Miért félnek a férfiak a komoly kapcsolattól?

Miért félnek a férfiak a komoly kapcsolattól?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért félnek a férfiak a komoly kapcsolattól?

Természetesen a férfiak is komoly, szeretetteljes párkapcsolatban szeretnének élni, néha mégis meghátrálnak, mikor erre lehetőségük van. Milyen okok vezethetnek ehhez?

Hosszú kapcsolat után

Ha egy férfi most szállt ki egy hosszú és komoly kapcsolatból, akkor fennáll a veszélye, hogy bármennyire is vonzódik hozzánk, mégsem tud stabilan mellettünk maradni. gyakori, hogy a férfiaknak ilyenkor egy kis szünetre, szabadságra van szükségük, még akkor is, ha nem vallják be nekünk. Ki akarnak kapcsolódni, szórakozni, és bepótolni, amit kihagytak a hosszú monogám párkapcsolatuk alatt, vagyis nem szeretnének egy ideig egy nő mellett megállapodni.

Ha nagyon tetszik nekünk egy ilyen helyzetben lévő férfi, inkább próbáljuk meg az elején megállítani az egyébként a románcot, de próbáljuk meg vele tartani a kapcsolatot, hogy kis idő elteltével nagyobb eséllyel indulhassunk.

Rossz emlékek

Sokszor fordul elő, hogy egy férfi még hordoz magában valami sérelmet egy korábbi, akár már elég régen véget ért kapcsolatból, és emiatt valójában az újabb sérüléstől fél. Ha ráadásul felfedez bennünk néhány hasonló vonást azzal, aki annak idején megbántotta, akkor hiába húzná felénk a szíve és az esze egyaránt, ha a menekülési ösztöne, a megbántástól való félelme azt súgja neki, hogy ne fűzze szorosra a szálakat.

Haverok

Ha egy férfi baráti társaságában nincsenek komoly kapcsolatban élők, esetleg gyerekes családapák, akkor fennáll a veszélye annak, hogy szinte ciki a társaságban, ha valaki komoly kapcsolatban él. Annál is inkább veszélyes ez, mert a haverok várhatóan folyamatosan olyan programot fognak szervezni, amikre a belépés csak férfiak számára engedélyezett. Mivel párunk egy ilyen helyzetben általában rengeteg időt tölt barátaival, ezért kevesebb ideje marad ránk.

Nem beszélve arról, hogy lehet a társaságukban néhány olyan „barát” is, aki minden romantikus megnyilvánulásunkban csak azt fogja látni, hogy elraboljuk tőle a barátját. Valószínű, hogy egy ilyen ember ennek hangot is fog adni, így számíthatunk arra, hogypárunkat folyamatos intrikák fogják érni, ha felhívjuk, vagy ha bármi közös program miatt esetleg a barátok programját kell lemondani.

Az ilyen férfiak gyakran tekintenek úgy a nőkre, mint manipulatív, a férfik megszerzésére számítóan törekvő lényre.
Sajnos fennáll annak a veszélye, hogy mivel párunk gyakran hall erre utaló célzásokat a baráti körében, ezért hajlamos lesz néhány megnyilvánulásunkat ok nélkül ezek alátámasztásának tekinteni.

Vadászösztön

Van úgy, hogy a férfiak azért félnek a komoly kapcsolatoktól, mert félnek attól, hogy megszűnik a lehetőségük más nőkkel is megismerkedni. Különösen igaz ez akkor, ha egy férfi már túl van jóval a 30-on, vagyis megszokta, hogy bárhova mehet, bárkivel megismerkedhet. Aki túl sokáig élt szólóban, arról azt feltételezzük, hogy ki van éhezve egy komoly jövővel kecsegtető kapcsolatra.

A valóság azonban sokszor ennek épp az ellenkezője, ugyanis lehet, hogy a szívük mélyén vágynak erre, de már annyira megszokták a kicsapongó életvitelt, hogy képtelenek lemondani róla. Ilyenkor a legvonzóbb nő is csak a bezártságot és a lehetőségek elmulasztását jelképezi a szemükben. Persze ezek a férfiak sok év elteltével gyakran sajnálják már az elszalasztott lehetőséget egy igazán értékes kapcsolatra,d e addigra már a nők általában mással boldogok.

Rossz példa a társaságban

30-on túl egyre több férfinak van családja, esetleg már gyereke is. Sajnos nagyon sok házasság már ki is hűlt néhány év elteltével, így gyakori, hogy a férfiak panaszkodnak a feleségükre barátaiknak.

Aki éppen egy komoly kapcsolat jövőjéről dönt, rossz azt látni, hogy barátja hogyan járt. Lehet, hogy már nagyon sok éve követi barátja életének alakulását, látta a kapcsolatukat boldognak és virágzónak. Viszont látja azt is, hogy mi lehet a vége.

Ez nagyon félelmetes a férfiaknak, hiszen úgy érzik, hogy nem tudnak jó döntést hozni, mivel nem tudják megítélni, hogy milyen lesz a kapcsolatuk évek múltán. Ilyenkor gyakori, hogy minden egyes rezdülésünkben és szavunkban párunk a jelet keresi, hogy vajon megtörténhet e velünk is ugyanaz, mint a félresiklott házasságban élő barátjával. Aki pedig nagyon látni akar ilyen jelet, az sajnos olyat is annak fog venni, ami közel sem az.

Túl korai

Egy nő könnyebben hangot ad érzéseinek és vágyainak, így azt is könnyebben kimondja, ha szeretné szorosabbra fűzni a szálakat, például egy összeköltözés formájában. Ha csak annyi a gond, hogy a nő mondta ki előbb, akkor maximum a férfi büszkeségével kell megvívni, de a tervek valószínűleg beteljesülnek.

Ha azonban még nem érett meg ugyanez a gondolat a férfi fejében, akkor várhatóan menekülésbe fog kezdeni, hiszen úgy érzi, hogy elébe mentek a dolgoknak, míg ő szeretett volna ezen még gondolkozni egy ideig. Nem jó ötlet tehát, ha a nő jön elő hasonló tervekkel, hiszen mindenképpen csak megnehezíti a dolgát. Tanácsos ilyenkor kivárni, amíg a férfi ugyanerre az elhatározásra jut, és ő maga kezdeményez.

A felszínre került hibák

A férfiak bár nehezen ismerik el, de sokszor tartanak attól, hogy álmaik nője kiábrándul belőlük, ha együtt laknak. Nem csak az össze-vissza hagyott zoknik miatt, hanem minden más hétköznapi dolguk miatt is. Míg nincs összeköltözés, addig a férfiak könnyebben mutatják a legjobb arcukat a nőknek, de egyben félnek attól, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy nem mindig ilyenek. Mindegyik férfinak megvan az a hibája vagy szokása, amit nagyon nehezen mutat meg, különösen nem a szeretett nőnek.

Gyakori eset például, hogy egy férfi szeret mindig ápoltan és csinosan megjelenni, de nem szeretné megmutatni, hogy ez mivel jár. A férfiak azt szeretik inkább sugallni, hogy nem a külsejükkel csak sebtében foglalkoztak, és minden spontánul zajlik náluk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást