Miért jobb, ha a cserépbe, és nem a cserépre kerül a napelem?

Miért jobb, ha a cserépbe, és nem a cserépre kerül a napelem?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Miért jobb, ha a cserépbe, és nem a cserépre kerül a napelem?

A fokozódó klímaválság és emelkedő rezsiköltségek miatt valószínűleg a te fejedben is megfordult már a napelemes rendszer telepítésének ötlete. Ha pedig már el is kezdted feltérképezni a lehetőségeket, biztosan szembesültél vele, hogy az egyre több termék, gyártó és szolgáltató cég közül komoly kihívás megtalálni a tökéletes opciót. Márpedig napelemes rendszert nem egy évre, és nem is tíz évre választasz, hanem ideális esetben több évtizedre, ezért hogy minden értelemben sokáig felvillanyozza napjaidat, érdemes alaposan számításba venni az alábbi tényezőket:

 A tető maradjon szép és biztonságos

A hagyományos napelemtáblák nemcsak elfedik a szép tetőcserepeket, ezzel rontják a ház összképét, hanem rögzítésük során kisebb-nagyobb mértékben át is törik a tetőhéjazatot. Emiatt sérülhet a tető védelmi funkciója, amit — különösen az egyre szélsőségesebb időjárást nézve — tanácsos elkerülni. A Terrán Generonnal mindkét probléma kiküszöbölhető, hiszen betoncserépbe épített szolárcelláival tökéletesen belesimul a tető síkjába. Ennek köszönhetően pedig nemcsak páratlan látványt és biztonságot nyújt, hanem gazdaságos megoldást is jelent, hiszen nem kell külön cserepekre, majd az azokra kerülő napelemekre költened.

Gyors ügyintézés, megbízhatóság: itthon garantálva

A legtöbb hagyományos napelemes rendszert külföldön gyártják, és nem magával a gyártóval szerződnek a megrendelők, hanem egy külön kivitelező céggel. Az erősen felhígult piacon ráadásul egyre több olyan panasszal találkozni, hogy a telepítést végzők nem igényes munkát végeztek, például megsértették a cserepeket vagy tetőfóliát, vagy nem megfelelően rögzítették a nagy paneleket, emiatt azok egy viharban berepedtek. Ezzel szemben a Generon esetében közvetlenül a magyarországi gyártóval állhatsz kapcsolatban, a Terrán munkatársai készséggel segítenek a teljes folyamat során. Biztos lehetsz abban is, hogy a kivitelezést olyan szakemberek végzik, akik nemcsak a szolár rendszerekhez, de a tetőfedéshez is maximálisan értenek. Ráadásul a Generonra 20 év teljesítménygarancia jár, és mivel gyártása és összeszerelése is itthon történik, egy esetleges probléma esetén gördülékeny az ügyintézés. Bár erre eddig nem volt szükség, holott több tízezer modult szereltek már fel 2019-es bevezetése óta.

Később családoddal együtt növekedhet a rendszer

A napelemes rendszer kiválasztásakor fontos szempont a bővíthetőség is, hiszen a jövőben könnyen előfordulhat, hogy megnő az elektromosáram-fogyasztásod, mert például többen lakjátok a házat, vagy új elektronikai eszközöket szerzel be. A Generon ezen a téren is felülmúlja a hagyományos paneleket, mivel befoglaló mérete megegyezik a Terrán Zenit vagy Rundo cserepekével, ezáltal jobban kihasználható vele egy adott tetőfelület. A munkálatok sem járnak nehézséggel: a sima tetőcserepeket egyszerűen ki kell cserélni a napelemesekre, majd bekötni őket, és máris újult erővel termelheti az energiát a rendszer — nap mint nap.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást