Miért hagynánk, hogy lelkünkre telepedjenek betegségeink?

Miért hagynánk, hogy lelkünkre telepedjenek betegségeink?

Címlap / Életmód / Egészség / Miért hagynánk, hogy lelkünkre telepedjenek betegségeink?

Akadnak egészségügyi problémák, amik nem kifejezetten súlyosak, viszont kellemetlen tüneteikkel rontják életminőségünket. Az olyan gyakori, vissza-visszatérő betegségek, mint a herpesz, a futószemölcs vagy épp a felfázás nem csak fizikailag gyötör, hanem lelkileg is, ám ezzel nem kell megbékélnünk! (x)

A Herpes Simplex vírus (HSV) által okozott fertőzés leggyakoribb típusa a száj környékén jelentkezik égő, viszkető hólyagok formájában, másik típusa pedig még ennél is kíméletlenebb; testünk legintimebb részeit támadja. A vírust szinte mind hordozzuk magunkban, a terjedéshez elegendő lehet akár egy fertőzött pohár használata is.

A tünetek heteken keresztül kínozhatnak, a vírus azonban a szervezetben marad és bármikor kiújulhat, például stressz vagy lázas állapot hatására. A herpesz elleni küzdelem nem csak önértékelésünk, hanem szexuális életünk szempontjából is fontos, hisz senki sem szeretne heteken át szégyenkezni a kellemetlen tünetek miatt.

Szintén vírus, egész pontosan a HPV okozza az ifjúkori szemölcsként is emlegetett bőrelváltozást. Bár a szemölcs nem okoz fájdalmat, a kinövések viszkető, égő érzéssel járnak és vérzékenyek lehetnek. A vírus terjedhet közvetlen testi kontaktus által, akár egy kézfogással, de az is elég lehet, ha megmártózunk egy fertőzött ember által is használt medencében.

A szemölcs a bőr bármely részén megjelenhet és igen gyorsan terjed a szervezetben. Igaz ugyan, hogy idővel magától is megszűnnek a tünetek, ehhez nagyjából két évre van szükség. Ez idő alatt nem csak esztétikai problémát jelent, hanem pszichés és szociális nehézségeket is okozhat, ezért célszerű mielőbb tenni a futószemölcs ellen.

A köznyelvben felfázásként ismert betegség valójában húgyhólyag gyulladást jelent, amelyet általában baktériumok okoznak. Az enyhe felfázásos tünetek között jelentkezhet a gyakori vizelési inger, a csípő vizelet, kezelés hiányában azonban kialakulhat hólyaghurut, ami az előbbieken túl véres vizelettel és hasi, deréktáji fájdalommal járhat.

A tünetek nem okoznak ugyan esztétikai problémát, mégis alacsonyabb életminőséget élhetünk meg, míg felfázás gyötör. A hosszan elhúzódó probléma rányomja a bélyegét szociális életünkre, akár szorongást is kiválthat és szexuális kapcsolatainkat sem kíméli, ráadásul a felfázás kezelése a lehetséges szövődmények miatt is sürgető.

Ha ezen problémák bármelyike újra és újra felbukkan, már az első tünetek jelzik, mi vár ránk, ezért azonnal ellentámadásba kezdhetünk. A herpesz ellenfele az Epavir kapszula, a szemölcsre az Egaver ecsetelő jelenthet megoldást, felfázás esetén pedig az Urogin belsőleges oldat válhat be. A Sinnex Zrt. természetes hatóanyagú, vény nélkül kapható készítményeit keresse Ön is a patikákban!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!