10 oka is van, amiért társra vágysz – akkor is, ha jól elvagy egyedül

10 oka is van, amiért társra vágysz – akkor is, ha jól elvagy egyedül

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 oka is van, amiért társra vágysz – akkor is, ha jól elvagy egyedül

Hiányzik egy társ

Én is „erős, független nőnek” tartom magam, aki egyedül is remekül boldogul a világban, de olykor rámtör a magány. A családom és a barátaim csodálatosak, de az ő társaságuk nem olyan, mint egy romantikus partner jelenléte. Semmi gond azzal, ha az ember néha magányos, amíg nem csap át kétségbeesésbe.

Hiányoznak a pillangók

Olyan rég volt már, mikor utoljára randira készülődtem és hiányzik, mikor pillangókat érzek a hasamban. Amikor izgulsz, hogy végre láthatod az illetőt és ideges vagy, de mégis csodásan érzed magad. Egy kapcsolat első hónapjai olyanok, mint a mézeshetek és ez az eufória semmihez sem fogható.

Az egyedüllét hátrányai
stefanamer/istockphoto.com

Készen állsz továbblépni az életben

Egy ideig kellemes dolog szinglinek lenni, az elején szinte fellélegez az ember, hogy végre újra szabad. De hónapok, évek múlva bizony eljön az idő, mikor a jövőjére gondol és elérkezettnek látja az időt egy új életfázishoz. Ez a fázis természetesen mindenki számára másmilyen, és ha gyerekekre vagy házasságra nem is vágyik mindenki, egy szerető társa igen.

Unod, hogy te vagy az ötödik kerék

A kapcsolatban levő barátaid időnként elfelejtik, hogy szingli vagy és kellemetlenül érzed magad, mint ötödik kerék? Velem is előfordul és volt, hogy ilyenkor inkább nem mentem el velük, de akkor meg úgy éreztem, mintha kimaradnék valamiből.

Olykor hiányzik a testiség

Ne szépítsük, a szexet „meg lehet oldani” saját kezűleg is, de azért partnerrel az igazi.

Tanultál előző kapcsolataidból

És készen állsz egy új szerelemre. Volt pár év, amikor több zűrös kapcsolatom volt egymás után és mikor volt időm végre magammal foglalkozni, önreflexiót tartottam. Visszatekintve objektívabban láttam a szerepem a kapcsolatok kudarcában és „dolgoztam magamon”, hogy változtassak bizonyos dolgokon. Úgy érzem, most már jobban működnék egy új pár mellett és ezt szívesen kipróbálnám. 

A szingliség nehézségei
Ridofranz/istockphoto.com

Családi nyomás

Ezt a pontot nem kell különösebben magyarázni, szinte nincs olyan – pláne harminc feletti – szingli nő, akit a családja ne nyaggatna azzal, hogy mikor állapodik már meg. Ez még akkor is nehéz helyzet, ha egyébként jól érzed magad egyedülállóként.

Hiányzik, hogy valaki akarjon

Jó érzés, mikor tudod, hogy valakinek fontos vagy, mikor valakinek szüksége van rád. Hogy valaki akar, nemcsak a tested, hanem a lelked is. Ez az igény természetes minden emberben, de csakis emiatt nem egészséges beleugrani egy új kapcsolatba.

Tartozni szeretnél valakihez

Fiatalon több szerelmen átesik az ember, majd megérik arra, hogy megállapodjon valaki mellett. Egy komoly kapcsolat elköteleződéssel jár: összeköltözés, kiadások megosztása, közösen vállalt hitel, felelősség stb.. Ezek a dolgok elsőre kicsit ijesztőek is lehetnek, de a megfelelő partnerrel felemelő érzés megélni ezeket a mérföldköveket, így nem meglepő, ha vágyunk rá.

Hiányzik egy bizalmas

Nagy kincs egy olyan családtag vagy barát, akinek elmondhatod a titkaidat, de semmihez nem fogható, mikor a szerelmednek nyitod meg a lelked. Akár szomorúságot, akár az örömteli pillanatokat osztod meg vele, különleges érzés, ha van valaki, aki előtt önmagad lehetsz és mindent elmondhatsz neki. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást