok, ezért az izzadságszag nem segíti elő a fizikai vonzódást. De mégis a nők miért kedvelik az izzadt pasikat? A nőknek sokkal érzékenyebb szagreceptoraik vannak, mint a férfiaknak, és csak akkor szeretnek bizonyos illatokat, ha azok frissek, mint az izzadsággal kibocsájtott androstenolok.

Sajnos az állott testszag visszataszító, ezért más dolog a hírtelen izzadás utáni illat, és más a már több órás. Még ha egy férfi gyakran is zuhanyzik, és kellemes illatú parfümmel fújja is be magát, nem feltétlenül képes vonzani a nőket.

Egyes férfiak illata kifejezetten taszítja a legtöbb nőt. A jó hír azonban az, hogy a kutatók kifejlesztettek már olyan parfümöket, amelyek vonzó illatot adnak a férfinak. Ezeknek a feromon parfümöknek általában csak közvetlen közelről érződik az illatuk. Tehát, hogy elég közel kerülhessen a nő a férfihoz már más módszerekre lesz szükség…

De mit tartalmaznak a legjobb férfi feromon parfümök? Mielőtt válogatnál a parfümériában, győződj meg róla, hogy a kívánt feromon-parfüm tartalmazza a következő feromonok egyikét:

– Androstenon (Agresszív, alfa-hím benyomást keltő illat, segít a figyelem középpontjába kerülni, szexuális izgalmat vált ki egyes nőkben, ellenben félelmetes aurát vált ki a többi férfi körében)
– Androsteron (Emberi feromon, elősegíti az idegenekben való bizalmat, férfias-domináns hatása van, de nem agresszió hatású. Biztonságot, védelmet és megbízhatóságot teremt)
– Androstenol (Elősegíti a nőkkel való társadalmi reakciót, növeli a szexuális vonzerőt, gyakran „jégtörőként” említik. Barátságos légkört teremt, fiatalos, egészséges hatással bír, miközben növeli a szexuális vonzerőt. )
 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!