Miért ekkor szakít a legtöbb szerelmespár?

Miért ekkor szakít a legtöbb szerelmespár?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért ekkor szakít a legtöbb szerelmespár?

Amíg megtaláljuk az igazit, néhányszor csalódunk, és szakítunk, vagy velünk szakítanak. De mikor van ennek a legnagyobb valószínűsége? Van olyan időszak, amikor több ember is úgy érzi, már menthetetlen a kapcsolata? Egy csapat kutató szerint igen.

Facebook státuszokat elemeztek Két londoni újságíró, David McCandless és Lee Byron készülő könyvükhöz, a The Visual Miscellaneum-hoz gyűjtöttek adatokat, és ehhez Facebook státuszokat, bejegyzéseket, adatokat elemeztek.
  Meglepő módon azt találták, hogy a Valentin-nap utáni időszak az egyik legsűrűbb a szakítások tekintetében. Ennek valószínűleg az az egyik oka, hogy a nem túl jól működő kapcsolatok is kivárnak ilyenkor, hiszen senki nem akar éppen Valentin-napkor szakítani, utána viszont, látva, hogy a problémák nem oldódtak meg varázsütésre, egyre többen állnak készen arra, hogy továbblépjenek. A két író még azt is hozzáteszi, hogy február végén már érezzük a tavasz közeledtét, és sok ember nem csak a lakásában, a magánéletében is tavaszi nagytakarítást végez, és lezárja a nem működő kapcsolatot.
  Ugyan a Valentin-nap utáni időszaknál visszafogottabb, de hasonló kiugrás van a szakítások tekintetében április elseje után is, és a statisztika azt mutatja, hogy áprilisban és májusban az emberek hajlamosabban hétfőkön szakítani, mint a hét más napjain.
A nyár nyugodtabb időszak

Az írópáros kutatásaik alapján az Information is Beautiful blogra posztolt egy infógrafikát, amiből az is leolvasható, hogy a párok nagyobb valószínűséggel szakítanak a nyár elején, mint a nyár alatt, és később, ahogy az éjszakák kezdenek nyúlni, és beköszönt a tél, ismét megnő annak a valószínűsége, hogy a két ember útjai külön válnak – úgy tűnik tehát, hogy a nyári időszakban alapvetően elégedettebbek vagyunk a kapcsolatainkkal.
  A karácsony ugyan szakítás szempontjából nyugodt időszak, hiszen az emberek többsége úgy érzi, túl kegyetlen dolog lenne ezen a napon szakítani, az ünnep előtt két héttel megugrik a szakítások száma – az írók szerint nagy valószínűséggel azért, mert az emberek nem akarnak ajándékot venni valaki olyannak, akivel már egyébként sem működik a kapcsolatuk igazán jól.
Újabban SMS-ben megoldjuk
Egy friss tanulmány azt mutatta ki, hogy elsősorban a fiatalabb generáció körében egyre gyakoribb, hogy SMS-ben, e-mailben, vagy más elektronikus üzenet segítségével szakítanak. Egy felmérés szerint hatból egy amerikainak zárult már le a kapcsolata szöveges üzenettel, személyes megkeresés nélkül – ez a megoldás egyébként a 18 és 29 év közöttiek között a legnépszerűbb, náluk 22 százalék volt már részese hasonlónak. A 30 és 49 évesek közöttieknek mindössze 16 százaléka, az 50 év felettieknek pedig 7 százaléka élt át hasonlót.
  Nagy a valószínűsége, hogy az online vagy SMS-es szakítások száma összefüggésbe hozható az online randioldalak népszerűségének növekvésével is.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!