Miért jó Mérleg jegyűnek lenni?

Miért jó Mérleg jegyűnek lenni?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Miért jó Mérleg jegyűnek lenni?

A Mérleg jegy szülötteit sokan a mérlegeléssel, az örök latolgatással kötik össze, pedig ennél lényegesen színesebb személyiségek. Lássuk, mi mindenért is jó Mérlegnek lenni?

Társasági élet

A mérlegek kifejezetten igénylik a társaságot és ennek megfelelően keresik is azt. Általában nyitott, jó humorú és szórakoztató emberek, akik könnyen kötnek barátságokat.
Nagy társasági életüknek köszönhetően aktív életet élnek, mindig történik velük valami. Ők azok, akiket az utolsó pillanatban is rá lehet venni egy jó bulira, egyáltalán nincs szükségük hosszas tervezésre.

Család

Aktív élete mellett a mérlegeknek nagy szüksége van arra, hogy meglegyen ennek ellenpólusa is, vagyis a harmonikusan működő, biztonságos hátteret jelentő család.
Párjához szorosan kötődik, nehezen viseli el, ha sérül az otthoni légkör. Inkább okos kompromisszumokat köt és tudatosítja magában, csak hogy mit kell tennie azért, hogy meglegyen a családi harmónia.

Béke

A mérlegek szemében az egyik legnagyobb szempont minden területen a béke és ennek megőrzése. Igaz ez a családon belül betöltött szerepekre és a munkahelyre, valamint a társasági életre is.
Próbál mindenkinek a kedvére tenni, ami általában nem okoz nehézséget számára, hiszen kifejezetten önzetlen típus. Sokszor a lehetetlent is megpróbálja, vagyis akkor is a békére törekszik, amikor ez már nem lehetséges.

Stratéga

A mérlegek két lábbal állnak a földön, és kifejezetten jó stratégáknak számítanak. Tudatosan készülnek fel életük fordulópontjaira, és a kidolgozott stratégiát követve mennek végig az úton.
Mérlegelik az összes lehetséges forgatókönyvet és mindent úgy próbálnak alakítani, hogy végül mindenkinek a legjobb legyen. Jellemző rájuk, hogy mindig újabb és újabb terveket szőnek.

Pénz

A pénzkeresésben szintén az átgondolt stratégia jellemző a mérlegekre. Átgondolják saját erősségeiket és gyengeségeiket, és csak ezek helyre tétele után hoznak végleges döntéseket.
Nem vágnak bele meggondolatlanul egyetlen vállalkozásba sem, és bár nagyon szeretnek álmodozni, ezeket megtartják szép, de megvalósulásra nem ítélt vágyaknak.

Csapatjáték

A mérlegek remek csapatjátékosok, ezáltal kiváló kollégák és barátok. Nem irigykednek mások eredményeire, és sokkal nagyobb örömöt okoz számukra a közösen elért siker, mint az, ha egyedül érnek el jó eredményeket.
Hobbiként is szívesen játszanak csapatjátékot, közben remekül ösztönzik a többieket. Mindenkit úgy bátorítanak, hogy közben nagyon jó hangulatot is teremtenek.

Diplomata

A mérleg született diplomata: jó érzékkel méri fel a problémás helyzeteket, és empátiával, odafigyeléssel, és nem ritkán humorral kezeli a problémákat.
A mérlegek kifejezetten igénylik is, hogy ne csak a saját, de a körülöttük zajló emberek életében is harmónia legyen, ezért magától is kezdeményezik, hogy segíthessenek. Kedvességükkel, odafigyelésükkel könnyen és ügyesen oldják meg a sokszor kilátástalannak tűnő helyzeteket is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást