Miért csalják meg a nők a párjukat?

Miért csalják meg a nők a párjukat?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért csalják meg a nők a párjukat?

Sok nő akár éveken keresztül is hűséges a párjához, vagy akár örökre is, míg vannak olyanok, akik többször is félrelépnek is megcsalják a szeretett férfit. Miért csalják meg a nők a párjukat? Mit tegyünk, ha már elkövettük a hibát?

Mindig a férfiakról beszélünk, ha megcsalásról van szó, mindig ők a hűtlenek, akik akár többször is megbántják a hűség példaképét a nőt. Azonban nézzünk szembe a tényekkel, nem csupán a férfiak közt vannak olyanok, akik néha bűnbe esnek, hanem a köztünk, nők közt is.

Miért lép félre a nő?

A házasságban élőknél gyakran előfordul, de a tartós párkapcsolatban élőknél is, hogy a kapcsolat már ellaposodott, vagy valami nem működik megfelelőképpen a két fél között. Ilyenkor sokan a számos vita és hiábavalónak ítélt beszélgetés következtében egy harmadik félben látják a megoldást. Akár egy éjszakáról, akár hosszabb viszonyról van szó, előtte próbáljuk megoldani a kapcsolatunkat, hiszen nyitva hagyva egy kapcsolatot és közben egy harmadik emberrel lenni nem a legjobb, nem csupán azért, mert nem erkölcsös, de egy idő után felemészthet bennünket az állandó titkolózás és az állandó stressz, hogy mi fog történni.

A fiatalabbaknál már ennél bonyolultabb a helyzet. Sokan nem is tartanak megcsalásnak egy ártatlan csókot, vagy egy izgalmasnak ígérkező éjszakát. Manapság egyre többen élik meg úgy a fiatalságukat, hogy minél többet szeretnének élni és kipróbálni.

Mit tegyünk, ha már megtörtént?

Ha úgy érezzük, hogy ez természetes és nem bánt minket a dolog, akkor nem érdemes tovább ebben a kapcsolatban maradnunk. Bár lehet, hogy nem jó, hogy valamiféle kellemetlen érzéssel jár, de nem szabad becsapnunk se magunkat, se a másikat. Mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, ezért ezt ne vegyük el se mástól, se magunktól. A másik esetben, ha gyötör minket a lelkiismeret és a bűntudat, akkor sem érdemes megosztanunk alkalmi kalandunkat, vagy viszonyunkat.

Ha szeretjük a másikat és szeretnénk őszinték lenni, ez általában nem nem jó megoldás, hiszen a másik talán soha többé nem fog megbízni bennünk, sőt talán lehet, hogy ő adja ki az utunkat. Ebben az esetben inkább próbáljunk meg javítani a kapcsolatban felmerülő hibákon és érjük be azzal, hogy megbántuk a tettünket, hiszen elég, ha nekünk fáj, nem kell feltétlen a párunknak is fájdalmat okozni.

Tanulság

Ha nem csupán az izgalom és az újdonság hajt minket, hanem csak a megszokottság és a problémák üldöztek minket egy ilyen helyzetbe, akkor igyekezzünk egy harmadik fél helyett először mindig megoldást találni a problémákra és megbeszélni a párunkkal, így elkerülhetjük a kellemetlen érzéseket és nem kell magyarázkodnunk, ha esetleg mégis megcsalás csapdájába esünk, és erre fény derül.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!