Miért félünk a haláltól? Módszerek, amikkel túljuthatunk rajta

Miért félünk a haláltól? Módszerek, amikkel túljuthatunk rajta

Címlap / Életmód / Ezotéria / Miért félünk a haláltól? Módszerek, amikkel túljuthatunk rajta / 2. oldal

A halál gondolatával, saját halandóságával mindenki szembesül élete során – ki többször, ki kevesebbszer. Ez természetes része a mindennapjainknak, azonban a modern kultúrákban sokszor tabusítjuk a halált.

Gyakoroljuk a szerénységet!

Egyértelmű, hogy a komoly szorongásos tüneteket nem lehet otthon kezelni, de ha valamire igazán megtaníthat minket a tanatofóbia, akkor az a szerénység, az alázatosság. Ennek oka az, hogy a túlságosan nagy egóval rendelkező emberek, továbbá azok, akik többnek gondolják magukat másoknál, nagyobb arányban és komolyabban aggódnak a saját haláluk miatt.

Ezzel szemben a jelentősebb alázattal rendelkező emberek, akik kevésbé érzik fontosnak magukat, szívesebben és könnyebben fogadják el az élet körforgását. De hogyan találjunk rá a szerénységre?

Az biztos, hogy sokat segít, ha minél többet foglalkozunk a személyiségünk fejlesztésével, akár meditáció, akár légzésgyakorlatok, akár olvasás által.

Sokaknak a sport segít, míg másoknak az, ha támogatják az elesetteket, megint mások pedig a vallások felé fordulnak. Talán utóbbi az egyik leghatásosabb módszer, hiszen minden vallás alapja az, hogy a lélek halhatatlan.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy magadra kell erőltetned bármelyik vallást, de érdekes és tanulságos lehet, ha tanulmányozod a különféle tanokat.

Segít a beszédterápia is

Nem véletlen, hogy mindenki sokkal jobban érzi magát azután, hogy jól kibeszélte a barátnőjével a problémáit – a halálfélelemtől való szorongást is oldja a beszédterápia. Ha komoly a szorongás, akkor persze nem a barátnőd lesz az, aki igazán segíteni tud, hanem egy terapeuta, de ciklikus szorongás esetén nagyon sokat segít, ha a szeretetteiddel beszélgetsz.

A terapeuták által nyújtott módszerek a problémák gyakorlati megoldására összpontosítanak, a végső cél pedig az, hogy végül megváltoztasd a gondolkodásmódodat, és megnyugodj, ha a halálról vagy a haldoklásról beszélsz, gondolkodsz.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»